• Londontjej

    Vad för vanor för barn är det i de länder ni bor i??

    Kul trad! Ar gravid sa kan inte riktigt saga hur man ar mot barn har (bor i London) men skulle tycka att det vore interessant att hora vad man far och inte far gora som gravid ocksa. Tycker att man verkar valdigt forsiktig i Sverige.

    Har far man ta ett glas vin da och da (vilket verkar vara totalt tabu i Sverige) aven om man numera avrader, sa sager lakare att det ar ok att ta 1-2 glas i veckan.
    Men man far inte ata agg (salmonella risk). Daremot kan man ata alla 'vanliga' fiskar aven om man bara ska ata lite (ej burk)tonfisk. Det ar valdigt forvirrande att forsoka ta sig till av bada lander!

  • Londontjej

    ja, precis, sa har jag ocksa sett det, skont att du har tankt samma . ska ligga lagt i Sveige i sommar under brollopen dock

  • Londontjej

    tur att man har nagra likar

    ja, jag tror det ar jatteovanligt med listeria. Laste att 2500 amerikaner insjuknar i det varje ar. av 300 miljoner amerikaner!! men jag ar iallafall forsiktig med ostarna men tummar lite med det andra .

    ska klargora min kommentar om agg ocksa, jag menade halvkokt och inte helkokt/helstekt. men det tycker jag tyvarr inte ar gott sa jag har tjuvatit lite dar med...

  • Londontjej

    det ar nog valdigt fa lander som har det sa bra som i sverige! i england far man 6 veckor pa 90% av lonen, sen ar det typ ett halvar till dar man far £100 i veckan, vilket inte racker langt i London!

    pappaledighet ar 2 veckor har men min man som jobbar i city (dvs finansbranchen) hor ofta talas om man som ar med pa forlossningen sen aker till jobbet! lite halvgalet! kan tanka mig att manga nog bara ar lediga en vecka men jag kan ha fel...kanner inte sa manga engelska pappor annu!

  • Londontjej

    jag undrade alltid forut var alla kvinnor over 35 var pa arbetsplatserna i London men nu nar jag har borjat forsta vad det kostar (circa £1250 i manaden for barn pa dagis) sa inser jag att manga helt enkelt inte ser ngot annat val an att stanna hemma! man far val se vart det bar han sjalv men jag kanner inte for att bli hemmafru annu!

Svar på tråden Vad för vanor för barn är det i de länder ni bor i??