Inlägg från: Cordis |Visa alla inlägg
  • Cordis

    Att må dåligt när man äntligen får hem sitt underbarn.

    Hej på er, har inte skrivit här på FL så mycket innan, men jag har följt er lite "på avstånd". Jag tycker också den här tråden fick en konstig vändning och jag skulle gärna, precis som Utlandssvensk, se ännu fler svar på ursprungsfrågan.

    Förresten, stort tack TS och alla andra modiga mammor som beskrivit sina känslor här, det här visste jag verkligen ingenting om innan jag såg den här tråden!

    Jag har en fundering: ni som råkat ut för detta, tror ni att det finns något sätt att förbereda sig på så att detta inte händer? Alltså, nu menar jag inte att ni skulle ha gjort något "fel", eller missat nåt innan ni hämtade barnet, utan jag menar bara om ni har något råd till alla oss andra som (förhoppningsvis) har adoptionen framför oss? I det här läget försöker man ju ta reda på allt man kan, även om jag förstår att man inte kan vara förberedd på precis allt.

    Vi har fö vår föräldrautbildning till helgen och det ska bli intressant att se om detta tas upp.

  • Cordis

    Tack, meimei, och så är det nog. Det går nog inte skydda sig mot allt, men bara det att man är medveten om vilka problem som kan uppstå kanske kan hjälpa till.

    Det är bara det att eftersom jag bor i Norrlands inland får man nog räkna med att i vår kommun och primärvård finns dålig beredskap för sådana här problem. Jag räknar kallt med att allt detta får man fixa själv om det skulle krisa, då kan det ju vara bra att vara lite förberedd

  • Cordis
    Tozzis skrev 2008-09-16 23:22:21 följande:
    Allt prat om anknytningen gör det lätt att hamna i prestation och skuld har vi konstaterat. Att bara få konstatera att anknytning är en process som tar tid ofta ett helt år har gjort att jag kan få slappna av. Vi har även fått höra att denna anknytningsprocess gör man sedan om när barnet blir tonåring...Varför skall man som adoptivmamma vara mycket bättre än biomamman? Jag förstår inte vad det kommer ifrån...Kram
    Åhhh, vad klok du är! Visst känner man ju som blivande adoptivförälder en fruktansvärd press och en stor rädsla för att misslyckas med allt det som som "tillkommer" jämfört med om man får biologiska barn.
Svar på tråden Att må dåligt när man äntligen får hem sitt underbarn.