• nattasmamma

    Måste man vänta ett år innan man får en fertilitetsutredning?...

    Eller kan man få ställa sig i kö redan efter 10 månader?
    Jag har en dotter sedan ett tidigare förhållande som blev till på första försöket. Nu med en ny man har vi försökt sedan september -07 utan resultat. Vi är ganska säkra på att hans simmare inte fungerar som de ska och vill få det bekräftat.
    Går det att hoppa över att utreda mig och bara göra ett spermaprov på honom?

    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Måste man vänta ett år innan man får en fertilitetsutredning?...
  • nattasmamma

    Tack för svar!
    Bubbly85:
    Självklart så kan vi inte vara hundra på att det är han det är "fel" på. men eftersom jag har blivit gravid så himla lätt förut så känns det som den enklaste förklaringen iaf!
    Jag har superregelbunden menscykel och känner precis när jag har ÄL. Jag vet att upp till ett år är normalt men det känns ju ändå som att det finns anledning att vara orolig att något är fel.

    Solkatta:
    Tack för hjälpen! Jo, det var det jag tänkte att man borde kunna ringa och boka en tid innan det har gått precis ett år för när det väl är dags att gå på den inbokade tiden så har det ju gått ett är.
    Visste inte om det var så att man vbar tvungen att vänta med att ringa tills det har gått ett år också!

  • nattasmamma

    Jag har nu fått reda på att ljumskbråcket min sambo hade när han var liten egentligen var ett pungbråck....min sambo pratade med sin mamma om att vi hade anmält oss till utredning.

    Så ledsen just nu...tänk om det är därför vi inte blir gravida??

  • nattasmamma

    Tack vad ni är gulliga! Jag ska försöka att inte stressa upp mig men det är svårt. Jag har fått en telefontid i slutet på juli med en läkare ang pungbråcket och så har vi blivit lovade remisser till provtagning i början av september. Det känns som vi är på rätt väg i nu iaf. Tack för hjälpen alla!

    Nån som vet om pungbråck oftast leder till fertilitetsproblem eller om det är ovanligt?

Svar på tråden Måste man vänta ett år innan man får en fertilitetsutredning?...