• Bling1975

    Måste man vänta ett år innan man får en fertilitetsutredning?...

    Att bara lämna ett spermaprov helt privat utan kötid är inte speciellt dyrt, kostar under 1000:- så det kan man ju alltid börja med om man misstänker fel där.

    Men kvinnors fertilitet kan ändras kraftigt efter en graviditet så det behöver inte alls betyda något att man har barn sedan tidigare. Det finns det många exempel på här på FL där samma man och kvinna lätt fick första barnet och sedan inte får till syskon.

    Vi kände också på oss att något var fel och sökte hjälp redan efter 9 månader, men då hade jag varit utan p-piller i 2 år. Vi valde då att gå helt privat och betala själva eftersom vi var otåliga. Det kostade 4.500:- för oss båda om jag inte missminner mig. Vi hade också rätt eftersom min man knappt hade några spermier alls. Idag är han helt steril så det var tur att vi inte försökte själva i några år innan vi fick hjälp. Nu har vi några spermier och några embryon i frysen i alla fall.

    Jag är rätt säker på att pungskador kan leda till nedsatt fertilitet även om det inte behöver göra det. Men så länge det finns produktion så kan de hjälpa er, och den borde inte ha slagits ut av ett bråck.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975
    Ladycocos skrev 2008-07-11 08:31:59 följande:
    Det är faktiskt inte kö till alla privata alternativ!!! Vi ska till Sophiahemmet 8 augusti, det enda vi behövde passa i i tidschemat var att vi båda skulle lämna prover som skulle hinna analyseras innan besöket
    Helt sant, man ska även hålla isär privatägda kliniker som är landstingsanslutna och helt privata kliniker. På de helt privata klinikerna så betalar man HELA kostnaden själv, de har oftast ingen kö alls och de flesta som väljer det alternativet gör det ju för att landstinget inte är villiga att betala ännu eller har för lång kö.
    Stitch längtar efter Lilo
Svar på tråden Måste man vänta ett år innan man får en fertilitetsutredning?...