• Niki69

    Får en kommun göra så här?Skrämmande!!!

    Har ni sett detta i tidningen?Kolla länken. Snacka om att dra undan mattan under fötterna på ett par vsom inte kan hjälpa att köerna ökat och att man behöver nytt medgivande-Och NEKAS!

    Men herregud-De har ju redan ett medgivande som är i landet och att väntetiden drar ut på tiden är ju knappast deras fel.

    www.corren.se/archive/2008/7/18/jt357n0sge68h2k.xml

    Måtte inte flera drabbas...

  • Svar på tråden Får en kommun göra så här?Skrämmande!!!
  • Miss TN

    Fruktansvärt!
    Men tyvärr inget man kan göra något åt. Dock tycker jag att eftersom de redan haft ett medgivande och har papper i ett land ska få ett förlängt medgivande. Tycker detta är fruktansvärt då de påbörjade processen då de hade chanser och de nya reglerna inte ska påverka deras utan endast nya sökande. FY!

  • Niki69

    Mysan B:Visst!Jag håller med till fullo.

    När Kina ändrade reglerna 2007 tror jag det var, gällde det dom som skickade handlingar efter det datumet,inte de som redan hade ansökan i landet.Märkligt att man inte kan göra samma förfarande här.
    Jag hoppas att de överklagar och att det blir ett..heter det prejudikat? för andra som hamnar i liknande situation. För som sagt väntetiderna kan ju ingen påverka-de bara är och man får rätta sig därefter.

  • MammaHella

    Vår kommun kommer att införa samma åldersregler som Linköpings kommun from 1 januari.Därför gör de om  för alla som har aktuella medgivanden och som kommer att falla på åldersregeln, så att medgivandet skall vara giltigt i två år till, vi får exempelvis ett nytt uppdaterat medgivande nu i augusti. Tack och lov har de förvarnat alla och på så sätt gett alla en chans till innan tiden går ut. Vårt nuvarande medgivande vi har, blir ett år i September, och nästa sommar hade de inte förnyat det med anledning av de nya reglerna.


  • Lilla Mumintrollet

    Såååå hemskt. Det är en sak att få sitt medgivande första gången, men då det handlar om att förnya sitt medgivande. Då tycker jag att det är helt annat. Och dom var ju inte "gamla" enlgit mig Jag tycker verkligen synd om dom...tala om att snubbla över mållinjen.

  • Marie IE B

    Därför tycker jag det är så tragiskt när t ex våra utredare sa till oss på första mötet att "Adoption är ju ett säkert sätt - man VET att det blir barn till slut till skillnad från ivf mm"
    Snacka om att måla upp en förhoppning.
    När det gäller adoption vet man snarare ingenting, man kan inte ta något för givet och allt är föränderligt. Vi har haft våra papper inloggade i Kina sedan mars -06, vi har fått vårt medgivande förlängt en gång och vi ligger inte i riskzonen för åldersgränsen om vi skulle behöva förnya det en gång till men ändå kan jag inte helt slappna av och förlita mig till 100 % att vi kommer att få barn. Vem vet vad CCAA eller andra myndigheter hittar på?

  • en glad
    Svar på #1

    Mysan B skrev: "Dock tycker jag att eftersom de redan haft ett medgivande och har papper i ett land ska få ett förlängt medgivande."
    - Faktum är att det finns inget som heter "förlängt medgivande". Ett medgivande räcker i två år, sedan har man inget medgivande och får alltså ansöka om ett helt nytt - och prövas på samma sätt som om det vore en förstaansökan....
  • en glad
    Svar på #2

    Niki69 skrev: "Jag hoppas att de överklagar och att det blir ett..heter det prejudikat?"
    Problemet är att prejudikat i juridisk mening kan det bara bli i de högsta instanerna; Högsta domstolen och i Regeringsrätten. Kommunernas nya strängare regler beror just på två prejudikat i Regeringsrätten i november 2007..
  • Marie IE B
    en glad skrev 2008-07-20 22:07:57 följande:
    Ett medgivande räcker i två år, sedan har man inget medgivande och får alltså ansöka om ett helt nytt - och prövas på samma sätt som om det vore en förstaansökan....
    DET skiljer väldigt mycket från kommun till kommun. Vissa behöver bara lyfta luren och säga att "nu går vårt medgivande snart ut" och så får de ett förnyat medgivande medan andra behöver nya läkarintyg, nya referenter, nya träffar mm.
  • en glad
    Svar på #9

    Marie IE B skrev: "DET skiljer väldigt mycket från kommun till kommun. Vissa behöver bara lyfta luren och säga att "nu går vårt medgivande snart ut" och så får de ett förnyat medgivande medan andra behöver nya läkarintyg, nya referenter, nya träffar mm."
    - Jag vet, kunskapen i vissa kommuner kring detta har varit dålig. Hoppas att det blir bättre nu när nya handboken kommit ut!
Svar på tråden Får en kommun göra så här?Skrämmande!!!