• maneten

    Medicinsk invaliditet för hypotyreos?

    Jag har precis fått reda på att jag har en rubbning i min sköldkörtel. Hurvida det är övergående eller inte är ju svårt att sia om men jag kommer att behandlas med Levaxin då jag haft planer på att bli gravid. Hur fungerar det med försäkringar och dylikt, jag har ju en sjukförsäkring, är man berättigad till ersättning om man drabbas av hypotyreos?

  • Svar på tråden Medicinsk invaliditet för hypotyreos?
  • maneten

    Xylifon:
    Hade du försäkring när din son drabbades så borde du iaf kontakta försäkringsbolaget och kolla med dem. Min sons försäkring tycks täcka även sköldkörtelsjukdomar, jag har läst hans villkor och hittar inga undantag på dessa sjukdomar iaf, men däremot undantag på en del andra.

  • varfördåför
    maneten skrev 2008-08-14 10:28:57 följande:
    Xylifon:Hade du försäkring när din son drabbades så borde du iaf kontakta försäkringsbolaget och kolla med dem. Min sons försäkring tycks täcka även sköldkörtelsjukdomar, jag har läst hans villkor och hittar inga undantag på dessa sjukdomar iaf, men däremot undantag på en del andra.
    i min läkarbok står det att man blir varm o man har hypoterios och frusen om man har hyperterios..

    jag ska genast ringa och kollaupp vad som gäller för alvin, han har ju altid varit föräkrad så.. men man lär ju ändå inte få något så här sent efter att han fått diagnosen.
    be för att allt ska gå bra för min söta vän!
  • varfördåför

    nu har jag iaf ringt om alvins hypoterios.

    dom gör ingen bedömning förns efter ett år tiigast för att de vill se vad man verkligen har för problem av sjukdomen. sedan bedömmer de då hur mycke "invalid" man är och sedan får man då pengar förmodar jag.

    så ts du kan ju sckika in att du blivit sjuk och sedan lär de ju ändå innte göra någon bedömning förns om ett år om nu hanläggningen fungerar likadant på ditt föräkringsbolag


    be för att allt ska gå bra för min söta vän!
  • maneten

    Jag ringde faktiskt mitt försökringsbolag idag. Jag har inget undantag för sköldkörtelsjukdomar i min försäkring vilket innebär att det kan ersättas. Det innebär att jag först måste få en klar diagnos och sen gör de bedömningen, så man behövde inte vänta ett år som i ditt fall. MEN hon hade ingen aning om ersättningsnivå osv eftersom de bedömer det när man väl fått diagnosen. Så för min del kan de dröja eftersom jag kanske inte får diagnos innan mina värden är ännu sämre.

    Då kanske det var lite tur att du hittade min tråd så kanske du får en peng för din sons sjukdom.

  • maneten

    Så fortfarande kvarstår egentligen min fråga, om någon som fått denna sjukdom fått den prövad hos försäkringsbolaget och vad utfallet blev (medicinsk invaliditet eller inte)?

  • varfördåför
    maneten skrev 2008-08-14 12:55:44 följande:
    Jag ringde faktiskt mitt försökringsbolag idag. Jag har inget undantag för sköldkörtelsjukdomar i min försäkring vilket innebär att det kan ersättas. Det innebär att jag först måste få en klar diagnos och sen gör de bedömningen, så man behövde inte vänta ett år som i ditt fall. MEN hon hade ingen aning om ersättningsnivå osv eftersom de bedömer det när man väl fått diagnosen. Så för min del kan de dröja eftersom jag kanske inte får diagnos innan mina värden är ännu sämre. Då kanske det var lite tur att du hittade min tråd så kanske du får en peng för din sons sjukdom.
    jo det var som det han menade med att de iregel inte ger någon bedömmning förns efter ett år, för det brukar ta så långtid innan man har en klar sjukdomsbild.. de villveta vad man haar för problem av sjukdomen då man medeicinerar också tex..

    jo det var ju jätte tur, onödigt att ha en föräkring om man aldrig använder den

    undrar vad jag ahr för försäkriingsbolag, men dte är ju garantert inte samma så dom jag var 9år och fick diagnosen, och heller inte som då jag var 14 och började med medecinen.. undrar om man kan få pengar ändå
    be för att allt ska gå bra för min söta vän!
  • maneten

    I min vuxenförsäkring står klart och tydligt att man inte får ersättning för något där symtomen visat sig innan man tecknat försäkringen. Men den försäkringen du hade då kanske gäller, fast frågan är hur länge efter sjukdomen inträffat... vet ju inte hur gammal du är men om det är 10-15 år kan det kanske bli svårt. Tyckte min sons barnförsäkring hade en begränsning på fem år för åkommor man fått. Men såna saker varierar ju säkerligen mellan bolag och försäkringar så kolla det om du är osäker.

  • Nirnaeth

    I min försäkring ingår inte ersättning för sjukdomar som är relaterade till ämnesomsättningen, OM dom är medfödda.
    Men det står inget om huruvida det ingår ifall dom uppstått senare. Så jag har skickat iväg den frågan till mitt försäkringsbolag.


    *~*~ Att styla en Volvo, är som att sminka en gris~*~*
  • maneten

    Nä helt plötsligt blev jag väldigt medveten om vikten av att läsa villkor. På Konsumenternas försäkringsbyrå kan man läsa en jämförelse av alla barnförsäkringar ohc där ser man ju tydligt att vissa bolag undantar sköldkörtel och ämnesomsättningssjukdomar. Vad jag kunde se så hade Trygghansa bland de bättre villkoren så jag är glad att jag tog den när vi valde försäkring.

    www.konsumenternasforsakringsbyra.se/jamfor/jamfor_forsakring_oversikt_bolag.asp&NumOfCompanies=10&avd=JAMFOR&menu=JAMFOR&_ci_subcompany_=&numofchecked=10&newSubComp=&checkall=on&checkbox1=25&checkbox2=18&checkbox3=27&checkbox4=363&checkbox5=21&checkbox6=19&checkbox7=23&checkbox8=24&checkbox9=31&checkbox10=353&image1.x=9&image1.y=9

    Hoppas länken fungerar, ser väldigt konstig ut just nu när jag klistrade in den.

  • varfördåför
    maneten skrev 2008-08-14 20:08:25 följande:
    Nä helt plötsligt blev jag väldigt medveten om vikten av att läsa villkor. På Konsumenternas försäkringsbyrå kan man läsa en jämförelse av alla barnförsäkringar ohc där ser man ju tydligt att vissa bolag undantar sköldkörtel och ämnesomsättningssjukdomar. Vad jag kunde se så hade Trygghansa bland de bättre villkoren så jag är glad att jag tog den när vi valde försäkring. www.konsumenternasforsakringsbyra.se/jamfor/j...Hoppas länken fungerar, ser väldigt konstig ut just nu när jag klistrade in den.
    oj, vilken tur att vi har dem, vad ledsen jag ahde blivit annars men de är helt underbara överhuvudtaget och det har aldig varit några problem att fåut pengar från dem, och pengarna kommer samma vecka iaf
    be för att allt ska gå bra för min söta vän!
Svar på tråden Medicinsk invaliditet för hypotyreos?