• Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del2)
  • DrakenSpektakel

    Och nej, jag har inte börjat snora å så, men fick första riktiga hormon-gråtanfallet idag. Det är ju lite gulligt på sitt sätt, när man bara inte kan sluta och man kan känna i hela kroppen att SÅ ledsen borde man väl egentligen inte vara, men tårarna bara sprutar .

    DÅ VAR JAG SNORIG .

  • Joka

    Kanon att du tar inititativet!

    Vet du då! Igår så tog jag sambons hand och satt den på magen när den lill* levde rövare. Jag tänkte att han måste ju bara kunna känna det jag känner. Han lägger dit handen, tvärlugnt!
    Men så - puff, en liten puff på pappas hand! Mysigt!! Gissa om han blev lycklig. Men det måste vara tidigt? Jag är i v 18... fast noll underhusdfett. Men det var en sån där "Hallelulja moment"!

  • DrakenSpektakel

    ÅH VAD KUL!!!

    Jag har lagt handen på min mage några gånger nu för att känna efter om man möjligtvis kunde känna nåt utifrån, så nu får jag ju upp hoppet! Jag kan känna att det är långt mellan bebisrörelserna och utsidan, men ibland ser det ut som om man kanske skulle kunna se att bebis ligger mer i ena sidan... så kanske kanske man kunde känna en större rörelse.

    Vi ska till första barnmorskebesök på torsdag, höra hjärtljud tror jag, och allmänt prat. RutinUL nästa torsdag.

    Och så har vi faktiskt haft några rätt fina dar, jag och pappan... Försiktiga, men fina - jag ropar inte hej än, för det är svajjigt, men faan vad skönt det var att känna att det finns en slags ömhet kvar nånstans i kroppen. Det behövde jag verkligen.

    Förresten - vilken vecka ska man läsa om egentligen, i fosterutvecklingen. När man är 17+ så är man i v18, ska man läsa om v 17 eller v18 då? Fast jag har ingen koll på vilken vecka jag är i längre det är mer tvåveckorsintervaller v16-17, v17-18 och så...

    NU kan man se en liten kula faktiskt - den dök upp efter två dagars SMÄRTOR, som jag läste mig till var helt normalt för att livmoderbanden sträckte sig.

    Är där andra som vart till rutinUL och så?

  • Joka

    Draken:
    Ja, det är härligt. Jag har verkligen en mamma-mage. Jag är liten och tunn för övrigt, men en liten bulle det har jag. Och ..hör och häpna, min navel putar ut???? Men jag tror för att det är för att jag är liten och tunn med noll underhudsfett? Eller? Ja ja, man är ju skapt olika.

    Men du... vad härligt att du fått några dagar med pappan och att det kändes bra! Jag ska hålla tummarna för er bägge!

    Vi är mitt uppe i våran flytt nu. Just nu är det fortfarande mysigt, med ett kontrollerat kaos. Flyttkartonger lite är och var. Egentligen tycker jag att det är skitjobbigt eftersom jag är en smula pedant. Men längtan till huset gör det okej.

    Ja, vi gjorde ett rutinUL förra veckan. Vi tog med oss tjejerna (de blivande stora syrrorna) och gissa om de var en succé! Idag ska vi (sambon och jag) till spec.mottagningen för planering inför den här förlossningen. Känns lite pirrigt för man har nog glömt en del. Hua... vill egentligen inte väcka den björn som sover...

  • Fenderine

    jasså, det är här ni håller till joka:För ungefär en vecka sen kunde sambon känna bebisen för första gången, det är skithäftigt verkligen! Och här är en till som naveln bildar en egen liten kula på... När jag gick med Nilas tejpade jag för naveln på slutet, tyckte på nåt sätt att det var lite för intimt att gå och skylta med naveln så Draken: Vad härligt för dig att känna lite känslor för pappan! Håll andan nu så kanske de blir kvar ett tag och det ena föder det andra etc! Det är bra att ha några såna där dagar att tänka på nästa gång det känns visset.
    Om du går in på gravid.se kan du uppge bf så får du se vilken vecka du är i och även läsa om just den tiden!

    vad har ni för bf egentligen?


    Stine960604 Nilas070627
  • H o p e

    Hej hej, hittade åxå hit nu Idag fick vi se den lill* på ul. Jag var lite orolig innan, är i vecka 18 och har fortfarande inte kännt någonting så det kände superskönt att få se den röra sig och hålla på där inne. Så skumt att man inte känner av det . Ni som kan känna rörelser utanpå magen, vilken vecka är ni i ?

  • Joka

    Federine: Ja, fan man började ju undra om du skulle virra på länge innan du kom tillbaka... Igår var vi till Auroramottagningen och pratade förlossning. Vi ska tillbaka på tisdag igen och träffa förlossningsläkaren. De vill nog helst se att jag tar ett snitt. Har börjat smaka på tanken... Men ja, vi får väl se.

    Hope: Vi var i v 18 när sambon kunde känna. Men det är nr 3 för mig. Det där är ju så olika. Jag är dessutom liten och tunn och det gör säkert sitt till. Du fick ju se den lilla igår, GRATTIS. Härligt va´?

    Vi har bf 26 jan (just nu). De har ändrat det fr den 22 till den 23 och nu sist 26. Så ja.. där omkring i varje fall.

  • DrakenSpektakel

    Blivande pappan kände rörelser igår kväll!! Först var han inte säker och satt och såg lite olycklig ut 'Jag vet inte riktigt...'. Men när jag sa - nu. och nu. och nu. så fattade han och fyllde på 'och nu' .

    Kul att ni hittade hit fender och hope - och nästa gång tråden ska förlängas, får vi komma ihåg att skicka länken med det samma, man lär så länge man lever .

    Vi ska till BM om några timmar, och lite nervös är jag nog. Hade ni respektive med vid inskrivningen?

    Och jag har termin 30jan (evt 25/1) och är i v18, 17+6.

  • timoa

    tack draken för tipset om denna nygamla tråd
    och grattis till både härliga känslor samt sparkarna! visst är det häftigt.
    min kille kände de första i tisdags, och mina tårar bara rasade... så underbart.
    nu känner jag den varje dag.. tänk när man kan SE sparken utifrån... DÅ har man ju kommit långt.
    nu är vi innei den otroligt snurriga "barnvagnsdjungeln".... fundrar på 3 eller 4 hjul..?
    hur har ni andra gjort era val? vi väger mellan emmaljunga city och tetoniua t3 eller ngt sånt hette den.

  • Joka

    Känns som om gänget är samlat nu? Skönt att alla hittat hem!

    timoa: Det där med barnvagnsdjungeln är ju ett känt dilemma. Har haft både 3-hjulingar och 4-hjulingar. Jag tror att det är väldigt individuellt och lite grann beroende på hur man bor. Storstad - 3-hjuling, som jag i norrland i lilla Järvsö, 4-hjuling. Nu har det säkert hänt en del när det gäller teknik osv. -04 hade jag en 3-hjuling ala jogging-vagn. Jäkligt behändigt, men vinglig och svårstyrd. Den här gången blir det definitivt en 4-hjuling!
    Mamma ringde härom dagen och berättade att hon satt in 8.000:- på mitt konto till en barnvagn. Gissa om DET var en glad nyhet då!!!

    Ikväll har jag packat som bara den! På måndag börjar flytt-veckan för oss och nästa fredag tillbringar vi nog första natt i vårt nya fina hus!!! Längtar!

Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del2)