Inlägg från: FrökenKanSjälv |Visa alla inlägg
  • FrökenKanSjälv

    bh till tioåring??

    Jag förstår faktiskt inte problemet??

    Det är vi vuxna som ser bh:n som en symbol för sexighet. För tjejerna i den åldern är bh:n en assesoar, ungefär som mobilsmycke eller "rätt" skolväska. Min 12-åring började använda topp och bh förra året för då hade "alla andra" i klassen det. Min tonåring började inte använda bh förrän några månader efter att brösten börjat växa. Dottern som går på lågstadiet vill gärna göra samma som storasystrarna (=idolerna) så hon använder topp i perioder.

    Men som sagt, barnen använder inte bh för att vara sexiga. Det är bara de vuxna moraltanterna som lägger den värderingen i bh:n.

  • FrökenKanSjälv

    Men kan någon förklara för mig varför det är farligt för en 10-åring att ha riktig bh?

    Tror ni att hon kommer att ha sex till höger och vänster?
    Eller tror ni att hon kommer att bli våldtagen för att hon sänder ut fel signaler?
    Eller tror ni att hennes kropp tar skada?
    Eller vad är det som är fel/farligt?

  • FrökenKanSjälv
    Nidhugg skrev 2008-09-10 20:45:23 följande:
    Det är fruktansvärt att sexualisera barn genom tex stoppade BH:n och string, korta kjolar, linnen som visar hela magen osv.Det är barn vi har, inte små minivuxna!Det är vårt ansvar som föräldrar att låta dem vara barn!Vuxna hinner de ändå bli!
    Men det är ju det som är hela grejen! Det är vi vuxna som lägger sexuella värderingar i bh:n. Barnen ser inte bh:n som ett sexuellt attribut.

    Därför tycker jag att vi ska låta barnen fortsätta vara barn och låta bli att lägga våra sex-värderingar på deras klädval!
  • FrökenKanSjälv

    Anonym (hmm) skrev 2008-09-11 23:18:23 följande:


    saken var ju den att flickan inte hade några bröst. Jag vet inte men jag började i alla fall inte att utveckla bröst när jag var tio. Men det är ju olika.
    Det är många tjejer idag som utvecklar bröst och får mens på lågstadiet. Så det är inte så konstigt att de andra tjejerna i klassen vill hänga på och börja använda bh.
Svar på tråden bh till tioåring??