Inlägg från: TheDyingBride |Visa alla inlägg
  • TheDyingBride

    Folk gör sig lustiga över sjungande DS på youtube. Läs kommentarer.

    Andaloal skrev 2008-09-19 20:35:01 följande:
    Det är inte det tråden handlar om. Utan att man kan skriva kommentarer som I HATE MONGOS osv. Det är ju sjukt elakt.  Jag ville inte veta huruvida hon uppträder bra eller inte. Det finns många friska artister som är sämre än det där.  Utan det jag ville ha fram är att hur elaka folk är i sina kommentarer om en "sjuk" männsika ,det och ingenting annat.
    Man är inte "sjuk" för att man har DS.

    Men men..

    Tyckte iaf hon var sjukt rolig.
    Och det har ingenting med att hon är född med ds att göra, hon hade varit sjukt rolig ändå.
  • TheDyingBride
    Andaloal skrev 2008-09-19 20:38:40 följande:
    Därav mina " "
    Men ordet "sjuk" användes fortfarande och det är ett ord jag har väldigt svårt för när man pratar om människor med någon form av utvecklingsstörning, jag hör det gaaaanska ofta.

    Men men, det var inte det saken handlade om.
  • TheDyingBride
    cammily skrev 2008-09-19 20:39:57 följande:
    jag tycker att dom får skylla sig själva som lägger ut denna film där. vad hade de räknat med?? att alla ska tycka att de e gulligt??
    Men det är ju knappast tjejen som sjunger som lagt ut den?
  • TheDyingBride
    Andaloal skrev 2008-09-19 20:44:23 följande:
    Jag hade så svårt att finna rätt ord i min irritation. Så det må va. Jag har inte skrivit något nevärdernade iallafall med mina " "Klart jag vet att hon inte är "sjuk" i den bemärkelsen som man är när man brutit ett ben.Men en sak är dock säker. Jag gör mig inte lustiga över dom.
    Huruvida det är nedvärderande eller inte säger jag inget om, jag undrar dock bara varför så många tar utvecklingsstörningar och funktionshinder som sjukdomar, eller "sjukdomar" med " ".
  • TheDyingBride
    cammily skrev 2008-09-19 20:44:42 följande:
    nä men troligen inte vem som helst heller?? eller jag skulle inte låta vem som helst filma min dotter å lägga ut de utan att anmäla det
    Även om man har ett funktionshinder så blir man faktiskt myndig vid arton års ålder.
    Det betyder dock inte att man kanske kan tänka på konsekvenser fullt ändå.

    Nåja, jag tyckte iaf hon var rolig i vilket fall.
  • TheDyingBride
    Fräs77 skrev 2008-09-19 20:46:34 följande:
    Nu har socialstyrelsen gett ut nya rekommendationer runt hur man ska benämna dessa människor. Det blir lite mer fokus på att det är omgivningen som är ett hinder...
    För min del får väl folk säga vad de vill, men någon sjukdom är det inte hur man än vrider och vänder på det.
  • TheDyingBride
    Andaloal skrev 2008-09-19 20:49:44 följande:
    Ja säg det.  " " kanske gör ordet mildare för endel men inte för alla.
    Jag hävdar fortfarande att oavsett hur "milt" ordet är så finns det ingen sjukdom i att någon föds med ds.
    Sen kan de ha diverse sjukdomar, precis som vem som helst, men det ligger ju ändå inte i utvecklingsstörningen.

    För övrigt gör jag mig inte heller lustig över "dom", men jag kan skratta ändå.
    Sjukt om man INTE kan skratta som man kan göra åt någon annan som är jävligt rolig bara för att människan råkar ha ds, det är ju diskriminering om något.
    Skillnad på skratt och skratt också visserligen.
  • TheDyingBride
    Andaloal skrev 2008-09-19 20:53:41 följande:
    Jag har skrivit ovan att man kan le och ha roligt men det är kommentarerna. Hatar, uuusch osv.
    Ja, ren mobbing gör mig förbannad oavsett mot vem det är riktat, så det förstår jag fullt.
  • TheDyingBride
    Andaloal skrev 2008-09-19 20:57:51 följande:
    Det är där min poäng är. Att folk orkar skriva elakheter som verkligen kan göra andra läsare ledsnaSen så är ju internet så...att man får ju bita i sitt äpple med vad som läggs ut osv.Men det är ju onödigt ändå.En dag kanske dessa som skriver detta själva är föräldrar till en med DS.Eller blir handikappade i en olycka. Undrar vem som skrattar då.
    Jag jobbar inom omsorgen och brinner mycket för det, här där jag bor så är det ganska bra, för här så "gömmer" de inte människor med förståndshandikapp och utvecklingsstörning som de verkar göra på andra ställen, utan här får de vara ute och "jobba" på vanliga arbeten, hotell, restanger, mataffärer tex, med handledare så de syns och blir en del av det vanliga samhället.
    Min äldsta tjej går på en ganska liten skola, där de har särskolan i samma lokaler och har vissa aktiviteter gemensamt med dom, så de syns även där.

    Tror det är där man måste börja, släpp fram dom, visa att de inte är konstiga eller knäppa utan att de faktiskt är en del av vårt samhälle och har otroligt mycket att ge.

    Vad djup jag blev nu.
  • TheDyingBride
    o GUTEGIRL o skrev 2008-09-19 20:59:37 följande:
    JAg tror inte att det spelar så stor roll vad man väljer att kalla utvecklingsstörda och handikappade för. FÖrr i tiden var de dårar, imbecilla, störda, hysterikor osv osv och nu säger man intellektuellt funktionshinder heller något annat förmildrande. Att ha en skada på intellektet kommer nog alltid att innebära något negativt för de allra flesta, och då kommer orden som idag är neutrala i alla fall att ha en negativ klang. JAg gissar på att SoS ger ut en ny skrift om ca 10-15 då de bytt ut ordet intellektuellt funktionshinder mot något nytt, för att få bort den negativa stämpeln...Vad man kallar saker spelar ingen roll så länge inte attityden ändrats.
    Precis.

    Var på en föreläsning med Lisbeth Pipping, en helt otrolig kvinna, den bästa föreläsning jag någonsin varit på.
    Hon har vuxit upp med en utvecklingstörd mamma och berättar om det livet.

    OCH även, att det som sagt var ligger i attityden hos folk, inte i vad man kallar dom.
    Vilket jag är helt övertygad om jag med.
  • TheDyingBride
    Fräs77 skrev 2008-09-19 21:04:16 följande:
    o GUTEGIRL o skrev 2008-09-19 20:59:37 följande: Visst är det sant, orden förändrar inte förhållandet i samhället. Fast det kan nog från högre instanser, verka som om det förändrar levnadsförhållandena också...Det låter "fint" men man håller hårt om börsen och blundar...De människor som det gäller, har oftast inte möjlighet att göra sin röst hörd. Varken i det stora eller det lilla...
    Fast de har det ändå jävligt bra.
    Min mor jobbar inom äldreomsorgen, de kan vara tre personal en dag på TRETTIO brukare.
    Jag jobbar inom handikappsomsorgen, vi är tre personal varje dag, på nio brukare, och då har alla inte ens hjälp varje dag.
    De kan göra precis vad de vill, åka på utlandssemester eller vad som helst, och de är alltid beviljade personal om de har behov av det.
    Gamlingarna får knappt gå på promenad en kvart i veckan.

    Tycker båda dessa grupper förtjänar det bästa, absolut, men åtminstone i kommunen jag bor i är det otroligt bra för omsorgen jag jobbar inom.
  • TheDyingBride
    Andaloal skrev 2008-09-19 21:12:55 följande:
    Det är jättebra.Vi hade samma sak i mitt högstadium.Träningsundervisningen som de kallade deras skola var precis intill. Så där så man dom alltid. Man kunde gå dit när man ville. Jag brukade vara där å spela på pianot ibland tills en av de utvecklingsstörda gav mig en örfil hahaha. Han tröttande väl på mig.Vi hade också mat efter dom och min grupp hade deras bord precis efter. Det däremot var väl minre trevligt ibland. Men de gjorde väl så gott dom kunde.
    Haha, ja det är väl både för- och nackdelar.
  • TheDyingBride
    Fräs77 skrev 2008-09-19 21:15:27 följande:
    Ja, allt beror ju på vad man jämför med. Men utifrån Lss, så är det nog flertalet kommuner, där man inte når upp till målen som finns. Allt kostar pengar och i vissa kommuner så betalar de vite, för att de inte kan hålla den standard som faktiskt är lagstadgad.
    LSS är ju en av de saker de absolut inte får ta pengar ifrån, trist om de missköter sig.

    Jag kanske är lite "bortskämd" också, med hur bra de egentligen har det, för kommunen jag bor i tycker jag sköter sig jättebra och jag inbillar mig att de flesta gör det.
    Men jag kan ju ha fel, himla trist isf.
  • TheDyingBride
    Andaloal skrev 2008-09-19 21:17:07 följande:
    Dom har sin charm "trots allt". Lite som vuxna småbarn många gånger
    Jo, det kan jag skriva under på.
    Jag tycker de överlag är helt underbara, har sällan så roligt som jag kan ha på jobbet och det finns få "grupper" som bjuder på sig själva mer än den grupp jag arbetar med.
    Jag brukar säga att det är som på krogen, när folk blivit lagomt fulla så de har väldans roligt och vågar lite mera, fast utan alkohol.
  • TheDyingBride
    Andaloal skrev 2008-09-19 21:22:32 följande:
    Jo precis.Jag var på tivoli i somras som anordnas av duv här vi bor. (de utvecklingsstördas väl)Och de va såna där riktiga snurelisnurrgrejjer. Och en av de där åkte en sån där 2 ggr på raken. Jag vart ju förvånad och täkte att tänk om han får något fel av den där... den snurrade runt runt å hårt. (Typ kaffekoppar) Men han verkade må hur bra som helst. Jag inbillade mig om eleptiska anfall o grejjer
    Själv tycker jag det är jobbigt att TITTA på såna där snurrande saker.
Svar på tråden Folk gör sig lustiga över sjungande DS på youtube. Läs kommentarer.