• Anonym (jag)

    30 års kris? depression? galen? vad är det för fel på mig....?

    Detta kommer bli ett långt inlägg känner jag... Hoppas någon orkar läsa för ibland känns det bara som jag ska explodera.

    Jag har väl alltid varit lite rastlös av mig. Vill hela tiden ha något på gång, större eller mindre projekt. Brinner starkt för något men tröttnar snabbt. Jag har sista åren haft lite perioder när jag är jätte energisk, gör massa, bakar, fixar mår kanon och sen perioder när jag helt utan anledning tycker allt är jobbigt och inte orkar göra något alls. De låga perioderna brukar bara vara ett par dagar och sen däremellan kan det gå många veckor när jag bara är normal.

    Jag har man, barn och har alltid räknat mig själv som lycklig. Min man är bäst på alla sätt och vis. Vi har det bra. Jag har alltid velat ha ett familjeliv även om jag ibland känner en sknad över att aldrig få vara ung och galen igen och framförallt aldrig mer vara nyförälskad. Men oftas har allt varit helt okej.

    Men så förra sommaren någon gång (året binnan jag fyllde 30) började saker och ting gå galet. Mitt humör och mina känslor är som en berg och dalbana. Jag har börjat få panik över livet. Över att det inte känns som jag åstadkommit någonting. jag gillar och trivs med mitt jobb, men jag kan inte påstå att det är mitt drömjobb och att jag "är stolt" över det. jag har väl alltid haft någon fåfängd önskan om att vara speciell, beundrad och nu känns det som jag gjort mina val och that´s it. Jag kan aldrig bli något stort.
    På detta har någon form av patetisk fantasi dykt upp. jag lever mig in i kändisars värld (jag vet jag skulle garva om någon annan berättade detta). jag kan känna att dte är så fruktansvärt orättvist att visa får liva ett extraordinärt liv i kändiskap, bli hyllade och beundrade. leva ett liv där varje steg de tar uppmärksammas och följs av tusentals männsikor. Ett liv i glamour. Egentligen vet jag att jag inte skulle vilja leva så, men bara tanken på att detta aldrig någonsin kommer hända mig känns tung. Inte alltid men ibland. det hela har tom gått så långt att jag ibland sitter och drömmer mig bort till en annan värld där någon stor tex skådespelare blir förälskad i just mig och visar mig en annan värld. Samtidigt mår jag dåligt för jag vill ju inte vara utan min underbara familj så varför dessa fantasier? jag vill ju inte leva ett annat liv men ändå känns mitt liv ibland bara så tomt och tråkigt. Ibland känns det som jag faktiskt levt ett annat liv fullt av passion och äventyr och så ryks det bort från mig och jag blir småbarnsmamma och hemma fru i vår lilla by och jag kan känna en konstigt saknad...

    Ibalnd tror jag att det hela grundar sig i att jag vill känna den där passionen och kärleken man gör i början och det blir lättare att överdriva till en fantsi som aldrig kan bli verklig. Jag älskar min man även om ni kanske inte tror det. jag skulle nog gå under utan honom. Men när jag känner såp här så blir jag helt tom och kall. jag längtar efter något extremt mycket, men jag vet inte vad, för det jag kängtar efter finns inte...

    Sen kan dte gå veckor och jag mår bra och sen kan det komma en vecka och jag mår extremt bra och är full av energi och sen går det sakta och sakta utför tills det kommer en vecka när jag nästan bara sitter och gråter och jag vet inte varför.

    Jag vet hur det ser ut och tro mig jag har kollat upp manodepression... men jag vet inte... kan det vara någon form av patetisk 30 års kris? jag vill inte vara psykiskt störd och jag vill inte prata med någon. jag skäms för mycket för att prata med någon och det värsta är att jag verkligen lever ett liv som jag vet många önskar att de hade..

  • Svar på tråden 30 års kris? depression? galen? vad är det för fel på mig....?
  • HelenaMaria

    Vad skönt att det inte bara är jag som känner så här!

    Jag tror jag befinner mig i någon slags 30-årskris och jag har väldigt svårt att acceptera det ekorrhjul jag tycker att jag lever i. Jag trivs inte med jobbet, jag vill flytta hem till där jag kommer ifrån och jag är säkerligen uttråkad. Egentligen vill jag vara författare och sitta hemma och skriva på dagarna istället för att vara någon annans löneslav.

    Skriver mer senare..

  • HelenaMaria

    Fortsätter..

    Min lediga tid vill jag tillbringa med något intressant, t.ex. resande i Europas storstäder. Jag vill åstadkomma något i livet och jag är helt enkelt inte nöjd. Jag kan inte vara nöjd med den stress jag upplever med jobb, komma hem, laga mat etc. På helgerna ska det städas och plockas eller så ska man bila runt och umgås med familj och bekanta. Jag vill ha alla nära runtomkring så man slippe åka hela tiden.
    Nej, jag är inte nöjd som det är nu faktiskt. Ve och fasa när sonen ska börja förskolan, vad stressigt det kommer bli och man ska pussla ihop allt. Dessutom är jag varslad och får väl kanppt någon semester nästa år.
    Elände.. Så visst dagdrömmer jag också ibland.

  • Anonym (jag)
    HelenaMaria skrev 2008-10-14 10:07:21 följande:
    Vad skönt att det inte bara är jag som känner så här! Jag tror jag befinner mig i någon slags 30-årskris och jag har väldigt svårt att acceptera det ekorrhjul jag tycker att jag lever i. Jag trivs inte med jobbet, jag vill flytta hem till där jag kommer ifrån och jag är säkerligen uttråkad. Egentligen vill jag vara författare och sitta hemma och skriva på dagarna istället för att vara någon annans löneslav. Skriver mer senare..
    Jag har faktiskt också en del författar drömmar men tiden tycks inte räcka till.Även fast jag har ett jobb som är helt okej. Mycket fritid mycket flexibilitet och jag jobbar inte heltid. Så är det ju inget "speciellt jobb". Inget jag är stolt över att titulera mig själv som. Fast samtidigt just i nuläget med familj och barn så passar det mig jätte bra för jag kan vara med barnen jätte mkt, korta dagar på dagis osv...

    Men ändå upplever jag samma ekorrhjul som du. Min man jobbar långa dagar så dte är oftast jag som sköter barn och hem, även fast han avlastar mig så mkt han bara kan och hinner.
    Helger är det massa grejer som ska fixas, bekanta som ska träffas.

    De sjuka är att jag som alltid trivts med våra vänner, vi är ett gäng som träffas mycket, helt plötsligt känner mig missanpassad. Som jag inte hör hemma där. De är prat om samma vanliga saker, barn, familjeliv och sånt och även om jag naturligtvis inte tröttnat på mina barn så känner jag att jag vill ha ut så mycket mer av livet. Jag blir så irriterad över att alla verkar så nöjda med sin tillvaro, varför kan inte jag vara nöjd?

    Hela tiden känner jag den där känslan att jag fått leva ett helt annat liv under en tid och så bara skiftat tillbaka till det här svensson livet. Alla min intensiva fantasier på sistone har rubbat det i min hjärna. Jag kan inte förklara det.
    Jag känner mig så främmande i mitt lib helt plötsligt. jag vet att det kommer gå över och snart sitter jag där och bakar bullar med mian underbara ungar och myser i soffan med familjen och fika och tycker jag har det bäst i världen.... för ett tag innan allt det här väller över mig igen.

    Min man frågade mig i går om något var fel. han tycker jag varit så frånvarande och nere sista dagarna. Jag vet att det är så. det blir som jag inte har något att säga, samma sak när vi umgicks med några vänner i helgen. jag vet inte vad jag ska säga, jag som normalt är ganska prataglad...
  • Anonym (lisa)

    Jag har också upplevt en del av det du skriver om TS. När jag fyllde 30 fick jag också nån sorts kris över att det var så här livet blev för mig - jag "blev" aldrig nåt. alla talanger jag alltid fick höra att jag hade som yngre - det blev aldrig nåt av det. jag blev aldrig nåt stort. jag kände mig också avundsjuk på vänner i omgivningen som det gick bra för. men nu när det gått ett par år så harj ag till fullo accepterat hur mitt liv blev. jag har insett att de med hysteriska karriärer ofta har problem med sig själva som "duktig flicka" syndromet eller är allmänt utbrända och olyckliga eller eviga singlar. det är inte längre viktigt för mig att bli nåt stort och viktigt, jag har insett att det aldrig kommer att hända och jag har sörjt klart över det. nä'r jag till slut blev gravid fick livet dessutom en helt annan mening och jag har helt lagt karriär och strävan åt sidan och vill bara ta det lugnt nu och ha en skön fritid typ.

    jag tror att det du går igenom kommer att gå över om ett tag. det är bara en 30års kris som uppkommer därför att man summerar sitt liv hur det varit tills nu och börjar inse ett och annat och går från att vara barn/ungdom till att vara vuxen och en i mängden som nån skrev ovan.

  • HelenaMaria

    Ja, visst är det så att alla verkar så nöjda med sitt lilla familjeliv. Jag vill ha ut något mer av livet än stressiga dagislämningar/hämtningar, matlagning, slöa i soffan etc. Jag vill inte sitta och prata barn hela tiden och jag tycker det är roligare att umgås med folk som inte har barn, tyvärr.

  • Anonym (oj oj oj)

    Jag ryser längs hela ryggen när jag läser vad du skriver TS. Jag hade kunnat skriva exakt som du i TS och svarat exakt som du i alla svar..

    Jag blir helt förstummad. Jag mår oxå skitdåligt. Det enda som int stämmer är väl att jag inte direkt vill bli en kändis, men däremot gärna en egenföretagare som folk beundrar för vad denne (jag) preseterat...

  • Anonym (oj oj oj)
    veronicaq skrev 2008-10-14 19:53:01 följande:
    det låter som manodeppressiv.massa o göra helt uppåt tjackad tills att bara ramla ner i depp. typiskt manodeppressiv.sök hjälp att få bukt på det hela
    Men manodepressivitet har ju ännu djupare dalar och höga toppar.

    Riktigt så illa är det inte.

    Nu svarar jag istället för TS, men eftersom vi verkar vara exakt likadana så...
  • veronicaq
    Anonym (oj oj oj) skrev 2008-10-14 20:12:11 följande:
    Men manodepressivitet har ju ännu djupare dalar och höga toppar.Riktigt så illa är det inte.Nu svarar jag istället för TS, men eftersom vi verkar vara exakt likadana så...
    kan kanske vara lätt?!
  • Anonym (a)

    Åhh så där är jag med och har alltid varit och jag har aldrig ens vart i närheten av att vara något. Jag har inte ens ett jobb utan är sjukskriven sen alltid. Jag vill vara så djävla bra på något, musik, teater, författare eller likande och få berömmelse för det. Men jag vill ändå inte ha själva kändisskapet i vardagen utan bara för min prestation, sen vill jag vara i fred.
    Jag har antagligen en släng av manodepp och adhd.

Svar på tråden 30 års kris? depression? galen? vad är det för fel på mig....?