Inlägg från: Anonym (liten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (liten)

    Ingen livsglädje del xx

    Den här tråden känns rätt för mig.

    Har en kronisk depression, GAD, ev någon typ av personlighetsstörning också, ska påbörja en utredning nu.

    Har provat Zoloft, Seroxat (blir manisk av den), Lamictal, Fluanxol utan att bli hjälpt. Ska nu försöka med medicinen Cymbalta, håller tummarna för att den ska ge mig viljan att leva.

    Jag känner egentligen inte att jag måste vara anonym här, men jag är ändå orolig för att få mina diagnoser slängda i ansiktet på mig om jag skriver i andra trådar...

  • Anonym (liten)

    Har du provat att skriva ner saker du vill ta upp? Jag noterar saker som jag kommer på allteftersom i min almanacka. Sen har jag dom anteckningarna att utgå ifrån när jag kommer till min psykiatriker.

    Jag har också oerhört svårt att kommunicera ut hur jag mår, så skriva tycker jag är en bra metod.

    Anonym (J.G) skrev 2008-10-10 12:48:24 följande:


    Vad ska man göra när jag gett upp hoppet om livet och bara vill dö. Smärtan i mitt hjärta vill inte försvinna och jag vet inte hur den kom dit. Försökt prata med psykolog men när jag väl sitter där sluter jag mig helt och det kommer inte fram ett ljud från mina läppar.
  • Anonym (liten)

    Vet precis hur du har det. Det kan kännas som att jag enbart lever för andras skull.

    Kanske är det lättare att öppna dig för honom om du först öppnar dig för din psykolog? Kanske psykologen kan hjälpa dig att sätta ord på känslorna?

    Har ni pratat om medicinering du och psykologen?

    Kanske kan du göra ett försök att skriva ner vilka tankar som rör sig i huvudet, vilka känslor som dyker upp osv?

    MIn sambo vet vid det här laget hur jag mår, iaf till viss del. Det blir betydligt enklare om någon i ens närhet vet att man är sjuk, för depression är ju ett sjukdomstillstånd.
    Just orkeslösheten och tomheten tycker jag själv är värst, att inte orka ta undan middagen, inte orka kliva in i duschen på morgonen osv. Allt är tungt och energikrävande fast det egentligen är väldigt enkla saker som ska utföras.

    Sambon tar hand mer om sonen än vad jag gör (t ex fler blöjbyten osv), tar mer hand om hemmet, handlar osv. Han tycker att det är helt okej, så länge jag är ärlig mot honom och berättar hur jag mår. Han vet att jag har dte kämpigt och försöker hjälpa mig så gott det går.

    Oj, så långt det blev...sorry

    Anonym (J.G) skrev 2008-10-10 13:05:17 följande:


    Ska försöka. Men mitt liv känns så meningslöst. Känns som om alla får det bättre utan mig. Är alltid ledsen och vill ingenting. Min sambo klagar på att jag inte gör så mycket här hemma men jag klarar inte av att berätta hur jag mår. har aldrig öppnat mig för honom och vi har varit ett par i 11 år.
  • Anonym (liten)

    Kikar in efter helgen...

    Tack detsamma JG!
    Har du ringt idag?

    Imorrn börjar jag med Cymbaltan, lite nervöst. Är rädd för att jag tar en tablett, åker till jobbet och sen börjar må illa e.d.
    Borde vänta till helgen, men vill ju börja så snart som möjligt.

    Har tagit mig till kontoret idag, men känner mig helt handlingsförlamad, orkar inte göra något.

    Har kommit på att jag saknar en vän så förfärligt mycket. HAr haft möjlighet att få vänner, men har inte vågat mig på att komma nära någon.

    Kram till er alla som kämpar!

  • Anonym (liten)

    Tack

    Japp, imorgon börjar jag med Cymbaltan, håller tummarna för att den ska fungera...

    Kram


    HellviHumle skrev 2008-10-13 15:32:01 följande:
    Anonym (liten) skrev 2008-10-13 10:38:14 följande:
    Börja du med tabletterna. Då får du reda på hur det går. Långt ifrån alla får biverkningar. Kör igång nu!Det är skönt att ha någon eller några man kan lita på i alla väder. Men visst kan det vara svårt att släppa in någon. Att släppa dem så nära som man måste göra för att det ska bli vänner och inte stanna vid att vara kompisar. Man vill gärna veta vad det är för figur först. Forumvänner är inte att förakta, tänk på det. De kan vara väl så bra som IRL-vänner. De kan också vara inkörsporten till IRL-vänner. Kram
  • Anonym (liten)

    Känslan av skam är väldigt vanligt förekommande vid depression och ångest.

    Har precis börjat läsa boken Att må dåligt är en bra början, någon som läst den?
    Den handlar bla om att försonas med sig själv. Har precis börjat läsa och tycker att den är mkt intressant.

    Anonym (jag) skrev 2008-10-14 22:25:42 följande:


    Jag skäms väl egentligen för att jag mår dåligt. Jag skäms för att jag är missnöjd när jag egentligen har allting bra och ordnat. Vet inte riktigt
  • Anonym (liten)

    Kom ihåg att de yttre faktorerna inte alltid har något med de inre att göra. Mår du dåligt inombords så spelar inte det yttre så stor roll.

    Ofta kan det vara så att ju mer man fösöker ordna med de yttre faktorna, ju mer göms de egentliga problemen undan inombords.
    Är jag luddig?

    Är bara så fascinerad av boken jag läser...
    Anonym (jag) skrev 2008-10-15 11:28:51 följande:


    Nä jag vet men egentligen så är allting bra. Jag har en underbar familj, en man jag älskar som älskar mig. Ett okej jobb, mkt fritid, flera nära vänner. Jätte bra relatuon med mina föräldrar. Vad mer kan man begära??? Jag känner mig så otacksam..
Svar på tråden Ingen livsglädje del xx