• imsel

    No´poo (hårvård utan schampo) och naturlig hudvård.

    Jag har iaf kunnat sluta med hårprodukter.
    Känns bra, var tvungen att ha det innan för håret var såå platt, och flygigt.
    Nu är det iofs oxå platt, men inte lika mycket, och inte flygigt.

    Men vad jag inte förstår, är varför mitt hår blir så stripigt fort.. Samma dag som jag har tvättat det. har nog alltid haft så.
    Det är inte smutsigt eller fettigt..men det ser ändå lite fettigt ut, och stripigt, i typ halva håret, i topparna..

    Är det bara jag som har så?
    Det ser rent ut i hårbotten och så..även om det ser lite fett ut även där..

  • imsel
    Pormoicheia skrev 2008-10-27 17:04:21 följande:
    Lite så kan mitt hår också bli efter ett tag.Stripigt men varken fett eller smutsigt.När jag experimenterade med kanel i tvätten så såg det extremt stripigt och äckligt ut direkt efteråt så man ska nog hålla kanelen till sköljvattnet.Kanel ska göra håret glansigare och mörkare men det blev väl lite för konventererat då kanske när jag hade det i "tvättmedlet".
    Men mitt ser ju ut så samma dag jag tvättat.. Ibland bara nån timme efter det torkat, helst när jag gått ute lite, inte kul när man tex går på stan, så ser det ut som att man inte tvättat på länge fast man gjort det nyss..

    Kan det ha nåt att göra med att jag har väldigt tunt hår?
  • imsel

    Jo, tänkte fråga er här, ni har några gånger pratat om eksem, tänker på vuxna nu.
    Om man har eksem runt ögon, mun och på händer, vad kan man göra för att hindra klådan?
    Hon har det i perioder (alltså atopisk eksem?)
    Hon tar nån kinesikt örtmedicin, men det kliar mycket.
    Fått Elocon till händerna och Mildison till mun och ögon utskrivet, men vill helst inte använda kotison, då hon ammar mycket.

    Nån som vet vad som kan funka eller vad man kan prova?

  • imsel

    jag använder sensibel-balsam.
    fast nu varvar jag med bara balsam, ibland weledas schampoo, bland..mousse-babisschampoot.. Alltid balsamet efteråt.

    Fast såhär har ju mitt hår varit så länge jag kan minnas, alltså även förut när jag använde schampoo+balsam, och även med bara schampoo..

  • imsel

    Vad kan man nu använda på torra spruckna läppar?

    Jag märker att det börjar bli kallt utan att gå ut, behöver bara känna på mina läppar..
    Idag är dom torra och spruckna..

    Just nu har jag bamses lipbalm från apoteket, den funkar ganska bra, men jag vill ha nåt bättre. (innehåll: Olus oil (soyabean oil and palmoil) cera Alba, Hydrogenated Vegetable Oil, prunus armeniaca kernel oil, tocopheryl acetate, bisabolol, trocopherol, vanillin) Är den bra annars??

    Har provat bivax och försvarets, ingen är sådär jättebra.

    vad finns det mer?

  • imsel
    Magrat skrev 2008-10-30 10:49:24 följande:
    Jag använder inte min svinborste så väldigt ofta längre, kammar försiktigt istället, men även under perioden när jag använde den ofta tvättade jag den sällan. Nu har jag visserligen långt hår, men efter ett par användningar hade det alltid fastnat en del hårstrån i borsten, och dessa kammade jag ur med en fintandad kam. Då upplevde jag att det inte fanns något damm kvar. När jag gjorde en grovrengöring använde jag en droppe flytande tvål (alternativt kan man använda schampoo eller till och med diskmedel), gnuggade och sedan sköljde ordentligt. Var noga med att torka av den ordentligt efteråt så inte träet hålls fuktigt, då kan det svälla eller spricka. Jag vill minnas att jag läste någonstans att man kunde trä en bit glest tyg över själva borsten, trycka stråna igenom tyget så det ligger i botten, mot själva träet. Efter ett par användningar var det bara att dra bort den och all smuts drogs bort med den.
    Fast själva stråna blir ju fettiga.. om man borstar med fett hår. Och jag borstar inte med den när håret är nytvättat.
    Så jag måste iaf tvätta den med nåt, burkar ha urtekrams schampoo.
  • imsel

    Ingen som hade tips till väldigt torra läppar?

    Nu har jag satt a-creme några gånger per dag, det funkar bäst, sen när det torkat försöker jag sätta bamses cerat, men den fasnar knappt..
    Får nog köpa nåt imorron, men frågan är ju vad?

  • imsel
    Pormoicheia skrev 2008-11-02 11:06:38 följande:
    Ica här säljer Urtekram men om det är speciellt för just ICA här hos oss vet jag inte...Vad skulle förresten vara bäst tror ni...Milt babyshampoo, Weledas babyshampoo eller Urtekram shampoo?(Måste köpa hem så jag har något vettigt att fuska med när det behövs men vill ju inte ha vilket skit som helst)Har fuskat med sonens milda barnshampoo en gång (håret luktade ljuvligt av hallon bra länge) och det förstörde inte håret alls.Men jag hade ju gärna hittat något bättre.
    Urtekram tror jag finns på vissa icabutiker, dom större iaf.
    Har sett i Luleå på Ica kvantum och maxi.

    Vilket schampoo är milt babyschampoo?
    Om man jämför weledas och urtekram så tror jag weledas är mildare, den har ju ingen sls..

    Jag har weledas, men jag tycker den kan börja klia ibland (är känslig mot parfym mot huden), sen har jag urtekrams, men den har jag inte använt tilll håret på hur länge som helst.
    Sen har jag.. aco babyschampoo, den som är ett skum, provade den en gång, och det blev inte så bra, kanske borde ta mer eller gnugga in den lite mer.
  • imsel
    Pormoicheia skrev 2008-11-02 20:42:27 följande:
    Min mamma var rätt säker på att de sålde weledas barnshampoo på Staffansgården.Men hon skulle kolla imorgon för att vara på den säkra sidan.ska defenitivt kolla upp weledas babyshampoo.Jag använder ju inga stylingprodukter så det borde räcka gott och väl åt mitt hår.Ska dock kolla upp hur dryga de olika alternativen och priserna innan jag gör något drastiskt.Nu kräver mitt hår oftast balsam men det borde ju gå att skölja håret med äcv eller citron då det har samma verkan...eller?Sålänge shampoot är milt så borde det ju fungera dsålänge man inte fuskar ofta  och bara använder litegranna...
    Jag använder alltid balsam efter jag haft nåt schampoo.
    Men ävc eller citron är nog bättre, men mitt hår blir alldeles för fett efter det, så jag tar änglamarks sensibel balsam.
  • imsel
    Magrat skrev 2008-11-03 14:00:56 följande:
    Lady Dahmer skrev 2008-11-02 10:43:12 följande:
    Weledas babyschampoo: www.weleda.se/hudvaard/baby_och_barn/calendul.../ Innehåll: Vatten, sockertensid, mandelolja, alkohol, tvättaktiva aminosyror, sesamolja, glycerin, carragen, ringblommaextrakt, xanthan, mjölksyra, äkta eteriska oljor BiLein: www.bilein.se/ Innehåll: Vatten, Sockertensid, Xantangum, Glycerol, D-pantenol, Paraben BiLein använde de när jag klippte mig hos den ekologiska frisören på Söder i våras. Det var bra, men oj, så dyrt! Weledas har jag hemma. Billigt, krämigt och svagt (men gott) doftande.
    Weleda..svagt doftande?..
    Hoja, jag tycker den luktar myyyycket..
    Fast jag har ju allt parfymfritt, och är lite känslig mot parfym..även den tillochmed..
Svar på tråden No´poo (hårvård utan schampo) och naturlig hudvård.