Inlägg från: Björnmossa |Visa alla inlägg
  • Björnmossa

    No´poo (hårvård utan schampo) och naturlig hudvård.

    Pormoicheia skrev 2008-10-27 17:17:50 följande:
    Var kan man (i butik) köpa svinhårsborste?
    Kick's
  • Björnmossa
    Pormoicheia skrev 2008-10-27 20:49:21 följande:
    Vet du ungefärligt pris?Jag letade runt lite på nätet men hittade bara en för flera hundra...
    Min kostade 80 eller nåt sånt. En för tjockt hår är kanske något dyrare.
  • Björnmossa

    Jag vill så gärna ta bort sminket med olja istället för dyra rengöringskrämer, men det rinner in olja i ögonen hela tiden. Att jag ser suddigt en stund gör mindre om det ändå är dags att sova, men det kan ju inte vara bra!

    Händer det här er också och hur gör ni?

  • Björnmossa
    Rosesarered skrev 2008-10-29 13:52:34 följande:
    Jag provade balsam metoden ett bra tag, men då jag har megalångt hår kändes det aldrig riktigt fräscht. Nu har jag gått tillbaka till mitt gamla schampo + balsam. Men håret blir svinto!! Är helt förkrossad, är det förstört!?
    Kan det vara en reaktion på silikoner kanske?
  • Björnmossa
    Rosesarered skrev 2008-10-29 14:47:17 följande:
    Magrat> Innan jag började med balsam metoden tvättade jag håret ca var 4:de dag. Menar du att jag ska dra ut på det ännu längre nu? En av anledningarna till att jag började med schampo var för att det kliade en hel del i hårbotten, kände mig aldrig riktigt ren. Kan blev så för att jag inte var tillräckligt noga i hårbotten men jag orkade inte stå i duschen så länge. Jag har hår ner till midjan, allt balsamerande tog minst 25 min.Jag kan tänka mig att prova ett mildare schampo till hårbotten och endast köra balsam i längderna. Vilket märke rekommenderas?
    Har du testat bikarbonat? Tycker det är lättare än balsam och man måste inte använda det på mer än hårbotten och kanske en eller ett par centimeter av håret närmast huvudet.
  • Björnmossa
    Rosesarered skrev 2008-10-29 15:55:46 följande:
    Hur gör man då? Häller pulvret på håret?
    Finns beskrivet lite här och där, men jag har experimenterat fram ett sätt som funkar bra för mig, tar inte längre tid än med schampo.

    1) lägg lite bikarbonat (1-2 msk) i en bägare och skvätt på lite vatten så det blir genomfuktigt
    2) blöt håret
    3) fördela bikarbonatet i hårbotten (i viss mån kan man hälla det så det rinner igenom, annars bara ta på fingrarna och dra igenom håret)
    4) sätt på duschen med så varmt vatten du orkar och blöt håret lite snabbt, inget ska sköljas ur, bara bli blött
    5) värmen får bikarbonatet att bli tvåligare (när jag har masserat några minuter på steg 3 får jag t.o.m. ett lödder men det brukar jag inte orka) och då kan man lätt massera igenom hårbotten med det igen och verkligen få med allt fett
    6) skölj ur
    7) avsluta med att skölja håret med lite äppelcidervinäger blandat med iskallt vatten

    När jag gör som ovan tar själva tvätten bara nån minut eller två, dock blir håret nästan för rent så jag masserar inte in så noga längre. Men det bör nog du göra när du testar, annars vet du ju inte om det funkar =)

    lycka till!
  • Björnmossa
    Trocadero skrev 2008-10-29 16:11:11 följande:
    Någon som använt rasullera till håret?
    Ja. Jag blir inte uttorkad av det, vilket är märkligt eftersom jag lätt blir det annars. Men jag använder bikarbonat eftersom jag får bättre resultat av det.
  • Björnmossa
    vilms07 skrev 2008-10-29 21:57:18 följande:
    Hej alla!är helt ny inom detta så jag har en ganska avgörande fråga... funkar denna no'poo metoden på typiskt nordiskt flygit tunnt hår? verkar som att alla har långt och tjockt hår här...mitt hår är inte friskt just nu...väldigt torrt och jag tappar massor. så jag måste hitta en lösning och nu är jag alltså här mvh K
    Jadå, jag har sånt själv. Föredrar bikarbonat. Håret torkas inte ut lika mycket, så det är inte alls så frissigt som det blev med schampo.
  • Björnmossa

    Var kan man köpa eteriska oljor egentligen? Vill ha en butik så det går att provsniffa...

    Jag har bara sett på Indiska, och de har inte så många, och bland doftljus men det vet jag inte om det är samma sort?

  • Björnmossa

    Idag gjorde jag en för mig ny grej, kombinerade havretvätt med WO. Eller med andra ord så sköljde jag igenom håret (och masserade lite) efter havretvätten. Egentligen ska man ju inte göra det, eftersom vattnet torkar ut, men jag kände inte för den där svaga havredoften som är svår att bli av med. Ska bli intressant nu att se hur länge håret förblir bra. Det var väl inte den noggrannaste havretvätten heller, men ändå.

Svar på tråden No´poo (hårvård utan schampo) och naturlig hudvård.