• Psychobilly

    Tinnitus? Eller bara lång efterpip efter konserten.

    var på konsert igår och dum som jag är glömde jag öronproppar. Det brukar alltid ringa i öronen direkt när jag kommer hem ifrån konserter. Men den brukar vara borta dagen därpå. Denna gången är dte inte borta. Det piper och ringer och jag håller på att bli tokig. Kan det vara tinnitus? Vad händer då, finns det hjälp att få?
    är det inte borta tills i morgon kommer jag få panik. Jag har koncentrationssvårigheter och jag vet inte hur jag någonsin ska kunna lära mig leva med det här jävla pipandet.
    Nån som haft sånt pip i öronen mer än ett dygn efter en konsert men att det sen försvunnit? Eller någon som har tinnitus och kan ge råd..

  • Svar på tråden Tinnitus? Eller bara lång efterpip efter konserten.
  • Pelargonen

    Jag har tinnutus sen -99. Lyssnade på freestyle (som det hette på den tiden) och hade exakt det där pipet i öronen efteråt. Har haft det MÅNGA gånger tidigare och det har alltid försvunnit dagen efter. Denna gång gjorde det dock inte det.

    I början hade jag panik. Tyckte livet var över och att detta skulle jag aldrig klara att leva med. Fick efter en tid remiss till en mycket duktig specialist och en utredning gjordes.

    Det kommer alltid att pipa i mina öron men tro det eller ej, man VÄNJER sig fantastiskt bra! Jag hör det inte varje dag, tänker inte ens på det varje dag. Är jag sjuk, mycket trött eller har varit utsatt för mycket ljud kan det tjuta extra mycket när det är tyst, t.ex. när jag ska sova. Men det är numera rätt ovanligt.

    Däremot sörjer jag att aldrig mer kunna LYSSNA på tystnaden. Men jag har accepterat det och tänker att det finns värre saken man kan råka ut för.

    Jag förstår din oro och panik. Sök hjälp för den finns att få! Inboxa gärna om du vill veta mer.

    Stor kram!

  • lövet2

    Min dotter har tinnitus efter högljudd tivolimusik. Hon sover alltid med radion på, och när hon ska koncentrera sig på skoljobb, så har hon MP3:n i gång.
    Hoppas dina pip försvinner ...

  • Psychobilly
    Pelargonen skrev 2008-11-02 22:27:33 följande:
    Jag har tinnutus sen -99. Lyssnade på freestyle (som det hette på den tiden) och hade exakt det där pipet i öronen efteråt. Har haft det MÅNGA gånger tidigare och det har alltid försvunnit dagen efter. Denna gång gjorde det dock inte det. I början hade jag panik. Tyckte livet var över och att detta skulle jag aldrig klara att leva med. Fick efter en tid remiss till en mycket duktig specialist och en utredning gjordes. Det kommer alltid att pipa i mina öron men tro det eller ej, man VÄNJER sig fantastiskt bra! Jag hör det inte varje dag, tänker inte ens på det varje dag. Är jag sjuk, mycket trött eller har varit utsatt för mycket ljud kan det tjuta extra mycket när det är tyst, t.ex. när jag ska sova. Men det är numera rätt ovanligt. Däremot sörjer jag att aldrig mer kunna LYSSNA på tystnaden. Men jag har accepterat det och tänker att det finns värre saken man kan råka ut för. Jag förstår din oro och panik. Sök hjälp för den finns att få! Inboxa gärna om du vill veta mer. Stor kram!
    En bit av mig känner att jag hellre blir döv än hör det här. Men jag antar att det känns så i början..men jag är fruktansvärt rädd. Jag vill verkligen inte ha det såhär.
    Hur lång tid tog det för dig att vänja dig?
    Tack för ditt fina svar!
  • Pelargonen
    Psychobilly skrev 2008-11-02 22:30:01 följande:
    En bit av mig känner att jag hellre blir döv än hör det här. Men jag antar att det känns så i början..men jag är fruktansvärt rädd. Jag vill verkligen inte ha det såhär.Hur lång tid tog det för dig att vänja dig?Tack för ditt fina svar!
    Jag känner så väl igen mig i det du skriver. Grät och var hysterisk de första dagarna, och vansinnigt arg över att detta drabbade mig!

    När jag hade träffat specialisten och fått svar på mina första frågor kändes det lättare. Ett år senare började jag plugga till danspedagog och mötte då många andra som också har tinnitus. Det blev en riktig vändpunkt för min del och jag förstod att detta går att leva med. De sista åren har det varit en helt naturlig del av mitt liv och jag tänker sällan på det. Att träna utan mp3 är tråkigt, det kan jag aldrig använda igen men det klarar man sig å andra sidan utan.

    Men du ska veta att 80% av alla under 30 som har tinnitus har det pga muskelspänningar och då går det att bota. Så jag tycker absolut du ska kräva en remiss till en specialist som får undersöka.

    Jag tycker även att ljudet har mildrats med åren. Kanske stämmer det eller så är det min inställning som gör att jag inte störs lika mycket.

    Piper det i båda öronen? På vilket sätt piper det?
  • Psychobilly
    Pelargonen skrev 2008-11-02 22:34:25 följande:
    Jag känner så väl igen mig i det du skriver. Grät och var hysterisk de första dagarna, och vansinnigt arg över att detta drabbade mig!När jag hade träffat specialisten och fått svar på mina första frågor kändes det lättare. Ett år senare började jag plugga till danspedagog och mötte då många andra som också har tinnitus. Det blev en riktig vändpunkt för min del och jag förstod att detta går att leva med. De sista åren har det varit en helt naturlig del av mitt liv och jag tänker sällan på det. Att träna utan mp3 är tråkigt, det kan jag aldrig använda igen men det klarar man sig å andra sidan utan. Men du ska veta att 80% av alla under 30 som har tinnitus har det pga muskelspänningar och då går det att bota. Så jag tycker absolut du ska kräva en remiss till en specialist som får undersöka. Jag tycker även att ljudet har mildrats med åren. Kanske stämmer det eller så är det min inställning som gör att jag inte störs lika mycket. Piper det i båda öronen? På vilket sätt piper det?
    Jag har gråtit hysteriskt hela dagen.
    Det är som ett pipande och susande ljud. Nästan som en dator som håller på att jobba eller när den stått igång för länge. Svårt att förklara.. Och när jag pratar så låter min röst väldigt konstigt, den nästan ekar i mitt eget huvud.
    Har hört att det kan bero på deppression och stress också. Och medtanke på min bakgrund av djupa deppression så kan det kanske bero på något sånt. Har bestämt att är det inte över i morgon så ringer jag läkaren direkt. Lika bra att få hjälp tidigt. Läser som en tok på internet. Hittade nått som hetter TinniTool som är laserbehandling som man utför hemma själv. Det lät intressant. Och är det tinnitus jag har så är jag beredd att prova allt!
  • dogcatbird

    Eh, nej, du kan inte plötsligt ha fått spänningar i käken eller stress eller depression. Du fick höra ett för högt ljud för länge. det finns små hår i öronen som ska ta upp ljud. Har man otur kan de skadas och om de är av så avger de ljud hela tiden.

    Nu tror jag att dock att pipet går bort på dig om du väntar några dagar, men ta det extremt lugnt.

    Min syster var på konsert och hade sedan pip i ca sju år. Fattarinte varför det ska vara så högt.

    Hon har väl eg ännu pip, men fick gå på träning där hon ska tänka bort det.

  • dogcatbird

    Gå till en läkare nu. det kan vara bra att de är med från början.

    Håller tummarna för dig, det är inte ditt fel det som hänt!!

  • Emma w S

    vitamin c och e ska du tillsätta under de närmaste dagarna.
    Även alvedon två gånger om dagen i tre dagar.
    Så kila ner till apoteket och lycka till

    (Hade föreläsning om detta för några dagar sen)


  • Psychobilly
    dogcatbird skrev 2008-11-03 14:17:53 följande:
    Gå till en läkare nu. det kan vara bra att de är med från början.Håller tummarna för dig, det är inte ditt fel det som hänt!!
    Ska ringa till en läkaren i morgon. Lika bra att ha det gjort tidigt.
    Bara så himla typsikt att det hände. Visste inte om att jag skulle på konsert utan blev överraskad av vänner som skulle fira min födelsedag. så slutade det såhär...aja. ska inte deppa. hade kunnat vara värre.
Svar på tråden Tinnitus? Eller bara lång efterpip efter konserten.