Inlägg från: Anonym (K) |Visa alla inlägg
  • Anonym (K)

    Vad händer vid skilsmässa med egna sparade pengar?

    Om man har äktenskapsförord - då delas aldrig sparade pengar och skulder eller?

    Kjell...Vad är det här med jämkning som du skrev om. Vi gifte oss i mars 2007 - räknas det som kort eller lång tid?

  • Anonym (K)

    Tack för svar Annbom! Har begärt kopia av ÄF från Tingsrätten men förmodar att vi inte delar varken skulder eller tillgångar när ÄF finns.

  • Anonym (K)

    Vi har skrivet att skulder, tillgångar och saker som var och en hade med in i äktenskapet skall vara enskilda tillgångar. Övrigt ska delas. Hur är det i så fall med inkomster och skulder som införskaffats under äktenskapet - delas de då?

  • Anonym (K)

    Tack för all er hjälp!

    Jag kontaktade nyss Tingsrätten i den staden jag är folkbokförd och bor i och bad dem skicka en kopia på ÄF. De kunde då inte hitta någto.....

    Vi hade en advokat som utfärdade det och han arbetade förvisso i en stad strax utanför där vi bor men han skickade in det till Tingsrätten. Bör det då inte finnas på tingsrätten i den staden där vi bor eller hur funkar det?

    Leica;

    Så min man har en skatteskuld på sitt företag (enskilda firma)som förfaller i mars nästa år och som har uppkommit under vårt äktenskap. Ska jag dela den då? Han har varit arbetslös eller bara arbetat i liten omfattning och jag har dragit in relativt stora pengar (före skatt runt 65000 i månaden). Vad händer där? Ska jag dela en del av det jag dragit in eller hur ser man på det?

    Om man har skulder / tillgångar som uppstått i enskilda firmor - hur går det med dem?

    tusen frågor - har ni svar på någon så hjälper ni mig jättemycket!

  • Anonym (K)

    Tack alla för er hjälp!

    Anonym:

    Det var vår advokat som skickade in ÄF. Vi har hela tiden bott i samma stad men han har bott i en annan men det borde ju inte spela någon roll. Har inget minne av att vi har fått hem originalet......Får slå advokaten en pling på måndag. Börjar bli orolig här!

Svar på tråden Vad händer vid skilsmässa med egna sparade pengar?