• Leica

    Vad händer vid skilsmässa med egna sparade pengar?

    OncleJ skrev 2008-11-07 14:42:00 följande:
    Svar på #3@KjellJag är tämligen säker på att CSN-skulder är personliga och inte räknas in. Allt annat slås ihop och delas på hälften, både skulder och tillgångar.@TSJa pengarna på ditt konto kommer att räknas in i totala tillgångarna och delas vid en skilsmässa. Vid en skilsmässa blir också skulder delade lika förutom studieskulder.
    När jag skulle skilja mig sa advokaten att mina CSN-skulder skulle räknas in.
  • Leica

    Anonym (K) skrev 2008-11-07 16:35:33 följande:


    Vi har skrivet att skulder, tillgångar och saker som var och en hade med in i äktenskapet skall vara enskilda tillgångar. Övrigt ska delas. Hur är det i så fall med inkomster och skulder som införskaffats under äktenskapet - delas de då?
    Ja de delas.
  • Leica
    Anonym skrev 2008-11-07 16:47:56 följande:
    Om dom är tagna medan man var gifta.
    Inte enligt advokaten. Exmaken är inte betalningsskyldig på mina skulder, men de räknas in i en bodelning.
  • Leica

    Anonym (K) skrev 2008-11-07 16:47:51 följande:


    Leica;Så min man har en skatteskuld på sitt företag (enskilda firma)som förfaller i mars nästa år och som har uppkommit under vårt äktenskap. Ska jag dela den då? Han har varit arbetslös eller bara arbetat i liten omfattning och jag har dragit in relativt stora pengar (före skatt runt 65000 i månaden). Vad händer där? Ska jag dela en del av det jag dragit in eller hur ser man på det?Om man har skulder / tillgångar som uppstått i enskilda firmor - hur går det med dem?tusen frågor - har ni svar på någon så hjälper ni mig jättemycket!
    Ang företag ska man absolut ha en advokat som tittar på det, men en enskild firma är för det första inte skiljd från den privata ekonomin som tex ett aktiebolag.
    Min enskilda firma drogs in i min skilsmässa, utifrån tillgångarna (inventarierna) som fanns registrerade i firman och hade jag haft skulder där hade de varit inblandade också.
Svar på tråden Vad händer vid skilsmässa med egna sparade pengar?