• trollkarl
    Shelly skrev 2008-11-17 12:00:50 följande:
    Varför tror TS att momsredovisning och skatteinbetalning beror på innehav av f-skattesedel? Var finns sambandet? Finns det någon regel som kommit till de senaste dagarna utan att affärsinnehavare blivit upplysta om den? Min information har jag fått genom Skatteverkets broshyrer, så därför undrar jag.
    klart som sjuttsingen att du måste F skatt som företagare. annars får du inte rätt skattetabell, kan heller inte dra moms etc, vilket gör att du inte kan ta betalt för moms.
  • trollkarl
    Shelly skrev 2008-11-17 17:14:10 följande:
    Ännu ett felaktigt påstående i denna tråd. Okritiska läsare kan ju tro på det. Klart man kan dra moms, redovisa moms, betala in moms, skatta och vara en ärlig seriös affärsidkare utan f-skattesedel.
    inte en chans på miljonen... du får inte lov att dra moms elelr ta betalt för moms utan F skatt. end of story, end of discussion.

    (föredetta företagare till ett par bolag)
  • trollkarl
    Shelly skrev 2008-11-17 17:31:34 följande:
    Om någon vill ha klart besked, så gå till senaste deklarationsblanketten och titta på sista sidan, så ser ni vad som är rätt. Information ska vara riktig även på Fl. Ni har kanske kvar broschyren som följde med deklarationsblanketten, där står också tillräckligt mycket för att ni ska kunna veta vad som är rätt. Det går också att ringa skatteverket och fråga.
    det klara beskedet är att har man inte F skatt sedel, kan man inte debitera för moms, heller inte dra moms på varor man köper.
  • trollkarl

    Virriga Vera skrev 2008-11-18 09:32:11 följande:


    Nej, det är inte olagligt att sälja/köpa utan F-skattesedel. Du kan ju sälja som hobbyverksamhet och då behöver du inte någon F-skattesedel. Men skall naturligtvis ändå deklarera din omsättning.
    [/citat]

    Forget Me Not skrev 2008-11-18 08:19:27 följande:
    [citat]
    Helt rätt. Jag har bedrivit företag utan F-skatt helt i sin ordning och betalat alla skatter osv.
    nej nej nej nej.... ingen av har rätt, hobbyvberksamhet i all ära, och man kan betala in "SKATTEN" det är en sak. men när det kommer till moms så får du inte lov att dra för inkommande moms, eller debitera för utgående. allvarligt, jag har drivit företag tillräckligt. försök att inte ge folk falsk information är ni snälla.
  • trollkarl

    Forget Me Not skrev 2008-11-18 11:48:31 följande:


    Jag är utbildad ekonom. När jag hyrde ut tjänster fick de som hyrde betala skatterna och sociala avgifterna. Sen kan man momsregistrera sig, OM man ska bedriva en momspliktig verksamhet. Det finns verksamheter med omvänd skatteskyldighet, dessutom. Momsregistreringen har inget med F-skatten i sig att göra, du kan ha momsregistrering utan f skatt.
    nja, om du momsreggar, så gör du det som enskild firma, då har du företag, då är vi på banan.

    om du hyrde ut tjänster och dom ansvarade själva, så vet om också om med tanke på att du är ekonom, att du hade kunnat få gront fängelsestraff väl? om dom inte hade betalt in skatterna..
  • trollkarl

    Virriga Vera skrev 2008-11-18 12:36:21 följande:


    Du har säkert rätt om moms, det betvivlar jag inte. Men jag svarade på frågan om det är olagligt att köpa/sälja utan F-skattesedel och det är det inte.
    upp till en schablonbelopp om året, sen bli man klassad som företagare och riskerar att bli sköntaxerad.
Svar på tråden Butiker som säljer utan f-skattsedel?