• Yra71

    Vilka grötsorter gör du....

    Skrädmjölsgröt! Lent och gott och nyttigt. Bl.a. saltå kvarn har skrädmjöl. Är mjöl gjort på hela havrekornet.

    Så här gör jag:

    1,5 dl vatten + 2 msk skrädmjöl (lite kornmjöl el dinkelmjöl är bra också för att hjälpa till att tillgodogöra järnet i havren). Jag blötlägger någon timme innan och kokar cirka 5 min sedan får det stå och svälla ett tag. Rör i smör och blanda i lite citron, svartvinbärsjuice el hackade aprikoser ( aprikoser kokas med).

    Gott med äppelmos el rivet äpple och mjölk.

    Bovetemjölsgröt el bovetekross är också gott Säregen smak dock så lite kanel el nå´t kan "behövas"

  • Yra71

    Om de inte vet vad skrädmjöl är får de väl ta reda på det - framförallt ska de ta hem om du vill det. Säg att det kommer från Saltå Kvarn, de måste de väl ändå känna till. Lycka till!

Svar på tråden Vilka grötsorter gör du....