Inlägg från: Drömmerdrömmar |Visa alla inlägg
  • Drömmerdrömmar

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Hej magvänner! nu kikar jag in här igen..

    skulle bara uppdatera mig lite tänkte jag! jag behöver inte vänta till februari-mars på min tjocktarmsröntgen som läkaren trodde! idag kommer remissen, och jag ska göra tjocktarmsröntgen den 15 december!!

    lite orolig o nervös faktiskt!
    läste igenom papprerna och man ska dricka poshporhal 45 ml+2
    det jag hört här inne ska smaka SÅ VIDRIGT, men jag fick förmig att det var ÄNNU mer man skulle dricka så jag hoppas dessa 90 ml ihop kommer gå bra att svälja!

    det kanske är inför en koloskopi man dricker MASSOR pshopohral?

    blä önska mig lycka till!! jag HOPPAs SÅÅÅÅ att dem ser nåt konstigt eller fel på röntgen så att jag kan få nån medicin eller något som får mig att må bättre snart! är så trött på att ha ont dag ut o dag in!!!

    o "krya" på er här inne! jag har såååå ont i magen

    *kram*

  • Drömmerdrömmar

    Tack!! okej puh hoppas att jag kommer kunna svälja det, har så lätt för att må illa o få kväljningar! men det ska gå!
    inga liter som du säger... det är jag glad för...


    skrutteluttan74 skrev 2008-12-05 16:42:44 följande:
    Drömmerdrömmar skrev 2008-12-05 15:12:44 följande:
    Åh va skoj att det gick fort för dej...Lycka till & hoppas du får hjlp snart
    [/citat]
    tjorvalina skrev 2008-12-05 17:08:27 följande:
    [citat]
    Drömmerdrömmar skrev 2008-12-05 15:12:44 följande:
    Skönt att höra att att du fick hjälp snabbare än vad du trodde! Det är samma mängd inför koloskopin, man spär ut det i ett halvt glas vatten och tar en dos på morgonen och en på kvällen däremellan ska man dricka tre liter klar vätska. Den smakar inte så gott, men jag dricker hellre den mängden än laxabon litervis. Jag ska in på koloskopi 10:e december, så det närmar sig.Hoppas du får svar som hjälper dig!
  • Drömmerdrömmar

    hehe okej! jo man kommer väl bosätta sig på toan ett tag haha!
    men åh så irriterad jag kommer bli om dem inte ser något fel! att det ska dröja sån tid innan dem ska hitta felet :(
    men men! kanske har tur, vem vet.


    taksi skrev 2008-12-05 18:45:33 följande:
    Drömmerdrömmar: jag köpte hem en stark juice som innehåll grönsaker och ingefära. Den varvade jag phosphoralen med för att kunna få ner den. Samtidigt tyckte jag nog inte att den var sååå farligt hemsk. Det är ju rätt lite. Jobbigare efter att man druckit den. bcsvensk: kul att ni fick ett bra bemötande och remiss direkt!
  • Drömmerdrömmar

    Mmm det enda jag VET med mig själv är ju att NÅGOT ÄR FEL, något är inte som det ska... gör så sjukt ont på vissa punkter i magen och ibland blåser den upp sig som en ballong (verkligen) och gör såå ont. växlande diare (attacker) och hård, en gång (ett skov) för 2, 3 veckor sen massor blod i avföring och riktiga krampattacker... hmm

    dem borde röntga hela magen också tycker jag? kan man inte det eller? alltså lägga ett skynka över magen o ta ett kort? eller hur det nu går till... åka in i en sån där maskin o ta kort?
    så dem ser alla organ osv i magen


    taksi skrev 2008-12-05 21:30:14 följande:
    drömmerdrömmar: ja, visst är det frustrerande att inte veta vad som är fel och inte få någon hjälp! Samtidigt tänker jag att det ju är bättre när dom inget hittar på så sätt att om man nu inte har cancer, bölder, sår eller inflammationer så innebär det ju en minskad risk för vissa typer av framtida magproblem. Äsch, jag vet inte! Hur som helst så hoppas jag att dom kommer att kunna hjälpa dig bättre efter undersökningen!
  • Drömmerdrömmar

    Hej! ville bara säga att om man har cancer brukar proverna visa dåligt eftersom det inte står rätt till i kroppen


    Bruden1 skrev 2008-12-06 10:15:56 följande:
    Nä jag har ingen i släkten som haft cancer, vad jag vet iaf! alla har nog dött pga ålderdom. ingen cancer alls faktiskt i nära släkten. men jag är sååå orolig iaf!! jag oroar mig för allt och tror allltid det värsta!dessa tarmsjukdomar som crohns o UC, kan man inte som om man har dem genom blodprover?? för det sa en av läkarna till mig att eftersom alla prover jag tog va bra/normala så va det inget som skulle tyda på att jag hade nån inflammatorisk sjukdom.Sänkan ligger på 6.Jag har två små barn, en född i maj och en på 3 år och ja jag har fullt schema varje vecka med aktiviteter hit och dit och inte blir det några långa lugna måltider direkt men jag försöker tänka på att äta lungt och bra! men inte lätt med små barn o bebis hemma!! och en gubbe som jobbar jämt så jag får ta allt själv i stort sätt men hemmet, barnen, matlagning, aktiviteter mm!!
  • Drömmerdrömmar

    Okej :(
    jag mååååste få nån hjälp.. jag vet att jag inte kommer orka må/ha det såhär för all evighet.. har aldelles för ont för det, måste få något mot smärtan.
    kram kram


    taksi skrev 2008-12-06 14:54:26 följande:
    Jag röntgade tunntarmen för några veckor sedan, det gör man med hjälp av sond och kontrastvätska som sprutas rakt ner i tarmarna + att dom släpper in luft genom sonden (som dom stoppar ner genom näsan). Jag vet också att det är något fel på min mage, men verkar inte få några svar. Har ocskå haft blodiga diarréer men det var senast i somras förutom nu i höstas efter min phosphoralbehandling. Gissar på att jag snart får en ibs-diagnos och får veta att det inte finns något de kan hjälpa mig med... ------------Klimpen: STOR varm kram till dig! Fy så tråkigt att ni fick avboka resan. Hoppas att ni fyller veckan med massor av fin tid tillsammans i alla fall.
  • Drömmerdrömmar

    jag vet många som behöver gå på toaletten direkt på morgonen ganska akut, och om inte det direkt efter frukosten... ochvissa har så som vana... kroppen blir inställd på det, tror inte att det är nåt fel på dig...

    var glad för att du inte lever med smärtooor utav bara helvete istället... jaja förlåt nu lät jag väl elak, men var tvungen att få ur mig det.

    hoppas mag tarmspecialisten kan få dig lugn!! :)


    Bruden1 skrev 2008-12-08 11:48:25 följande:
    Nu har jag varit o gjort rectoskopi. Han tittade in 12 cm och allt såg bra ut sa han, ingen irritation.Proverna jag tagit var bra, men laktosprovet hade inte kommit ännu.Nu skulle han skicka remiss till mage-tarm-specialisten för att jag skulle bli lugn och se att det inte är cancer jag har. Han sa att ingenting visar mor crohns eller UC heller, när jag fråga honom om det.Jag skulle få lämna 2 avföringsprover oxå för lite olika saker.... kommer inte ihåg va det va.Men om det nu inte är nåt "fel" på mig!! ingen cancer o inte nån inflammatiorisk sjukdom vad är det då som gör att jag är lös i magen????? vad är det som gör att jag är det 1-2 ggr varje morgon och sen är magen hyffs bra hela dagen förutom lite bubblig ibland.Orolig iaf ju!!!!!
  • Drömmerdrömmar

    Hallå tjejer .. o killar?

    Jag har en fråga, vet någon här inne hur långt upp dem stoppar in i ändtarmen när man ska blåsa in kontrastvätska och luft? när man ska göra en tjocktarmsröntgen??

    undrar därför att jag ska göra det på mpndag så är nervös

  • Drömmerdrömmar

    någon? :(


    Drömmerdrömmar skrev 2008-12-10 20:10:03 följande:
    Hallå tjejer .. o killar?Jag har en fråga, vet någon här inne hur långt upp dem stoppar in i ändtarmen när man ska blåsa in kontrastvätska och luft? när man ska göra en tjocktarmsröntgen??undrar därför att jag ska göra det på mpndag så är nervös
  • Drömmerdrömmar

    håller tummar OCH tår


    Mammasknodd skrev 2008-12-10 23:57:50 följande:
    Jo förresten. Idag slutade jag med kortisonet! Håll tummarna att jag kan vara utan!Kram på er!
Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!