Inlägg från: Alina 76 |Visa alla inlägg
  • Alina 76

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Jag har bara skrivit här en gång, så för dem som inte minns så har jag en kille (4 år) som har Crohns :( och han blir vääääldigt dålig när han får magsjuka. Ingen läkare har sagt nåt åt oss om hur man ska skydda sig, men vi försöker ju att tvätta händer (har Alcogel). Men vad hjälper det, för på dagis är det liksom omöjligt att skydda sig, ingen använder alcogel där och jag har sett hur treåringar och fyraåringar "tvättar" själv händerna där, ingen ser till ju.
    Han får sjukan så ofta också, flera gånger om året, spyr hela natten då, äter inget (alls)i två dagar, kan knappt få in tabletter i honom. Nu har jag läst att magsjukan är här i Sverige igen, blir alldeles ledsen och rädd på väntan när det kommer.

  • Alina 76
    Svar på #54
    skrutteluttan74 skrev 2008-12-05 09:31:18 följande:
    Idag ska vi med sonen till läkarn,så nu börjar utredningen,skulle inte förvåna mej om ungen får diagnosen före mej...MEj kollar dom ännu,trots att det lutar åt Crohns.Men han misstänker dom Ulcerös på...Är det någon som kan förklara det me ärftlighet ??Borde de inte luta åt Crohns på honom me eller ??Vi har visserligen både och i släkten/familjen, men ändå...Nåja,halv elva ska vi va där,så nu ska jag hoppa in i duchen så han har en ren morsa som möter upp honom...Ha en bra dag allihopa
    Angående ärfligheten så undrar jag också. Det finns ingen som helst i min eller min mans släkt som har crohns eller ulcerös kolit eller nåt anant problem med mage faktiskt. Min man har en "känslig" mage, ibland, men inga stora problem. Läkarna sa dock att eftersom vår son har crohns så är chansen att andra våra barn får det 10 %, mycket större alltså än ananrs. Men sonen hade ju ingen att ärva sjukdomen ifrån, så jag vet inte? Det känns lite skummt. Min faster har dock psoriasis och de säger att autoimmuna sjukdomar i allmenhet kan ligga i släkten. Så vem vet faktiskt.

    Sen ulcerös kolit övergår ju ibland (eller blir feldiagnoserad i början kanske) till crohns, men aldrig tvärtom (alltså det blir aldrig ulcerös kolit sen om man har crohns). Så det kan kanske vara ulcerös kolit för henne fast du har crohns?
Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!