Inlägg från: Mammasknodd |Visa alla inlägg
  • Mammasknodd

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Men jag tror mitt inlägg försvann...

    Grådis: Tack för att du fixade den här sidan så fint!


    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    Bruden1: Rektoskopin gjorde inte alls ont för min del... Det låter inte som att det är Crohns du har. Det kanske bara är nått tillfälligt eller IBS... Hoppas läkarna kommer fram till vad det är så du snart kan behandlas i alla fall...

    Nallatalla: Kan inte svara på din fråga då jag aldrig blivit op:ad men hoppas nån annan kan svara!

    crex: Skönt att det har börjat vända ändå!

    fairyfloss: Hej, skönt att höra från dig! Hur går det med Axel? Har du blivit bättre i magen när du ätit imurelen? Kanske den håller sig bättre ändå du slutar... Jo nog borde du kunna få nått annat om den ger dig sånna biverkningar ju!!!

    Phyxius: Välkommen till oss!! Jag har själv Crohns och ja jag vet vad frågor som dyker upp Tyvärr är det ju så att vi alla får olika... utsikterna kan vara helt skilda från varje individ. Du kan ha ett skov nu och sen vara fri i resten av ditt liv, eller så kan du vara riktigt dålig i vissa perioder, eller så kan du bli akut dålig och op:as.... ja du fattar... Ingen vet!
    Stress är något som verkligen ska undvikas, och rökning!
    Med mat så måste man testa sig fram litegrann, undvik sånt som ger gaser och mycket fet mat! Det kan ge upphov till smärtor eller förvärrande av smärtor och toabesök.
    När du har skov så kan du äta skonkost; Kokt mat, helst purréad om det känns bättre! Fiberrik mat river i magen och ska också undvikas under ett skov, annars går det bra.
    Mellan skoven så ska du kunna äta vad du vill faktiskt... men endel har blivit kännsligare mot viss mat, som mjölk, mjöl o s v... Sånt märker du ju efterhand...
    Du kan kräva att prata med en dietist!  
    Hoppas du får må bättre nu och kommer ur ditt skov! Men se till att få kontakt med din läkare så fort han kommer tillbaka!
    Och här är du helt fri att lufta dina funderingar och fråga på Säkert kan nån utav oss svara
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd

    Jo förresten, appropå magsjukor. Kortison är ju en bra grej att käka i det fallet Jag har klarat mej undan alla magsjukor och förkylningar som gått sen jag började med Hydrokortisonet.
    Vanlig magsjuka skrämmer mig inte... men vinterkräksjukan!! Den är vidrig!! Långdragen, från båda håll och så denna smärta i höften... den är nästan värre än det andra!!! Fick vinterkräksjukan två år i raken (innan jag fick denna sjukdom)!

    Nej nu ska jag gå och klä mig! Vi får främmande snart. Lille Hjalle har blitt 1 år!! Fatta vad tiden har sprungt iväg!!!

    Min mage är så skötsam nu så det finns inte!! Jag tänker inte ta mer Remicade och snart är BetaPreden borttrappad!!
    Hyrdrokortisonet måste jag äta lite till, men i Jan-Feb nån gång ska jag göra ett nytt test på binjurarna och förhoppningsvis kommer de att ha kommit igång igen!
    Bullar kan jag inte äta! Men i övrigt reagerar magen inte på nått... Äntligen tror jag att jag kan säga att skovet är över!!!! Tog nästan två år men men....

    Sköt om er! Och krya på er ni som är dåliga!!


    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    68an: Hoppas du vinner massor med pengar!!! Lycka till!!

    Bruden 1: Det kan inte vara IBS då? Har du kollat upp symtomen om de stämmer? Kolla på ex. sjukvardsradgivningen.se ... (du har säkert kollat men jag frågar ändå ) Klart man vill ha en diagnos när kroppen inte uppför sig som den ska!!

    Fundersam Jo och så till en fråga:
    Ni som har ledbesvär och Crohns, hur ter sig era besvär?
    Jag hade ledbesvär i början av sjukdommen men har inte haft några sen jag började med korisontuggandet...
    Läste nu om Betcherews och insåg att mina ledbesvär utmärkte sig exakt som de beskriver, att man blir lite svullen och stelnar... Gör era det med?
    Jag har väldigt ont i ryggen och blev som fundersam... Borde jag kolla upp det?
    Visst var det nån här som fått den sjukdomen? (mitt minne är krasst) 
    Jag tror inte jag har det men sammtidigt så blev jag ju lite fundersam... Nåja det märks väl med tiden...

    Sköt nu om er go´vänner!!
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    Fairyfloss: Förstår hur du känner det! Mat kostar så förbaskat mycket! Speciellt nyttig mat!
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    Grådis: Det är nog bara jag som lider av hypokondri... Säkerligen har jag inte betcherews, men beskrivningen av dess symtom på lederna var bara så klockrent! Och så denna eviga ryggvärk, fast det är nog inte så underligt med denna upp och nergång i vikt och så det faktum att jag födde barn med torrförlossning och i säte... Kändes bra i ryggen det!
    Hur är det med dig?

    Patrik: Börja om igen? Varför det? Förstår att det måste kännas tungt!Hua jag lider med dig! Kan inte fatta att det bara var nån månad sen jag mådde likadant! Krya på dig!
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    Patrik: Vad har det nya sjukhuset för spekuleringar då? Är det bara konsistensen på bajset som gör dem tveksamma eller är det nått mer?*nyfiken*
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    Grådis: Aj aj för blämmor i munnen!! Know the feeling helt och hållet!! Och att magen ska böka på... ursh och fy!! Hoppas det går över med supparna! Låter som du har fullt upp nu inför jul. Men mysigt med bak och planeringar!
    Här är det också full rulle! Håller å på att baka för fullt. Nån kväll ska vi sätta ihop ett pepparkakshus, jag, svärmor och äldstesonen. Det ska bli skoj! Sen är det också planering för mat, vi ska vara hemma hos oss iår. 15 personer. Min familj och gubbens. Jag längtar .
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    Grådis: Ja då har ni verkligen det ni gör!
    Vi kommer att åka till mina föräldrar på juldagen. Vara hos svärmor på annandagen och dagen efter det har vi släktträff
    Skönt att ni får komma er iväg efteråt! Det skulle inte vart så dumt! Men vi har ingen ekonomi för det just nu...
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Mammasknodd
    68an: Hoppas det gått bra för dig idag vännen!!

    LillaNäktergal: Hur ter sig symtomen för henne?

    Fru U: Nej det är ju så svårt det där... Det är bara jag som fått en släng av hypokondri tror jag Måste nog gå till en kiropraktiker eller nått sen när jag får råd. Mina ledbesvär har lite smått börjat komma tillbaka också... Hoppas det inte blir som de jag hade i början av sjudomen! Man blir ju handikappad då lederna stelnar! Jag fick ju en släng av det ett tag då jag ammade... Sprang på dass med sonen hängandes i tissen och båda handlederna hade stelnat... Blev lite svårt att torka mig  Skönt att den tiden är förbi!
    Hur går det för dig nu?

    bcsvensk: Kommer han på glöggafton? Bruden1: Jag hoppas verkligen att det går till sig för dig! Jo, tänkt på att stressa ner och så... Att man är orolig påverkar också magen en hel del!

    Fairyfloss: Tyvärr har jag nog inga bra idéer. Försöker själv hitta på nått bra... Men det är nog svårast just då man har skov... Just nu kan jag ju äta allt möjligt... Kör med fullkornsbulgur t e x... Mycket grönsakswok (utan nå fett) kör dem i stekpannan med lock på (ångar) Äter mycket kokt broccoli och kokt fisk. Älgkött är väldigt fettsnålt men ack så fiberrikt... Det är fördelen med att bo här...
    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!