Inlägg från: Nindë Amandil |Visa alla inlägg
  • Nindë Amandil

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Jag pratade med en av sköterskorna så då sa hon att jag inte är tillräckligt överviktig för att få prata med dietist. Fick jag höra även när jag gick på drottnings silvias barnsjukhus, samma svar då. Kanske skulle vända mig till dietist hos min vårdcentral istället.

  • Nindë Amandil

    Ni är sånt enormt stöd här inne att jag inte vet vart jag tagit vägen om jag inte funnit er alltså.

    Jag försöker verkligen röra på mig så mycket jag kan. Går ofta ut på promenad med hunden åtminstone en halvtimme om dagen då jag orkar, men tvingar oftast ut mig ändå. Sedan kör jag lite lättare pilatesövningar då det är sånt jag kan träna hemma. Hantlar har vi men har inte tänkt på det, kanske skulle börja med det också. Vill ju verkligen inte må skit efter operationen sen utan ork eller så.

    Angående dietist så har jag ringt till sköterskorna idag igen å krävde att få prata med min doktor, förstår liksom inte när de ändå måste prata med honom att han inte kan ringa mig en snabbis direkt, så nu ska jag få komma till en dietist.

    Måste nog ändå säga det att jag har rätt bra kondis/styrka i kroppen trots att jag är så sjuk, så förhoppningsvis orkar jag hålla det så till op också.

    Trodde aldrig man kunde längta så efter att bli opererad.
    Fick nyligen en del av försäkring också så när jag är färdig, så har jag bestämt att åka nånstans ett par veckor å vila upp mig, efter att stomin är borta då, så jag räknar inte med det förrän till våren året därpå, ev hösten/vintern redan nästa år ifall det går bra. Känns som det är det minsta jag kan göra för mig själv.

    Åh, idag har jag faktiskt hållt mig uppe som Jenny. Håller på å städa lite så gott det går inför imorgon. Ska iofs bara vara hemma men kan ju ha det lite extra fint för det.

  • Nindë Amandil

    Fast igår å idag har något blivit galet med magen.
    Senaste coloskopin de gjorde så såg man på skärmen att tarmen var ganska svullen, det var inte alls speciellt stort utrymme för allt att passera så det är inte så konstigt att det gör ont.
    Igår & idag har jag dock haft det lite värre, känns som det svullnat upp helt, då jag får jättesmärtor i magen å vet att "något" är påväg ut, men det är liksom stopp, så efter en massa kläm å ont så går det till slut, men det är knappt jag får ut (ursäkta mig) gaser. Så jag undrar om det är nått tillfälligt eller om tarmen kan ha svullnat upp såpass att det är svårt att passera alls, har dock som sagt bara haft så sedan igår men det känns ju annorlunda.

  • Nindë Amandil

    Mammasknodd: Jag äter väldigt varierat, för det mesta lätt mat som inte stoppar upp liksom. Just nu lever jag mest på näringsdrycker å frukt å smoothies med lite mer matiga grejer i, har funkat bra hittills å det är väl typiskt att det skulle bli så nu, men är bara att gilla läget. Hoppas det går över för det är nästan värre å känna sig förstoppad när man vet att det inte är det.

  • Nindë Amandil

    Måste fråga... angående försäkring å sådär. Jag har ju inte kunnat jobba eller så alls detta året som gått, men jag har hela tiden trott att man inte kan få nån ersättning när man inte kan jobba å få inkomst på det sättet. Det borde man väl ändå få eller? Har inte kunnat jobba överhuvudtaget men eftersom jag fortfarande bor hemma är det inget jag funderat över å utnyttja då föräldrarna betalar både mat & boende. Känns ju mindre kul att sitta hemma å få noll kronor, nog för att jag inte kan komma ut å använda dessa ändå, men seriöst, fick typ 13% ersättning för medicinsk invaliditet å med tanke på att jag varit sjuk såpass länge å inte kunnat jobba så känns det inte alls som speciellt mycket pengar.
    Inget å gnälla över kanske men vill ju gärna kunna stå på egna ben lite grann också.

    Förövrigt var mitt nyår inte så roligt. Gick å la mig å sov då jag var ensam, mamma åkte å firade med min syster å hennes familj å pappa jobbade. Vaknade med världens smärta i magen så första dagen på året är väl ingen bra start å börja... Äsch, känns som jag gnällt rätt mycket i tråden nu så ska nog sluta med det, känner mig bara så otroligt maktlös när det gäller allt.

  • Nindë Amandil

    mumlin: Jag har inte jobbat innan jag blev sjuk, det som är problemet. Har studerat på högskola sedan gymnasiet, men nu har jag varken kunnat gå i skola eller jobba, då fick jag åtminstone studiebidrag.

    Har trygghansa som bolag, å barnförsäkring, den gäller tydligen tills jag är 25 år.

    Tänkte försöka boka möte med försäkringskassan men jag är så kass i magen att jag inte kommer nånstans. Kanske funkar å ringa?

  • Nindë Amandil

    Äsch, har ringt å pratat med försäkringskassan å de vill tvinga mig att jobba de få procent jag kan isåfall å som jag mår nu kan jag verkligen inte det, inte ens en procent... Springa på toaletten på ett jobb var tionde minut är inget alternativ för mig.
    Så det blir snällt att gå hemma utan någonting, så jäkla surt.

  • Nindë Amandil

    grådis skrev 2009-01-06 22:24:17 följande:


    Nindë Amandil skrev 2009-01-06 17:19:58 följande: usch, stackare Kolla upp reglerna eller har du nån som kan hjälpa dig? Vadsäger doktorn om detta då, kan de hjälpa till nåt?
    Min doktor har "släppt" mig för tillfället. Så jag har ingen kontakt alls just nu, tveksamt om jag får hjälp med detta då jag inte får nån hjälp med allt annat just nu. Jag ska kolla närmare på detta, det var nån annan som nämnde på sidan innan att man har rätt till sjukpenning när man väntar på op.
  • Nindë Amandil

    Nallatalla skrev 2009-01-07 10:51:39 följande:


    ninde,vad menar du med att din Dr släppt dig? Även om du väntar på op så ska ju din läkare ändå ha koll på dig och hur din sjukdom beter sig. Jag har förstått att jag har haft en enorm tur när det gäller min läkare. Han är helt underbar. Jag blir så ledsen när jag läser om er som har läkare som inte verkar bry sig tillräckligt. Önskar att du kunde träffa min läkare. Hur går det nu? Vet du när op blir av? Kram
    Ja, alltså sist jag ringde så kunde de inte göra mer för mig sa de. Just nu har de ingen koll på mig alls, trots att jag vill att de ska ta prover osv så de vet hur mina värden å så är. Speciellt nu när jag äter puri nethol också då är det tydligen viktigt i början att man tar prover nästan varje vecka. Har inte fått nått nytt schema å senast jag tog prover var över en månad sen. Min doktor är faktiskt bättre än den förra, men han är så sällan här, å min förra har gått i pension. Har inte fått nån tid what so ever för operation, ingen information heller. Men nu har halva tiden gått av vårdgarantin så nu måste det väl ändå röra på sig snart å dimpa ner en tid i brevlådan? Varje dag är verkligen ett lidande å jag försöker verkligen å stå ut men det börjar kännas så när inpå omöjligt :(
  • Nindë Amandil

    Jenny F: Jag har ringt till de flesta, kirurgmottagningen, op, försökt få snabbare hjälp via läkaren med kontakt åtminstone, får bara samma svar att jag ska gå till akuten om jag inte kan vänta, men därifrån blev jag bara hemskickad. Nä jag förstår att det är så, att de inte kan erbjuda mer inför op, men just nu är jag mest orolig för att jag hinner bli i så dåligt skick att de inte kan göra operationen sen, för de har sagt att det är viktigt att man har hyffsade värden osv. Alla mina värden var käpprätt åt h*lvete sist de kollade.

    Har inte träffat nån dietist för som det är nu så kommer jag ingenstans.

    Försöker verkligen göra så gott jag kan åt min hälsa själv för å hålla den i stabilt läge. Men det är svårt. Går ut å rör på mig tillfällen när jag känner att "nu går det bra" å så dricker jag blutsaft för å fylla på järnet, äter extra vitaminer & äter mer frukt, äter mer näringsrik mat.

    Har droppat från 77 till 57 så just nu har jag väldigt ont i kroppen. Förstår inte dem som vill gå ner i vikt fort?

Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!