Inlägg från: Nallatalla |Visa alla inlägg
  • Nallatalla

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Ninde,ska du ha endels eller tvådelsbandage? Jag har endelsbandage(sensura midi) dvs platta och påse sitter ihop. Jag byter varje dag i samband med att jag duschar. Det är mkt smidigt och när man har fått in rutinerna så går det snabbt. Ett bandagebyte tar några minuter. Jag vet att det finns andra som föredrar platta och påse för sig och då kan plattan sitta några dagar,man byter bara själva påsen. Be stomisköterskan om några prover som du kan kika på.

    Kram / nalla

  • Nallatalla

    maddisen80,stackars dig! Det är jobbigt när man påverkas så av sin sjukdom. När jag var riktigt sjuk (innan op) så orkde jag knappt gå utanför dörren. Det var en ångestfylld tid och op blev min räddning till ett nytt liv. Ursäkta om jag har dåligt minne eller så men har du UC eller?

  • Nallatalla

    Molle,det kan vara ett mindre stopp så se till att Rebecca dricker mkt! Se till att känna precis runt själva stomin. Är det hårt och ömt? Då sitter ett ev stopp nära öppningen och det går att fixa själv om man inte tycker att det är läskigt. Om det inte blir bättre snart ,åk in och få hjälp.
    Börja med att försöka skölja igenom tarmen med vatten,drick mkt!!

    Kram / Nalla

  • Nallatalla

    Maddisen80 skrev 2009-01-29 08:49:21 följande:


    NallatallaHejsan de är jobbigt, hur mår du nu då, jag har ibs skrev 2009-01-28 15:11:40 följande:
    Jag mår helt ok nu. Jag är op med tillfällig stomi som ska läggas ner nu i vår.
  • Nallatalla

    Välkommen snart bebis! Det finns säkert någon klok peron här som kan svara på din fråga. Jag fick själv UC i samband med min första förlossning och blev gravid igen efter op.
    Jag vet ju inte om jag var sjuk redan innan första graviditeten men det var inget som tydde på det.

    Nu är jag så less på allt vad sjukdomar heter! Min son Emil har haft svinkoppor och halsfluss under en längre tid. I onsdags och idag kunde han vara på dagis igen efter ca 2 mån uppehåll. Nu har han börjat hosta rejält med massor av slem och han har även feber så imorgon blir det till att vara hemma igen
    Tar det aldrig slut? OT jag vet men jag kände bara för att beklaga mig lite.

    molle,hur mår Rebecca nu? Jag brukar vara lite försiktig med popcorn och svamp,det gäller att tugga riktigt ordentligt och dricka mkt samtidigt. Det enda jag har haft ptoblem med i matväg är bambuskott,de är rejält trådiga och hårdsmälta så dem undviker jag helst.

    Kram på er alla,nu ska jag ta hand om de små

    / Nalla

  • Nallatalla

    Jenny F,vilken läkare du har,han kan verkligen det där med att tala med patienter på ett förtroendeingivande vis. (ironi)
    Jag vet inte hur jag skulle reagera på ett sådant svar,antagligen skulle jag bli tyst.(jag brukar inte alltid vara så lätt att få tyst på)

    Molle,hoppas att svullnaden lagt sig nu. Jag har haft så någongång och då har det berott på att vissa svårsmältaa saker tagit god tid på sig att passera.Det hindrar inte annan avföring från att komma ut och det är viktigt så att det inte blir stopp.

    Bcsvensk,jag känner mig nästan lite väl löjlig över mitt gnäll när det gäller barnen. Ni som är sjuka har det mycket värre än mig! Jag tycker så synd om er alla som behöver ha det så.

    Kram på er alla,nu ska jag ha tvättstuga
    / Nalla

  • Nallatalla

    maddisen,ja inte är det kul att tvätta men det blir en del när man har två små här hemma....

    ninde,skönt att det är på gång nu. Se till att vara väl förberedd innan mötet och få svar på de frågor du har.

    Nu är jag äntligen klar med tvätten. Nu är det bara 1000 andra projekt här hemma att klara av

    Kram på er alla / nalla

  • Nallatalla

    Bruden1,det är förståligt att du oroar dig men försök att inte göra det. När jag fick min diagnos,Uc trodde jag att jag skulle dö från min familj. Jag hade världens ångest och gick omkring som i en dimma. Om du har en tarmsjukdom får du behanding för det och kan leva ett normalt liv MED dina barn. Jag fick mkt stöd av folk på denna tråd och idag accepterar jag min sjukdom och lever precis som inna jag blev sjuk.

    Kram / nalla

  • Nallatalla

    ninde,jag behövde ej ha mediciner med mig,jag fick det jag behövde på sjukhuset. Det enda jag behövde då var kortison som jag höll på att trappa ner.

    Bruden1,Det jag märkte när jag blev sjuk var att jag blev dålig i magen. Det var en hel del toaspring men inget direkt magsmärta. Det gjordes skopi och togs biopsier som visade på tarminflammation. Det är bara jag i min släkt som drabbats av detta. Min egen teori är att jag är för tidigt född och knappt fått bröstmjölk.Man vet ju inte riktigt varför vissa drabbas.

    Kram på er alla,nu måste jag umgås med min man.

  • Nallatalla

    He hej alla, jag har varit ganska osynlig här under helgen. Det har varit fullt upp här hemma med hostiga och snoriga barn.
    Min ändtarm dummar sig nu,varför slarvar jag med supparna?? Skärpning

    Grådis,härligt att du orkar engagera dig och dela med dig av all info du hittar. Det är verkligen gulligt av dig!

    Dalkulla,hur mår du? Det var längesedan jag såg dig här...
    Med mig är det ok,jag ska på besök hos min kirurg i februari inför nerläggning av stomin.

    Jag har knappt hunnit läsa ikapp det ni skrivit de senaste dagarna. Jag hoppas att alla som mår dåligt ska må bättre snart!

    Kram / nalla

Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!