Inlägg från: Nallatalla |Visa alla inlägg
  • Nallatalla

    V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!

    Hm,nu är det totalt hjärnsläpp här,jag blandar ju ihop aferes med remicadebehandling!! Kan man skylla på sömnbrist eller??
    KiDAIT,det är klart ni ska ta chansen till aferes om ni blir erbjudna!! Förlåt förlåt för det jag skrev innan....

    Kram / nalla

  • Nallatalla

    Hej alla,jag har haft fullt upp med sjuka barn så tiden har inte räckt till för annat. Maken kom hem igår så nu har jag avlastning. Nu har jag bara skummt igenom de senaste inläggen men himla vad flitiga ni är här.

    Lilla näktergal,visst kan man få KS när man har stomi,jag är ett exempel på det. Det var inga som helst problem,tvärtom! Jag fick inte föda vaginalt för min magläkare då vi ska lägga ner stomin nu i vår.

    ninde,vad duktig du är! Visst känns det inte alls farligt när man får se och klämma lite på påsar innan op? Jag trodde först att påsarna skulle vara gigantiska och sunkiga men de är de verkligen inte! Jag blev positivt överraskad. Vilket bandage ska du ha,du kanske inte har bestämt dig ännu? Jag minns att efter op så hade jag genomskinlig påse (för att de skulle se hur innehållet var) och det tyckte jag var läskigt. Vet du,hur dumt det än låter så tror jag att jag på sätt och vis att jag kommer att sakna mina små procedurer med påsarna... Ja,det här med att fixa och klippa osv... det kommer nog att kännas tomt när jag slipper.

    dalkulla,min make jobbar borta i veckorna och vi har pratat lite om att flytta men det är ett stort steg att ta. Jag vill gärna avvakta och inte ta några förhastade beslut.
    Bor ni fortfarande kvar eller har ni flyttat "hem"?

    grådis,det är bra att man kan behålla sin läkare även om man flyttar. För mig och för många av oss är det A och O med en bra läkare som förstår! Läste att ni ev har plus på gång,hoppas,hoppas på det bästa!! Du nämnde även att du har åldern mot dig men tänk då på min ena kusin. Hon fick barn nyligen vid 46 års ålder utan problem! Jag vet flera i min omgivning som passerat 40 innan de fick barn,det är inte alls ovanligt idag. Men du har väl några åt kvar tills dess va?
    Kram på dig och du ska se att det kommer att gå bra!

    lällas,härligt att se dig! Nu är det inte så lång tid kvar till ni får träffa er lilla inneboende i magen

    Min engla,stackars dig! När man är förberedd inför en på och sedan behöva skjuta på det. Det måste kännas trist!
    Tiden fram till nästa tillfälle kommer att gå snabbt.

    Nu hinner jag inte skriva mer,kikar in senare.

    Kram på er alla / Nalla

  • Nallatalla

    ninde,det underlätter att ha lite humor
    Jag har inte rest med stomi men vet att det inte ska vara några problem. Det man ska tänka på är att ha bandagen i handbagaget och att det är bra att ha stoppande medicin med sig typ imodium eller så. Din op kommer att gå bra! Ta en dag i taget och även om man inte tror det så går det lättare för varje dag som går.
    Kram kram

    min engla,jo det är skönt att slippa påsen ett tag och jag kan få tillbaka stomin om det inte funkar med IRA.
    Detta är inget som stör mig på något vis utan det känns mer som en trygghet faktiskt.

    Vinterland,skönt att du mår bättre nu!

    maddis,nä,det är inte alls kul med små sjuklingar! De blir så himla griniga. Nu är de iofs på bättringsvägen.

    Nu måste jag ta hand om mina små

    Kram på er alla / nalla

  • Nallatalla

    Ninde,har inte kirurgmottagningen någon mailsom du kan kontakta dem på? För ska du laxera kan jag tänka mig att du ska göra det dagen innan op.

    Kram

  • Nallatalla

    När jag åt Imurel fick jag dela dem i början då jag trappade upp.
    Detta gjordes redan när jag låg inlagd på avdelningen,de borde ha koll tycker man.

    / Kram

  • Nallatalla

    malvas mam,jag minns inte riktigt hur länge jag åt halva tabletter men det var inte särskilt länge iallafall.
    Jag kommer däremot ihåg det där med att tvätta händerna noga.
    Man kan ju undra varför dessa tabletter har den där djupa skåran?
    Jag trodde att det var för att få itu dem lättare.

  • Nallatalla

    Elisabetthan,Jag minns att det var jobbigt med klysman (hade predklysma)
    Det kändes som en evighet innan flaskan var tom
    Hoppas att det ska funka bättre för dig.

  • Nallatalla

    Ninde,jag minns att jag började bli lite orolig först när jag rullades in på opsalen. Då hade jag ändå fått lugnande innan. Jag frös så jag skakade och tankarna for genom skallen. Detta märkte personalen så de pratade bort mig om allt och inget. Jag fick även ett tjockt och varmt optäcke på mig. På fötterna fick jag varma,sköna typ duntossor och på huvudet hade jag också något varmt så efter ett tag slappnade jag av. Jag minns även att jag tyckte att opsalen såg ut som hämtad från star trek,en massa konstiga apparater. Hela salen var full av en massa folk som alla säkert hade sin uppgift.
    Jag minns inget mer förrän på uppvaket och det var ganska tufft. Det låg en kille bredvid som hade tagit bort blindtarmen och han gnällde hela tiden. Jag var beredd att hoppa på honom och klappa till honom. Fy 17! Jag hade gladeligen bytt med honom
    Dagarna efter op var jobbiga.På avd fanns en sjukgymnast som var på mig hela tiden. Det var bara att göra som han sa,det visade sig vara det bästa för kroppen att börja röra på sig.

    Hoppas att jag inte skrämmer upp dig nu,det är inte alls meningen. Jag tänkte bara dela md mig av det jag kommer ihåg från min op.Om du är orolig ska du prata med personalen på sjukhuset,de är duktiga på att stötta.

    Jag vet att du kommer att klara av detta! Tänk på att du har möjlighet att påbörja ett friskare liv utan bråkig tarm!

    Kram / Nalla

  • Nallatalla

    ninde,jag fick duscha efter några dagar. Tyvärr blev mitt opsår infekterat så det såg ofräscht ut ett tag efter men sedan läkte det ganska snabbt. Nu 2½år senare ser ärret ganska fint ut och nu ska det snart skäras upp igen

    Kram / nalla

Svar på tråden V.V.S-tråden - Våga Vägra Skov! Tråd nummer 13!