• h81

    Förskolans julkalender suger!

    snusmumriken2 skrev 2008-12-03 18:52:15 följande:


    På min förskola har vi 24 paket ståendes i fönstret. Dessa paket innehåller upplevelser, brev från tomten mm. Varje dag får ett förutbestämt barn komma fram o öppna paketet o får hjälp att tala om för kamraterna vad som ska hända just denna dag. Idag tex var paketet fyllt av pepparkaksformar o kavlar... Andra upplevelser som ligger i paketen är tex en personalteater för barnen, julpyssel, julvandring, sagostund mm mm.Deta är ett sätt som funkar jättebra för oss, inget paket är pesonligt o alla barn får ta del av upplevelserna varje dag.
    det var en kanonidé som jag ska framföra till vårt dagis till nästa år!!
    på vårt dagis (eller förskola om ni så vill) har vi oxå paketkalender.. vi fick ut en enkät för ett tag sen o enligt den tyckte alla föräldrar att det var en bra idé att fortsätta med den.. (tydligen tradition sen många år) vi får själva köpa något til kalendern för 30 kr/barn.. (sen kan jag tycka det är upp till föräldrarna då o se till att det är ngt hyffsat vettigt i paketen.. förra året fick tex min son då 2 år slime... men men det kunde lika gärna varit en överlycklig femåring som fick det så...)
    dom drar ett namn ur en burk varje dag o det barnet/barnen får öppna paket (välja av dom som hänger där då)
    jag kan tycka att barn borde ha lärt sig på förskolan att man får vänta på sin tur..? när dom fyller år är det ju tex bara födelsedagsbarnet som får paket inga andra???

    på vårt dagis funkar det bra vad jag märkt, inga lessna miner utan min treåring kommer glatt hem o berättar vad ngn annan fått i dagens paket...
    men upplevelsekalender tyckte jag lät kanon!!!
Svar på tråden Förskolans julkalender suger!