• AW76

    Förskolans julkalender suger!

    Oj, paketkalender på förskolan har jag aldrig hört talas om.

    Tycker inte det behövs i detta konsumtions-samhälle faktiskt! Och särskilt inte om det skapar konflikter, vilket det uppenbarligen gör.

    Men det som snusmumriken2 berättar om låter suveränt! Upplevelser är såå mycket mer värt än billiga 10-kronorsgrejer eller vad som nu ligger i paketen. Och bilar/hårsnoddar var ju bara för hemskt!

  • AW76
    Svar på #34
    Håller med om att man inte kan lita blint på vad en 3-åring säger.

    Men faktum kvarstår att det ligger bilar resp. hårsnoddar i paketen till pojkar resp. flickor och det är det värsta av allt. Och det skrev ju även ts att hon tyckte var det mest irriterande. Jag kan bara instämma - jisses vilket förlegat synsätt!
  • AW76

    fam kaos skrev 2008-12-04 19:17:13 följande:


    Jo det kan jag hålla med om, att man kan klaga på innehållet.
    Japp. Men sen kan jag tänka mig att det har förekommit gråt också. Som upplagt för avundsjuka hos så små barn. Men exakt hur mycket gråt vet vi ju inte.
  • AW76

    fam kaos skrev 2008-12-04 19:28:14 följande:


    Gråt förekommer alltid på dais, det är oundviktligt i en grupp med 14 - 16 små barn. Det förekommer som sagt vid alla möjliga tillfällen. Ska man ta bort allt utanför den rena vården av barnen för att ett eller två barn kan bli upprörda eller ledsna?
    Ja, jag vet att gråt förekommer, är själv i förskolesvängen. Dock inte nu, är föräldraledig.

    Nej man ska inte ta bort allt som ev. kan orsaka gråt, men den här julkalendern verkar ju vara helt ogenomtänkt - åtminstone innehållet. Sen tycker jag personligen att förskolan ska inte stå för paket och presenter. Men det är "tråkiga" jag det Finns mycket mer annat man kan göra som är kreativt istället.
Svar på tråden Förskolans julkalender suger!