Inlägg från: zippis |Visa alla inlägg
  • zippis

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Småkottarna skrev 2008-12-22 20:31:45 följande:


    isema skrev 2008-12-22 20:28:52 följande:
    Sy rätt över hörnet, så det blir 2 hörn i stället för ett. precis som du gör när du klipper av en bit av sömsmånen på hörnorna när du vändsyr något så syr du istället en söm tvärs över. Förstår du?
    Men den velouren som de haft hittills har inte varit deras egen.
    Den är inte absolut inte tunn och sladdrig. Tvärtom mycket mjuk och tjock! Den nya som man kan beställa nu är deras egen som de skriver i 100% bomull och det går inte att få tag på någon annan stans. Det är nästan alltid polyester iblandat.
  • zippis

    Jag måste bara säga att jag har plagg från Kameleont Designs sommarkollektion i de tygerna som de nu säljer. Har bla en klänning i mitt galleri med igelkottarna. Den är tvättad hur många gånger som helst då det varit dotterns favorit och de bruna igelkottarna har inte blekts det minsta! Supernöjd med kvalitetn!

  • zippis

    Ett tips mot luddande velour är som sagt att tumla den. Skaka tyget kraftigt före tvätt och tumla efter tvätt. När jag gick min utbildning till textilekonom lärde vi oss att all velour luddar mer eller mindre men just mjukatygers velour luddar nog ganska mycket (i varje fall de färger jag provat). Velouren luddar bara första tvätten då luddet kommer från hyvlingen och det är partiklar som ligger kvar på ytan. Tumlar man tyget samlas all ludd upp i filtret och det är bara att tömma efteråt. Fungerar jättebra här!

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)