Inlägg från: Catwomen07 |Visa alla inlägg
  • Catwomen07

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Jag skrev upp mig på en PIF för ett tag sedan. Och för ett tag sedan dök det upp ett par underbart sköna raggsockor som jag verkligen har använt.

    Jag har inte sytt alls länge men om någon skriver upp sig på min så ska jag helt klart klura ut något. Så jag tycker att du ska skriva upp dig också på en PIF mian. Alla är vi nybörjare i början.

  • Catwomen07

    mian71 skrev 2008-12-11 23:21:17 följande:


    Vem är det som har sytt såna där halsdukar som är som en tub, som man kan dra upp över huvudet? Skulle vilja ha lite mått för att kunna göra en sån till min Stora. I natt när jag sydde lussekläderna drömde jag om en overlock.. tänk så mycket snabbare det hade gått om jag haft en sån. Undrar om tomten läser min önskelista också?? Om du vill ha en utförlig blogglista hittar du det här: lillofant.blogspot.com/
    När jag satt och bläddrade igenom några bloggar hittade jag denna. snoddas-snoddas.blogspot.com/ är det den tuben du menade?
  • Catwomen07

    Jag har äntligen trätt min maskin och efter lite bråkande så har jag även sytt ett par sömmar. Så om ett tag har jag kanske fått ihop ett helt plagg till mitt knytte. Vilken tid det tog att orka det.

    Ska se om jag kan fixa ett eget mönster på sovpåse med. Inspirationen börjar komma åter

  • Catwomen07

    Ni som syr vetevärmare. Vad är det för vete ni fyller dem med?? Skall det vara specialbehandlat på något sätt?

  • Catwomen07

    God fortsättning på er!
    Satt på lillejulaftons morgon och sydde lite flaskpåsar, men naturligvis har jag inte fotat. *suck* jag som inte sytt på hur länge som helst. Ska se om jag inte kan få ta en bild i efterhand.
    Nu har jag en massa dagar ledigt så nu ska jag nog försöka sy en del. Har saknat det men inte orkat.

  • Catwomen07

    Åhhh va sur man kan bli när det är svårt att få tag i sytråd :( hade velat ha limefärgad men det finns inte att uppbringa. Får helt enkelt vänta till måndag med att sy färdigt byxorna :(

  • Catwomen07

    Jag har fått färdigt ett UFO idag. Var inte det som stod på min lista men råkade hitta en trådfärg som passade så i brist på annat så blev den klar. Känner mig på g idag :D

    Har börjat rocka igen så smått

  • Catwomen07

    Jag håller som bäst på att leta upp bra täcke och kudde,men det är olika storlekar iaf mellan jysk och IKEA. Kanske att IKEAs storlekar är "svenska" och jysk´s är danska. Jag vet inte, men samma är de inte.


    sarahl skrev 2008-12-27 18:07:28 följande:
    är det någon här som har koll på standardstorlek på täcke och kudde till vagn, tänkte sy några påslakan sett.
  • Catwomen07

    Vissa saker dröjer man sig länge för att testa. Knapphål var verkligen en sån sak som lät väldigt svårt att göra. Men det gick ganska smärtfritt. *stolt* över mina framsteg.

    Rockar en del idag med.

  • Catwomen07

    [citat]


    Dora skrev 2008-12-29 19:51:40 följande:
    Den har jag inte... däremot har jag massa sömmar som jag inte har en aaaaning om vad de används till! Vet inte heller var manualen är till maskinen...
    [/citat]

    Sök på din symaskin på nätet, ofta finns det en sömnadslista till dem där sömmarna beskrivs iaf till namn så kan man ju kolla upp det närmare vad sådan används till.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)