Inlägg från: Elyelle |Visa alla inlägg
  • Elyelle
    yrväder skrev 2008-12-14 17:11:40 följande:
    Elyelle skrev 2008-12-14 17:05:25 följande: en slags belagd väv som andas men inte släpper igenom väta. används bland annat till tygblöjor och tygbindor.
     Tack.
  • Elyelle
    sarahl skrev 2008-12-14 17:06:37 följande:
    tror ni att en sådan här klänning är svår att sy?www.tradera.com/Finstickad_klanning_hangselkl...och funkar röd och vit rutig elelr röd med vita prickar på kanske, tänkte nu till jul, med svart tröja till.
     Den borde inte vara svar. Det ser ut som ganska raka bitar. Kanske kan man lagga insnitt langst ner i overdelen, om man vill att den ska sitta at. Annars ar det val bara raka bitar och lagga nagra veck i kjoldelen.
     Det ar nog bra att gora den i nagon sorts trika, som originalen.
  • Elyelle
    ak74 skrev 2008-12-19 14:15:00 följande:
    Reklamera??Jag beställde ett bomullstyg från Stoff och Stil som kom förra veckan. Nu när jag packade upp tyget såg jag att tyget var stämplat på baksidan i ena hörnet och att det dessutom var skrivet något med tuschpenna vilket hade gått igenom och syntes på framsidan. Ska man reklamera eller hoppas att det går bort i tvätten?
     Har du matt tyget och kollat att om de inte gav dig lite extra tyg, p.g.a. markningen? Annars bor du nog reklamera, for de markningar som varit i mina tyger ibland, har inte gatt bort i tvatten.
  • Elyelle

    sarahl:Du kan sy overdelen pa kjolen atsittande och borja kjoldelen med rynkning upptill vid hoften istallet, sa ser man inte sa tjock ut i den.

  • Elyelle

     Har diskuterat jeansfallar i en annan trad, sa jag la upp lite bilder pa hur jag gor nar jag fallar jeansen med originalfallen. Bilderna finns i mappen "JeanHem" i mitt bildgalleri, om nagon ar intresserad.

  • Elyelle
    Tyras föräldrar skrev 2008-12-21 21:19:19 följande:
    elyelle: fantastisk dinosauriedräkt!!
     Tack. Den var rolig att gora med.  
  • Elyelle
    fru fogeby skrev 2008-12-21 23:14:03 följande:
    aldrig att jag syr en barnskojrta till!!! usch vad den blir ickefin!
     Vad hande? Gillade du inte modellen eller var den kranglig att sy?
  • Elyelle
    fru fogeby skrev 2008-12-21 23:40:04 följande:
    jättekrånglig att sy och sen var modellen lite tråkig...
     It happens.. Trakigt nar nagot man kampat lite med inte blir sa fint, som man tankt sig. Men om du behover sy en liknande modell igen, lar den vara lite enklare att sy efter denna.
  • Elyelle
    Kyssen skrev 2008-12-27 21:34:37 följande:
    En liten fråga, en kompis har problem med sin symaskin, undertråden blir som ett litet trassel när hon syr - men bara ibland?? Har tipsat om att kolla trådspänning på både över och undertråd samt rensa "under" där nålen går ner. Några fler tips?
     Galler att ocksa kolla sa maskinen ar tradd ratt - pa vissa maskiner kan det andras utan att man marker det. Och se till att nalen ar i perfekt skick. 
     Marker hon att det hander mer med nagon viss sorts tyg eller visst stalle (t.ex. som nar hon syr over en som)?
  • Elyelle
    loppan1984 skrev 2008-12-27 20:43:47 följande:
    bild på min misslyckade tröja menar du?? nej tyvärr inte.det är en vanlig tröja som jag ska sy mudd på i halslinningen.jag är nyfiken på om ni som är kunninga har några tips&trix. ska jag sträcka mudden så mkt det går eller bara lagom? eller inte alls?raksöm eller zickzack?frågorna är många, kunskap är det lite sämre med
     Om du anvande raksom nar halsringningen blev for tajt, prova med zickzack. Raksommen har en tendens att vara stum och om tyget inte tojs under somnaden och mudden ar liten nog, kan halsringningen bli for liten.
  • Elyelle
    Kaja skrev 2009-03-04 13:39:44 följande:
    Jag skulle behöva ett bra kjolmönster till mig själv. Jag vill ha en a-linjeformad kjol som passar till kanske jeans/manchester, lite kraftigare tyger alltså. Problemet är att jag är smal i midjan och bred om rumpan och jag har svårt att få det att sitta bra. Blir det en snygg tillklippt A-linjeform så blir det så himla brett längst ner. Skulle helst vilja få ut båda kjolsdelarna bredvid varandra på ett 140-cm tyg.Jag har sytt en modell som jag gillar med en besparing/ok på 10-12 cm längst upp, men då blir det alltid en söm där och jag har flera mönstrade tyger som inte blir så bra, så jag vill ha en med riktig linning som inte "förstör" tyget så mycket.Är jag hopplös?
    Ett alternativ, som du inte namnde att du provat ar att lagga insnitt vid midjan. Visserligen kapar de av monstret pa tyget med, men kanske inte pa samma satt som besparingen. Jag brukar ta ett par storre och ett par mindre insnitt baktill, men bara ett par insnitt framtill. Och da har jag ca.2stl skillnad mellan midjan och hofterna.
  • Elyelle
    Kaja skrev 2009-03-05 10:28:42 följande:
    Ja det är senaste planen nu faktiskt. Jag ligger också med ungefär 2 storlekars skillnad mellen midjan och höfterna. Tycker det är svårt med insnitt bara. De blir gärna lite toppiga...Nåja.Jag har MINST 3 tyger jag ska sy kjolar av, så jag kan väl testa alla modeller...
    Det basta ar ju, om man far jobba med stretchigt tyg. Och att fordela overflodet mellan 6-8 insnitt, samt sidsommar, brukar hjalpa. Annars kan man gora insnitten lite langre, sa man har plats att sy smalt i 2-3cm langst ut. Prova dig fram - det brukar ga att slippa bubblor vid slutet av insnitten.
  • Elyelle
    Kaja skrev 2009-03-05 21:29:24 följande:
    Har hittat en bok på Amazon som jag tror mycket på. Den handlar om hur man konstruerar kjolmönster efter sin kroppsform. Men, det är sant. Det är faktiskt babycord i den ena kjolen. Man kanske kunde börja med den då...
    Jag har nagra bocker har hemma med (utover basutbildningen), men jag tycker att alla aren jag jobbat med andringssomnad har gett mig de basta kunskaperna i hur man far klader sitta fint pa olika "bodytypes". Men jag tror att man ar aldrig fardiglard, nar det galler allt som har med somnad att gora, sa jag ar nyfiken.. Vad heter boken?
  • Elyelle
    Trikarn skrev 2009-03-06 19:00:03 följande:
    Vad heter sådandär syfast märken på engelska??tänkte om det fanna med hello kitty, för det hade varit ännu bättre än tyg!
    De kallas appliques eller patches, beroende pa vem man fragar. De finns i bade iron-on och sew-on.
  • Elyelle
    Kaja skrev 2009-03-09 20:44:29 följande:
    Jag håller på och syr en kjol till mig själv. Om jag själv skulle gissa så skulle jag sy inprovningar (veck) i själva midjan. Men, den kjolen jag syr efter nu har inprovningarna vid höftbenet och in mot naveln, ca 10 cm nedanför midjan. Varför lägger man vecket där?? Vad är det för effekt man vill åt??
    Det ar nog bara ett annat design. Nar man konstruerar ett monster, brukar man lagga insnitten vid midjan, som vanligt. Sedan kan man flytta pa dem at nastan vilket hall som helst. Svart att forklara exakt hur, men har fanns det nagra bilder pa hur man kan flytta pa insnitten pa ett liv: www.sewingconnection.com/sc16dart.htm
    Man kan pa liknande satt flytta pa insnitten pa en kjol - at valdigt manga olika hall. Ibland kan man astadkomma en viss design med insnitten och ibland kanske man valjer att lagga dem pa ett visst satt sa ett monstrat tyg kommer till sin ratta i det plagget.

    Beratta garna hur den sitter, nar du ar klar.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)