Inlägg från: Lallan |Visa alla inlägg
  • Lallan

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Ansluter mig till nya tråden!

  • Lallan

    Hmmm, jag som inte skulle köpa mer tyg på ett tag Fundersam Såg i en blogg att det vaxade landskapstyget hade kommit så då bidde det ett samtal till jofotex med en beställning på både det ena och det andra.

    AMDA: Apropå mina dumma frågor om undertråd till broderierna så upptäckte jag häromdan att jag tom fått med en hel rulle med undertråd Generad Köpte tråd igår så i helgen ska det bli premiär på riktigt. Har en ide till present åt en nyföding som jag tror kan bli riktigt bra

  • Lallan
    AMDA skrev 2008-12-12 18:34:25 följande:
    Lallan skrev 2008-12-12 14:31:18 följande: Hihi när jag fick hem min maskin så hade jag så brottom att testa broderienheten så jag packade bara upp det o körde igång...sen upptäckte jag att om jag letat lite längre ner i kartongen hade det funnits ett helt start kit med trådar och underlägg hihiInnan du broderar på det du ska ge i present...kör en test på ett likadant tyg så du vet att det blir bra....för ett broderi kan bli väldigt olikaberoende på tyget man broderar på.
    Redan klart Var ju tvungen att kolla vilken av trådarna jag köpt som passade bäst! Nu måste jag bara tvätta tyget innan så att det inte blir otrevliga överaskningar efteråt.
  • Lallan

    Hur varmt kan man tvätta fleece? Ska förtvätta ett bomullstyg som ska bli filt ihop med ett fleecetyg och kom att tänka på att fleece kanske inte bör tvättas varmare än 40 grader. Eftersom att det är till en bebisfilt är det ju inte någon nackdel om det går att tvätta i 60 grader.

  • Lallan

    Bra! Då kan jag förtvätta den samtidigt som bomullstyget så blir den tvättbar i 60 grader, perfekt

  • Lallan

    Återigen... hur lång får en napphållare vara totalt? Har föt mig måt på 22 cm men vill gärna vara säker då den ska ges bort.

  • Lallan
    Småkottarna skrev 2008-12-13 22:25:10 följande:
    LumLumLum: Okej! Lallan: EU standard är 22 cm.
    Tackar!
  • Lallan

    Hur varmt kan man stryka när det är fleece på baksidan av ett tunnt bomullstyg?

    Idag blev jag sur på min maskin för första gången! Sydde en kant runt en filt så okej det blev totalt två lager fleece och två lager bomullstyg men den gjorde ett par hoppstygn på flera ställen. Vad beror det på? Använde förövrigt IKEA tråd då den andra satt i ol.

  • Lallan
    GOBLIgobli skrev 2008-12-14 17:57:32 följande:
    Lallan skrev 2008-12-14 17:48:08 följande: De gånger jag fått hoppisar i fleece har jag haft för tunn nål. Har alltid funkat att byta till 90.
    Aha, kan nog mycket väl tänkas att nålen är på tok för tunn i så fall! Ska testa att byta nål till nästa gång då innan jag skyller allt på maskinen
  • Lallan

    Hur varmt kan man stryka när det är fleece på baksidan av ett tunnt bomullstyg?

    Puffar lite för min fråga!

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)