Inlägg från: Cirrus |Visa alla inlägg
  • Cirrus

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Tygtiiger skrev 2008-12-11 16:35:03 följande:
    julröd tråd!!så, nu hamnade den i favoriternaVilken rosa mudd (av hilcos) är snyggast ihop med rött, rosa eller cerise? Svårt att avgöra på nätet.
    cerise!
  • Cirrus
    Tygtiiger skrev 2008-12-11 18:09:00 följande:
    Hur skulle ni på bästa sätt sy en spökhuva?Sonen ska vara spöke på kalas på söndag. Jag har sytt själva dräkten - en gigantisk raglantshirt helt enkelt - och nu ska jag sy huvan. Han vill helst ha med hål för ögonen och det har jag nekat, jag tycker att ansiktet ska vara fritt, tänkte mig luvan i lakansväv och mudd kring ansiktet. Vad tror ni blir bäst? Typ väpnarluva eller kukluxklanluva?
    Jag skulle nog sy väpnarluva själv.
  • Cirrus

    yrväder skrev 2008-12-11 20:53:37 följande:


    loppan1984 skrev 2008-12-11 20:30:41 följande:
    japp, kanintyget i orange, turkos, och benvitt är slut. Nån gång efter nyår kommer nya färger. Limegrönt med bruna är bestämt än så länge.
    *suck* är det verkligen bara jag som inte gillar lime?
  • Cirrus

    Godingmamma skrev 2008-12-11 22:10:36 följande:


    Indra2: Jag frågade dom jag köpte min CoverPro av ifall jag kunde vända mig till dom med eventuella garantifrågor på en Janome-maskin inköpt i Kalmar, min vanliga maskin, och det gick tydligen bra. Att du inte kan gå till lokala butiken med en englandsköpt maskin kan man ju förstå men det kan hända att det går bra med en från svensk nätbutik!
    Men varför ska man inte kunna ta med en maskin köpt någon annanstans? Här hemma servar en Pfaff-återförsäljare min Husqvarna och den är inte köpt hos honom såklart.
  • Cirrus

    AMDA skrev 2008-12-11 23:14:42 följande:


    Cirrus skrev 2008-12-11 23:11:33 följande:
    hihi tydligen...fast det är nog bara jag som inte gillar kaninerna hihi
    Alla skriver om och letar lime som galningar och jag gör inget annat är försöker hitta andra grönfärger bland allt lime haha

    Kaninerna är fina men det blir ju uttjatat efter ett tag. Däremot ska du veta att kvaliteten är överlägsen på den trikån i jämförelse med både ugglor, landskap, elefanter osv.
  • Cirrus

    Jag tänkte sy nr 25 slavisk tunika ur ottobre 5/2006. Någon som sytt den eller har tidningen hemma? Läser fram och tillbaka men tycker inte att det står något om när kragen ska monteras i förhållande till ihopsömnaden av tunikan.

    Spontant tänker jag att kragen borde vara enklare att sy på innan, men det fick gärna stå hur man ska göra

  • Cirrus

    Tyras föräldrar skrev 2008-12-21 21:13:13 följande:


    skicka meddelanden till pejgan. Jag vet att hon har sytt den.
    Tack snälla för tipset
  • Cirrus

    Här håller ni igång ser jag! Jag varken bloggar eller följer tråden speciellt bra just nu, men syr desto mer istället. Både julklappar som ska hinnas med och även lite smått till mina två gossar.

    Vad har ni för syprojekt på gång?

  • Cirrus

    Tiro skrev 2008-12-22 23:33:49 följande:


    Cirrus skrev 2008-12-22 23:25:21 följande:
    Just nu så är det helt tomt i "bollen". Det har blivit så mkt inför julen med en massa julklappar att jag nu inte har någon idé. Tänkte i alla fall sy två "brödpåsar" till mors dag (bra framförhållning) och lite tossor till kommande bebisar.
    Onekligen utmärkt framförhållning, sånt gillar jag Jag började själv så bra med tidig tillklippning av ett nattlinne som skulle ges som julklapp. Mellan alla varv av sjukdomar, jobb och annat (även sömnad) så hittade jag det halvsydda nattlinnet idag, av en tillfällighet. Men nu är det färdigt i alla fall
  • Cirrus

    loppan1984 skrev 2008-12-27 20:08:44 följande:


    hej!nu hoppas jag att det finns någon där ute som kan rädda mig från att slita av mig allt mitt hårjag har lyckats med muddbyxor utan problem.så då tänkte jag att jag ska självklart sy en passande tröja till.tog mönstret från ottobre, den raglanblusen eller va den nu hette.men den kommer inte över dotterns huvud!!why oh why?jag har en gammal maskin som jag fått ärva av svärmor, stretchsömmar är inget att tänka på.försökte rädda tröjan genom att klippa bort halsmudden och göra större hål. men nu ser den bara galen ut.hur gör man?å en annan fråga; omlott tröjor, så man slipper dra över huvudet nåt bra mönster?sjukt fina saker ni alla pyssliga gör !
    Har du bild att visa så kanske det är enklare att tipsa
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)