• Kaja

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    mian71 skrev 2009-02-16 22:35:43 följande:
    En tygfråga. Jag ska sy en present till en god vän. Det ska gå i blått, får gärna vara färgstarkt och helst ha inspieration från renässans eller Indien. Det ska inte vara till kläder och ska vara ett stumt tyg. Var kan jag hitta detta?Dessutom behöver jag ett tunnare mellanlägg som dämpar stötar. Helst ska det inte vara tjockare än 3 mm. Var kan det finnas?
    Åh! Jag har gardiner som skulle passa till det. Gråblått/blekblått, lite struktur jeansaktigt, med stora "medaljonger" i cremefärgat. Såvida det inte är kameraväska du ska sy så hade det blivit tokfint! Annars så borde väl sådanadär gobeläng/möbeltyg funka. Tänker mig sådantdär blått med typ änglar/ryttarmotiv som brukar finnas på typ 1700-talsgrejer... Eller vilken era det nu kan vara..
  • Kaja
    mian71 skrev 2009-02-17 08:05:15 följande:
    Kaja. jag är nog mer inne på medaljongvarianten som du hade på ditt tyg. Hittade den här bilden när jag googlade igår www.kulturen.com/02_just_nu/02_BILDER/bild_38... (tapeten då) och det är ju samma stil. Tänk om jag hittade ett sånt tyg!Jalapeno, second hand ska jag kolla. Parkerar granne med Myrorna när jag jobbar och det gör jag ju idag. Ska gå förbi där efter jobbet. Hur jag ska orka jobba idag vet jag dock inte, eftersom Minstingen varit vaken nästan hela natten. Slemhosta och ont i öronen, stackars liten. Maken har redan semester pga sportlov så jag kan inte riktigt vabba heller.
    Åh! Det var jättefint!

    Vad sägs om damasktygerna från Michael Miller då?? Fast, det är quilttyger, så det kanske inte är tillräckligt tjockt för en väska...

    poshpixie.com/shop/catalog.php&page=6
  • Kaja

    Nu har jag lagat en tröja som hade gått sönder på mitt rockställe. Den blev snyggare än innan. Funderar starkt på att laga fler tröjor.

  • Kaja

    Någon som har köpt Stoff&Stils sol-jersey?? Funderar lite över kvaliteten på den... Kan någon uttala sig??

  • Kaja

    Jaha. Nu har jag fått en ny idé. Jag behöver marinblått tyg med vita prickar på. Både med 1/2-cm-prickar och gärna ett med 2-cm-prickar. Helst tunnare bomullstyg, men det ska vara till kjolar, så det kan vara aktuellt med tjockare tyger också.

    Någon som har hittat?? Stoff&Stil hade ALLA färger utom marinblått...

  • Kaja

    Usch! Nu har jag sådär mycket tyg hemma. Men, det är inga tyger som "talar" till mig. Man kanske skulle försöka kränga lite för att få pengar att köpa tyger som jag använder...??

  • Kaja
    ZyzterZäta skrev 2009-02-21 16:33:11 följande:
    Kaja: Kan inte se ditt galleri.. du måste lägga till det
    Åtgärdat!
  • Kaja
    GOBLIgobli skrev 2009-02-22 14:51:26 följande:
    Haha, och jag gjorde "köp nu" på den andra biten! Dyrt visst, men blev bara helkär i färgerna och allt.Mitt nya motto är "only buy what makes you go WOW!!"
    Brukar finnas att köpa både via Etsy och eBay. Men, även flera större quiltshoppar har dem. Finns några liknande tyger i samma serie som har cirkulerat på olika bloggar.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)