• Kaja

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Var ju tvungen att åka förbi Bernina på lunchen och klappa lite... Det blir nog en symaskin i veckan. Hi hi! Oj vad mycket roliga projekt jag har att testa!!

  • Kaja

    mian71 skrev 2009-02-02 20:37:34 följande:


    Syhörnan har nu blivit ett arbetsbord (skrivbord) rikare. Helt plöstligt inser jag att jag placerat min arbetsvrå i ett av lägenhetens mörkaste hörn. Jag måste ha lampor! Vad har ni för belysning när ni syr?
    Jag har två REJÄLA lysrör över mitt arbetsbord. De är guld värda. Taklampan förslår inte särskilt långt. Önskar mig förstås en OTT, men va f*n, jag lägger hellre pengarna på symaskiner.
  • Kaja

    mian71 skrev 2009-02-02 20:42:33 följande:


    Kaja skrev 2009-02-02 20:40:19 följande:
    Ja jag kanske kan hitta nåt sånt.. hm.. hemma hos föräldrarna kanske. Brorsan hade nån ful armatur över sitt skrivbord på 70talet. Det får vi kolla upp. Såg att du också fått oväntade pengar till att utöka maskinparken. Visst är det roligt?? Men nu när de nya är på väg drömmer jag redan om att uppgradera standardmaskinen också. Man blir aldrig nöjd
    Jag har ju varit otroligt nöjd med min vanliga maskin som har massor med brodersömmar, alfabet och nu har jag ganska många tillbehör till den också. Trots att den har fått jobba ordentligt så har det inte varit några problem med den.

    Men, jag syr ju mer applikationer än jag vill erkänna och jag känner att jag börjar närma mig gränsen för att maskinen hämmar det jag vill kunna göra. Så, jag har varit på gång att uppgradera mig ett längre tag nu, men det är MYCKET pengar med en ny symaskin, i synnerhet som jag köpte en ny OL/CL för ett år sedan. Jag har spanat på broderimaskinerna länge nu och denna som jag är inne på att köpa går att bygga ut till en broderimaskin. Samtidigt så har den såpass många funktioner att jag känner att det kanske inte är nödvändigt att köpa broderienheten just nu. Måste få leka klart med alla vanliga funktioner först. Bara BSR-funktionen lär jag ju kunna leka med några månader...
  • Kaja

    Jag kollade på mina foton som jag har tagit på kläderna. De ser inte ens HÄLFTEN så snygga ut på fotona som de gör i verkligheten. Örk! Skulle verkligen behöva en ny kamera. IXUS 40 tror jag den heter som jag har. Jag gillar modellen, men den är lite långsam och tar som sagt bilder som är platta som en pannkaka. Någon som har tips, eller som har hittat en foto-tråd.

  • Kaja

    passau skrev 2009-02-03 17:52:48 följande:


    target=_blank>www.weekendevent.se/[/citat]någon som varit på denna mässan i gbg?är det mest maskiner eller är det tyg och pressarfötter oxå? ;)
    Jag mailade dem och frågade. De lovade att de skulle lägga ut en uppdaterad lista på utställare snart. Däremot så kunde man nog ringa till dem och få listan muntligen. Men, jag har ingen röst just nu, så jag fick avstå...
  • Kaja

    Gissa vad som står i en stor kartong på mitt köksgolv nu....

    Tra la la tra la la. Är det inte dags för småttingarna att sova snart så att mamma får leka lite???

  • Kaja

    Tack! Jag räknade på det och det är faktisk billigare för mig att köpa direkt av www.Symaskinsagenturen.se som ligger i stan. Bernina har nämligen samma priser över hela Europa, skulle man råka tjäna några spänn på kursen så äts det upp av frakten...

    Nu blir det stor lekstuga. Fast, jag vet inte om jag hinner prova i kväll. Har lite produktion som MÅSTE bli klar som jag får ta först. Kanske kan packa upp den och köra raksömmarna på den??

  • Kaja

    Nu har jag testat lite. Bara lite satängsöm, ett knapphål och att sy ärmarna på en singoalla.

    Snacka om schweizisk kvalitet! Massor med snygga detaljer på den som känns gedigna. Bara fotpedalen gav mig lyckorysningar!! Sömmarna bli så fina! Tyst, och då var inte min gamla särskilt högljudd. Benspaken för att lyfta pressafoten har jag hittat flera användningsområden för, perfekt när man syr smådetaljer och behöver två händer på tyget.

    Fast det är klart. Med ett listpris på 20000 så borde den ju vara "hyfsad" i alla fall. Kan tipsa om att Symaskinsagenturen har den för 14500, men det är till och med billigare än att köpa från England eller Tyskland.

    Maskinen är en Bernina Aurora 440QE förrexten...

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)