Inlägg från: ZyzterZäta |Visa alla inlägg
  • ZyzterZäta

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Matricia: Vad köpte du? Kanske någon här som vill ha 0.4 meter av just det tyget? Eller så går det kanske att sälja den biten på tradera? Men jag håller med! Man hade velat köpa valda dm... men hon ser det nog som en chans att "snärja" oss i vår iver att vilja ha tyget...


  • ZyzterZäta

    Englasmamma: Jag hade precis gjort ett inlägg med 5 länkar till väskmönster men då hängde sig webläsare. Googla på bag +pattern +free så får du upp massor av sidor med gratismönster!


  • ZyzterZäta

    *fnys* Jag tänker INTE lägga ut min tetranescessär i bloggen... det blev dååååligt. Hur gör ni vid dragkedjeändarna? Maskinen kan inte sy genom båda lagren... Ska man lämna ett "hopp" vid själva kedjan liksom eller? Så kanske man gör... Men öht var den här vaxduken nada nix rolig att sy i... kanske finns olika sorter? Denna är köpt på Olssons och har en lite "bomullsaktig" baksida... Tar gärna emot tips.


  • ZyzterZäta

    Mian: Jag skulle göra "enbens-mönstret" smalare upptill och sy en test-byxa. Eller testa att sy in några muddisar som är sydda av det mönstret och testa mig fram till hur mkt det behöver minskas. Eg är det ju bara ovanför grenen man måste justera så att säga... skulle tippa på att 2 cm i varje söm räcker till en början alt 3cm om man bara har grensömmar och ingen sidosöm...


  • ZyzterZäta

    Min gosse har ett par "Fem-myror"-byxor från Lindex som är på tok för breda i midjan. De är försedda med en sån där fusk-knytning, dvs två hål med 2 cm mellanrum mitt fram och ett bomullsband draget igenom de hålen. Överväger att dra i resår i mudden istället... Hur skulle ni gjort? Mudden är ca 5 cm hög och en smal resår kommer att halka runt och tvinna sig... En 5 cm bred resår kanske blir svårt att få tag på och i kraftigaste laget...? Jag kanske ska tillägga att jag inte alls gillar knyt eftersom han ålar sig fram och rosetten blir en knöl som han ligger på då... inte så bekvämt.


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)