• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • yrväder

    Elyelle skrev 2008-12-14 17:05:25 följande:


     Blir nyfiken.. Vad ar en PUL?
    en slags belagd väv som andas men inte släpper igenom väta. används bland annat till tygblöjor och tygbindor.
  • Elyelle
    yrväder skrev 2008-12-14 17:11:40 följande:
    Elyelle skrev 2008-12-14 17:05:25 följande: en slags belagd väv som andas men inte släpper igenom väta. används bland annat till tygblöjor och tygbindor.
     Tack.
  • Elyelle
    sarahl skrev 2008-12-14 17:06:37 följande:
    tror ni att en sådan här klänning är svår att sy?www.tradera.com/Finstickad_klanning_hangselkl...och funkar röd och vit rutig elelr röd med vita prickar på kanske, tänkte nu till jul, med svart tröja till.
     Den borde inte vara svar. Det ser ut som ganska raka bitar. Kanske kan man lagga insnitt langst ner i overdelen, om man vill att den ska sitta at. Annars ar det val bara raka bitar och lagga nagra veck i kjoldelen.
     Det ar nog bra att gora den i nagon sorts trika, som originalen.
  • Småkottarna

    Hörrni, nu behöver jag alla råd jag kan få!

    Min syster, 13 år gammal, pratade lite flyktigt om en hängselklänning hon fick för några år seda som hon avskydde och nämnde i farten att hade hon hittat en hängsleklänning NU hade hon köpt den direkt. Genast började ideerna flöda i huvudet såklart. Nu har jag fått hem massa meter ursnygg mörk stretchjeans och funderar på att försöka knåpa ihop en till henne i julklapp. Har ni några tips på hur man snyggast syr en hängsleklänning till en cheep monday/converse/pop/tjej? Vill ju inte att den ska bli för pluttinutti men absolut inte utmanande.

  • Lallan

    Hur varmt kan man stryka när det är fleece på baksidan av ett tunnt bomullstyg?

    Idag blev jag sur på min maskin för första gången! Sydde en kant runt en filt så okej det blev totalt två lager fleece och två lager bomullstyg men den gjorde ett par hoppstygn på flera ställen. Vad beror det på? Använde förövrigt IKEA tråd då den andra satt i ol.

  • Jalapeno

    inboxat dej
    prinsessan 13 april skrev 2008-12-13 22:07:10 följande:


    VAR VAR VAR??? Jag vill också ha en mormorsruta filt.... Du bor väl i sthlm eller i närheten?!Tyras föräldrar skrev 2008-12-13 15:47:28 följande:
  • GOBLIgobli

    Lallan skrev 2008-12-14 17:48:08 följande:


    Hur varmt kan man stryka när det är fleece på baksidan av ett tunnt bomullstyg?Idag blev jag sur på min maskin för första gången! Sydde en kant runt en filt så okej det blev totalt två lager fleece och två lager bomullstyg men den gjorde ett par hoppstygn på flera ställen. Vad beror det på? Använde förövrigt IKEA tråd då den andra satt i ol.
    De gånger jag fått hoppisar i fleece har jag haft för tunn nål. Har alltid funkat att byta till 90.
  • Catwomen07

    Jag har äntligen trätt min maskin och efter lite bråkande så har jag även sytt ett par sömmar. Så om ett tag har jag kanske fått ihop ett helt plagg till mitt knytte. Vilken tid det tog att orka det.

    Ska se om jag kan fixa ett eget mönster på sovpåse med. Inspirationen börjar komma åter

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)