• Rostis

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    kan man färga ylletyger? fick ett par meter av min mamma som hon tänkt sy nånting av på 80/90- talet. Grått med ett lite trist mönster, skulle hellre ha det brunt, rött eller ev. blått.

  • Rostis

    jag tycker redan att de vill lossna när jag bankar dem med hammare, de sitter otroligt hårt fast när de är knäppta, skulle kanske använda mindre (har nu 10mm) knäppen så inte tyget rivs sönder eller knapparna lossnar när man använder dem

  • Rostis

    Zoffix skrev 2009-01-12 00:54:54 följande:


    Rostis skrev 2009-01-11 22:32:04 följande:
    Vilket märke är det på knapparna? Jag tycker att hemtex tryckknappar sitter jättehårt när de är knäppta, pryms är lite lättare att få upp utan att det känns som att man ska riva sönder hela plagget
    jag har både pryms och rolands, tycker att pryms sitter till och med hårdare än rolands
  • Rostis

    jag tycker att det mesta i otobre är kort men brett, i synnerhet babykläderna. Sydde en huppari (hoodie) åt maja i storlek 62 på bredden och 68 på längden, men den var för kort redan när hon var ca 60 cm lång.

  • Rostis

    pysslingen skrev 2009-01-23 21:35:21 följande:


    Hej på er!Hittade den här tråden och blev helt fast! Jag är precis på gång att köpa en ny symaskin. Jag syr ganska mycket, mest kläder till barnen, heminredning, enklare väskor osv. Jag vill ha en rejäl och bra maskin, men känner inte att jag behöver en massa broderisömmar och liknande. Just nu lutar det åt en Husqvarna Emerald 116 eller 118. Någon här som har erfarenhet av någon av dessa och vill dela med sig?
    Jah har 118 och syr samma saker ungefär som du, jag älskar min maskin. Den är väldigt stark och jag har sytt tom 12 lager manchester när jag sydde en skötväska, ja den syr genom allt som ryms under pressarfoten , Det enda jag saknar är lite dekorsömmar.
  • Rostis

    Godingmamma skrev 2009-01-24 00:27:47 följande:


    Ett litet tips till er som kollar på Michas och inte kan ett ord tyska är att översätta hela webbsidan i Gooles språkverktygwww.google.se/language_tools en bit ner så finns det där en rad man skriver in webbadressen på. Och så väljer man Tyska - Svenska. Översättningen kan knappast kallas speciellt bra (ibland riktigt skrattretande usel )men den kan ge lite bättre info för någon som inte kan ett ord tyska.
    Jo, jag var in och kollade den via google översättaren för några veckor sen och måste nog hålla med om att det blir lite lustigt, men det hjälper massor. (kan inte ett ord tyska)
  • Rostis

    JAg har rockat!

    lindbrg: Jag har klätt om två briovagnar, det var väldigt intressanta projekt, finns bilder i mitt fotoalbum.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)