• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • fru fogeby

    idag har jag haft en riktigt produktiv dag.. har sytt en massor som jag nu rockat


    Tygbindeberoende!
  • Kaja

    Nu har jag testat lite. Bara lite satängsöm, ett knapphål och att sy ärmarna på en singoalla.

    Snacka om schweizisk kvalitet! Massor med snygga detaljer på den som känns gedigna. Bara fotpedalen gav mig lyckorysningar!! Sömmarna bli så fina! Tyst, och då var inte min gamla särskilt högljudd. Benspaken för att lyfta pressafoten har jag hittat flera användningsområden för, perfekt när man syr smådetaljer och behöver två händer på tyget.

    Fast det är klart. Med ett listpris på 20000 så borde den ju vara "hyfsad" i alla fall. Kan tipsa om att Symaskinsagenturen har den för 14500, men det är till och med billigare än att köpa från England eller Tyskland.

    Maskinen är en Bernina Aurora 440QE förrexten...

  • mian71

    Kaja skrev 2009-02-04 23:18:57 följande:


    Nu har jag testat lite. Bara lite satängsöm, ett knapphål och att sy ärmarna på en singoalla. Snacka om schweizisk kvalitet! Massor med snygga detaljer på den som känns gedigna. Bara fotpedalen gav mig lyckorysningar!! Sömmarna bli så fina! Tyst, och då var inte min gamla särskilt högljudd. Benspaken för att lyfta pressafoten har jag hittat flera användningsområden för, perfekt när man syr smådetaljer och behöver två händer på tyget.Fast det är klart. Med ett listpris på 20000 så borde den ju vara "hyfsad" i alla fall. Kan tipsa om att Symaskinsagenturen har den för 14500, men det är till och med billigare än att köpa från England eller Tyskland.Maskinen är en Bernina Aurora 440QE förrexten...
    Vad kul det låter! Hoppas att du fortsätter att vara nöjd med maskinen. Klickde på länken du postade förut och det såg roligt ut!

    Här har det inte blivit något sytt idag, däremot har jag klippt till några blivande muddisar. Insåg i efterhand att jag kanske borde hållt mig till samma färgskala så jag slipper trä om mellan varje platt men det är lätt att vara efterklok. Så nu har jag möjlighet att sy i både turkost, rött och orange imorgon.
  • Kaja

    Jag fick nästan lite ångest när jag skulle öppna paketet. Jag har ju varit så nöjd med min gamla maskin att jag blev jättenervös. Tänk om jag hade lagt ut så mycket pengar på något och så var jag inte nöjd med det!!

    Men det var jag...

  • Kaja

    Nu ligger jag efter i bloggandet igen. Jag har sytt massor, men det ska som sagt bloggas också.

  • idipidi77

    Jag fick senaste numret av tidningen familjeliv och fick en liten idé. Tänkte om vi skulle kontakta dem och försöka få dem att göra ett modereportage med kläder vi sytt. Det skulle vara jätteroligt. Nu har jag inte riktigt koll på hur många som håller till här i sytråden men det borde ju vara genomförbart. Vad tror ni?


    Sitter och syr och har helt tappat tiden :-/ Dags att gå och lägga sig kanske???
    //Ida 
  • Jalapeno

    jag tycker att stoffochstils muddväv är bäst. Köper man deras rullkniv och matta blir det lätt att skära jämna remsor att sy på. yrväder tror jag har en bra tutorial i sin blogg hur man kan göra.

    Foto är liksom sömnad en materaialsport. Bra ljus och bra kamera är tricket. Alla snygga bakgrunder fixar folk i photoshop. Bäst på sånt är fnurr.blogspot.som men hon jobbar i vardagslag med reklam.


    Tiro skrev 2009-02-04 22:07:15 följande:
    Nu har jag sytt en klänning med flodhästarna. Jga använde mig av bomullssnedslå. Det är ju inte helt optimalt! Hur får man tag i trikå? Eller gör man det själv? Av vad? Jag har försökt leta lite men inte hittat. Hur gör ni?
  • Mimmi 71

    Tiro skrev 2009-02-04 22:07:15 följande:


    Nu har jag sytt en klänning med flodhästarna. Jga använde mig av bomullssnedslå. Det är ju inte helt optimalt! Hur får man tag i trikå? Eller gör man det själv? Av vad? Jag har försökt leta lite men inte hittat. Hur gör ni?
    Jalapenjo gav dig ju bra svar, men jag kan inte låta bli att kommentera.

    Om man inte vill göra egna kantremsor av muddväv kan man köpa något som heter veckresår. Finns i välsorterade tygaffärer, hos Stoff & Stil /endast vitt och svart?) och hos Bibbi. Dessa har vanligtvis en glansig och en matt sida och ser ut som kantband/resår som ibland finns på troskant.

    Förutom att bra foton delvis beror på kameran så är det som Jalapenjo viktigt att tänka på ljuset. Det optimala är att fota i dagsljus och helst ute en solig eller ljus dag. Inte så lätt alltid om man är heltidsarbetande . Själv hade jag tänkt att installera en bygglampa nere i källaren där jag kan fota mot en vit vägg för att jag inte skall vara beroende av ljuset. Och när jag får tillbaka min utlånade Canon EOS450 (digital systemkamera) så hoppas jag att jag även skall kunna fota kvällstid
  • Familjetrollet

    nån här som har fått sina flodhästtygerna ännú?såg att de har kommit till butiken nu,men inget svar om att de är skickade till mig

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)