• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Kaja
    gewjyn skrev 2009-02-05 16:46:42 följande:
    JAg har aldrig varit inne på sysidan förut men var ju tvungen att gå in och kolla nu. Under ett redigerat inlägg stod det "Ändrat stavfel, men det finns säkert fler" Det är ju ren mobbning! JAg ringde Jofotex och lade till lite orangea flodisar idag, de skulle skicka dem idag, så förhoppningsvis kommer de imorgon! Sen ska jag bara lyckas avsluta en kurs som jag läser, sen ska jag sy hela våren!
    Men det tror jag var hon själv som hade ändrat det väl?? På en del forum måste man ange orsaken till varför man ändrar...
  • mian71

    Vad trist när blir när de bara börjar ändra och stryka inlägg så där. Vore ju bättre att de började med att berätta lite tydligare om sina regler och DÄREFTER börja tillämpa den. Annars framstår ju tillämpningen som godtycklig och användarna blir frustrerade. Att de har regler är ju en sak, hur de sedan gör för att genomföra dem är ju en helt annan.

    Jag har i alla fall invigt min overlock nu, på riktigt. Lyckades både trä om den och sy ett par orange velourmuddisar åt Liten. Dessvärre blev de minst en storlek för stora så jag får väl göra ett par till på en gång och lägga de där på hyllan så länge. Fantastiskt vad snabbt det går jämfört med min "lille-Brother". Det blir nog ett par muddisar till, minst, innan kvällen är slut.

  • Kaja
    mian71 skrev 2009-02-05 18:07:36 följande:
    Lyckades både trä om den och sy ett par orange velourmuddisar åt Liten. Dessvärre blev de minst en storlek för stora så jag får väl göra ett par till på en gång och lägga de där på hyllan så länge. Fantastiskt vad snabbt det går jämfört med min "lille-Brother". Det blir nog ett par muddisar till, minst, innan kvällen är slut.
    Ja. Det är kul med overlock. Men, efter ett tag så kommer man på att när man får så mycket extra tid för att det går fort med overlocken så kan man lägga den på annat. Som att sy fast små detaljer, applikationer, band, broderier, virkade blommor, roliga knappar osv. Och då tar plaggen helt plötsligt DUBBELT så lång tid att göra...
  • LumLumLum

    Kaja skrev 2009-02-05 15:34:54 följande:


    Svar på #3253
    Det ska väl vara fördelen med FL då. Här går det inte att söka, så ingen är irriterad när någon för 48:e gången frågar om samma sak...
    Vet inte om du missförstod mig, självklart ska man ju söka om man kan, men jag tycker det blivit absurt på Sysidan. Fast du kanske håller med, vad vet jag.

    Ska nu sätta mig och läsa läxa med dottern, sedan hägrar npg maskinerna resten av kvällen
  • fru fogeby

    nån som har ett mönster på mössa som vill dela med sig?


    Tygbindeberoende!
  • passau

    fru fogeby skrev 2009-02-05 19:12:01 följande:


    nån som har ett mönster på mössa som vill dela med sig?
    vad vill du ha för mönster?
  • ZyzterZäta

    Fru fogeby: Jag tror detta är det enda mössmönster jag känner till http://www.shelby.fi/kaava/403/403.php + att det finns en sk "drakluva" att skriva ut som gratismönster på ottobres hemsida! Kanske finns det fler mössor där. Annars är det ett tips att googla på free pattern +hat eller vad man kan kalla det... beroende på vad du ska ha för modell..


  • Lilltå
    Waitmstar skrev 2009-02-04 18:10:12 följande:
    Lilltå skrev 2009-02-04 17:42:36 följande:
    Jag drog fram måttbandet och mätte på min sovande 3 veckors bebis (som är lika stor som en nyfödd, han är två veckor för tidig) Hans midjemått är 36 cm. (3,3 kilo och ca 50 cm lång)
    Tack!
    Precis vad jag behövde. Min mudd är nog ca. 34 osträckt och skall gå till en liten tjej född i söndags som då vägde 3550 och var 49 lång så det borde ju inte blir för trångt. Blev lite orolig när jag såg den utklippt bara. Den såg såååå liten ut. På byxorna ser det mer okej ut.
  • Lilltå
    lilllinda skrev 2009-02-05 15:46:21 följande:
    Har det kommit nytt landskapstyg??
    Samma fast i 1x1ribb. Jag har beställt, får väl se när det dyker upp. (Det + lite flodisar.)
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)