Inlägg från: Stratus |Visa alla inlägg
  • Stratus

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Jag är glad att jag fick dra denna på sjukhuset, där är de ju proffs på visdomständer. Gick jättesmidigt.

    Jag kör S&Ss tryckknappar som jag bankar in. De har taggar. Jag tycker att de är kanonbra. Funkar hur bra som helst i kantband.

  • Stratus

    Mimmi, vad härligt med tjejkväll! Jag försökte få till en igår, men det var ingen som hade tid... Och det är ju just då man behöver det som mest. Men snart ska jag också på tjejträff...

  • Stratus

    Socialen skrev 2009-01-29 21:13:32 följande:


    yrväder skrev 2009-01-28 20:41:56 följande:
    Jo, det var någon som skev att hon hade köpt sin symaskin från Tyskland, eftersom de svenska försäljarna inte kunde matcha priset. Hon skrev att det enda minuset var att man ju då måste skicka den till Tyskland vid behov av service. Hon angav en webb-sida, men jag minns inte vilken.
    Jag har inte heller hört talas om någon som beställt från Tyskland. Men inte behöver hon väl skicka den dit på service. Skulle det bli fel som går på garantin måste den väl skickas tillbaka. Men service gör väl vilken servicemänniska som helst. Jag har köpt mina maskiner i Stockholm och Halmstad, men inte lämnar jag in dem på service där. (Bor i Östergötland.)
  • Stratus

    Euron är ju väldigt dyr just nu också, så det gör ju att det blir dyrt i Tyskland.

    Åååå, jag vill också kantbanda!! Allt ligger ju klart hemma, har till och med köpt tråd hos Bibbi. Men jag kommer inte till skott. Det ska nog bli min mission nästa helg, att komma igång med maskinen.

    idag ser jag ut som att jag har påsjuka, men jag har inge ont alls. Lite öm bara. (Drog en visdomstand igår.)

  • Stratus

    Oj vad det skrivs här, jag hänger inte med. Och nu ska jag faktiskt inte datra mer, jag ska gå ner och sticka lite.

  • Stratus

    Jag gillar fortfarande de gula flodisarna bäst. Men jag vill också se dem live innan jag bestämmer mig. Jag kommer nog inte att köpa alla färger. (Haha vem tror jag att jag lurar. )

    Igår var jag lite pinsam. Övertråden i min maskin går av hela tiden. Jag tänkte att nu är det verkligen dax för en service och jag vill ju fixa det innan helgen eftersom jag ska sy då. Jag ringde Johnny på Jofotex och han fixade till att hans servicekille skulle hämta maskiner på onsdag, så att jag kan lämna in min ikväll och hämta den på lördag. Så långt ok. Men när jag sätter mig vid maskinen så hittar jag ju felet. Trådspänningen stod på typ 8-9, alltså max. Hmm, jag sydde i jeans härom dagen, och glömde ställa tillbaka. Inte konstigt att tråden går av. Lite pinsamt att lämna in den och säga att tråden går av, och så var det bara trådspänningen. Men service behöver den i vilket fall som helst.

  • Stratus

    Jag har inte justerbart pressarfotstryck, men däremot övermatare (Pfaff). Det ska tydligen vara bra för just det du säger. Jag har dock haft samma problem som du. Idag lägger jag alltid lite rivbart mellanlägg under tyget när jag fållar, och då blir det hur snyggt som helst. Jag tror inte att du helt kan komma ifrån problemet, utan att köpa en maskin som syr coversöm.

  • Stratus

    Det beror ju på vilken typ av söm du använder. För enkelhetens skull använder jag förstärkt raksöm, och då är det enkelt att riva bort. Jag har faktiskt inte testat någon annan elastisk söm, men jag kan tänka mig att det blir en del pill då.

  • Stratus

    pysslingen skrev 2009-02-04 20:35:41 följande:


    Svar på #3111pysslingen skrev 2009-02-03 21:13:40 följande:
    Godkväll!Puffar min egen fråga lite och hoppas att någon kan hjälpa mig!
    Kolla in Onion www.onion.dk/ ett danskt företag som gör mönster. Jag har inte köpt något själv från dem, men har hört att de har bra mönster. Jag har tittat på dem och tycker att det ser bra ut, men jag har såna mängder hemma redan, därför har jag inte kunnat motivera att köpa.
  • Stratus

    Har det inte hänt något här sen i natt? Måste testa att skriva ett inlägg...

  • Stratus

    Jag måste jobba idag. Men det hindrade mig inte från att precis beställa två böcker. Bland annat Meedoms barnkläder 4-7 år. Jag har den för 0-3 år på svenska, och jag har använt den jättemycket. I helgen fick jag låna den andra och ritade och sydde till stora tjejen. Det passade så bra, så jag måste ha den boken också så jag kan fortsätta använda den.

    I övrigt är veckans projekt att städa syrummet. Och då inte bara skyffla in grejer i skåp och lådor, utan organisera lite...

  • Stratus

    Mimmi 71 skrev 2009-02-10 10:37:57 följande:


    Stratus skrev 2009-02-10 10:34:20 följande:
    Den skulle jag vilja bläddra i när vi ses? Jag har spanat in Welinders, men den var tydligen slut i "större storlekar". Jag har ju inte sytt så mycket ur Meedoms (för yngre) så jag vet inte om jag kommer använda den för större. Vill inte kasta bort pengar som kan användas till tyg - för tyg behöver man alltid
    Absolut! Jag är verkligen såld på den boken. Speciellt pyjamas/overallmönstret gillar jag. Storlek 5 år satt som en smäck på Storasystern.

    Jag passade på att beställa boken nu när jag hade så generös tygbudget. Var till JOfotex i lördags och handlade ju inte upp allt (!!!???)

    Var för övrigt till JOfotex även igår och hämtade min symaskin som jag glömde i helgen. Den har fått välbehövlig service. Johnny visade mig den plommonlila som kommer som elefanter så småningom. Jättesnyggt!
  • Stratus

    Oj hoppsan. Tur det inte gick så illa. (Eller gick det illa med handen?)

  • Stratus

    Jag sitter här och laddar för lönesamtal om 45 min. Laddar med att hänga i sytråden, hmm, undrar vad min chef skulle säga om det... Jag ska nog ta och göra något vettigt...

  • Stratus

    Aptyget har inte kommit än. Man kunde förboka dem och stjärnvelouren. Men jag vet att det gick fort och många beställde, så det kanske är slutsålt innan hon fått in dem...

  • Stratus

    Så där ja, då har jag snart spenderat alla mina tygpengar jag hade. Flodhästar mm, symaskinsservice, några böcker (handarbete så klart) och en laddning från S&S. Och jag hade ju iiiiiingaaa tyger sedan innan.

  • Stratus

    Mimmi 71 skrev 2009-02-12 11:36:52 följande:


    Lallan skrev 2009-02-12 11:31:54 följande:
    Laborerar lite. Tyckte att en nyfödd som på avataren inte var riktigt "i tiden" Det är ett gissel när man ändra bild - för även jag går mycket på bild istället för namn eftersom jag har rejält svårt med just namn.
    Och jag som senast härom dagen tänkte på vilken rolig och fin bild du hade på honom.
  • Stratus

    Oj, vilket långt inlägg. Men håller med dig, Yrväder. Om jag inspirerats av någon annan bloggare, då skriver jag självklart det. Och jag skulle heller inte massproducera någon annans "signaturplagg". Men om jag hade kopierat något, och någon sedan frågar mig om jag skulle kunna sy en sådan på beställning, så skulle jag göra det. Jag kan ju köpa vilket Burda/Vouge mm mönster som helst och sedan sy upp till någon. Jag tar betalt för tyg och arbete. Och så sätter jag på min namnlapp för att visa att det är jag som har sytt det. Men jag syr också bara i liten skala.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)