• yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Länkar till mönster, butiker osv finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-12 11:45
    Coverprotråden
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m39250800.html

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)
  • Mari78 m pojktriss

    Nu har jag rockat loss så det finns massor med bilder på årets hemmgjorda julklappar. Har fått en get och har lite annat att blogga om också...men för ikväll får det vara bra så. Må gott allihopa!

  • doddit

    Nu har jag äntligen fått tid att blogga lite.
    En hel del julklappar blev det
    doddit.blogspot.com

    Ska bli kul att få göra lite som man får behålla nu. Jag har massor med idéer

  • Elyelle
    Kyssen skrev 2008-12-27 21:34:37 följande:
    En liten fråga, en kompis har problem med sin symaskin, undertråden blir som ett litet trassel när hon syr - men bara ibland?? Har tipsat om att kolla trådspänning på både över och undertråd samt rensa "under" där nålen går ner. Några fler tips?
     Galler att ocksa kolla sa maskinen ar tradd ratt - pa vissa maskiner kan det andras utan att man marker det. Och se till att nalen ar i perfekt skick. 
     Marker hon att det hander mer med nagon viss sorts tyg eller visst stalle (t.ex. som nar hon syr over en som)?
  • Elyelle
    loppan1984 skrev 2008-12-27 20:43:47 följande:
    bild på min misslyckade tröja menar du?? nej tyvärr inte.det är en vanlig tröja som jag ska sy mudd på i halslinningen.jag är nyfiken på om ni som är kunninga har några tips&trix. ska jag sträcka mudden så mkt det går eller bara lagom? eller inte alls?raksöm eller zickzack?frågorna är många, kunskap är det lite sämre med
     Om du anvande raksom nar halsringningen blev for tajt, prova med zickzack. Raksommen har en tendens att vara stum och om tyget inte tojs under somnaden och mudden ar liten nog, kan halsringningen bli for liten.
  • TinaZ

    Jo mina vänner, den där klänningen jag frågade om. Nu är den sydd. Om än både symaskinen o jag höll på att stryka med på kuppen. julklänningBildbevis!
    Den blev riktigt fin till slut, MEN först hade jag joxat för att hitta 2 mindre trådrullar för att få tvillingnålen att fungera, sen när jag skulle fålla med tvillingnålen så körde jag på en annan nål så tv nålen gick av, dagen innan julafton
    Skulle fålla med vanlig nål och då hade maskinen pajat på något sätt så zickzack sömmen blev jättefin på framsidan och ett kråkbo på baksidan. Nåja....lättare sprätta den än tvillingsömmen iaf.
    Så det blev att fålla för hand, nedtill och ärmar och halslinning, suck!
    beskrivning på halslinningen  var knepig i tidningen,det stod hur man skulle  sy men någon tygbit att sy dit fanns inte med.....så jag gjorde som på en liknande tröja i samma serie, där en rektangulär bit av tyget skulle sys fast ungefär som mudd.
    halshålet var rätt stort,men när jag sytt på den delen var det på håret att den gick på, men så fick det vara....orkade inte mer liksom.

  • TinaZ

    Allt detta bök och krångel fick iaf iväg mig till symaskinsaffären för att titta på en ny maskin, något jag funderat på länge (även fått pengar till vid födelsedag)
    Så nu funderar jag på en Husqvarna Saphir, någon som har den eller vet något om den???

  • Catwomen07

    Vissa saker dröjer man sig länge för att testa. Knapphål var verkligen en sån sak som lät väldigt svårt att göra. Men det gick ganska smärtfritt. *stolt* över mina framsteg.

    Rockar en del idag med.

  • Sara E

    Jag har funderat lite på det här med varumärken....
    Namnet GlamiNa som jag använder på det jag syr, kan man registrera det?
    Funderar på att börja sälja lite på tradera tex, och vill ju givetvis märka mina kläder med min "logga" måste man då ha det registrerat.

    Någon som har det eller vet hur det funkar?


    ♥Oscar 11/2-07♥William 22/11-08♥
  • AMDA

    fru fogeby skrev 2008-12-26 23:07:45 följande:


    ja vi är barndomskompisar och pratar i stort sett varje dag.. och träfafs några gånger i veckan för att sy tillsammans.. hon introducerad quilting för mig är det du som är amanda som brukar köpa med dig tyg till henne?
    ja det stämmer bra vi pratar ju en hel del genom msn också haha vad kul för jag har oxå börjat vara i tårttråden och då sa MAtilda hon hade en väån som gjorde tårtor haha
  • AMDA

    kottkarlsson skrev 2008-12-27 00:14:07 följande:


    Nån som vet A&H Anderssons öppettider i Ulricehamn? Står inget på hemsidan.
    jo då jag har koll
    de har öppet tisdagar och torsdagar kl 14-18
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)