Inlägg från: Sandra G |Visa alla inlägg
  • Sandra G

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    Vad använder du dig av för jeanstyg till jeansen du ska sy? Vill hitta nåt så jag kan sy muddjeans till sonen.

    Mimmi 71 skrev 2009-02-02 07:52:33 följande:


    Grattis Kaja, om det nu blir ett symaskinsköp. Har börjat snöa in mig på tovningsmaskin igen efter en dag tillsammans med en väninna som håller på med ullarbete. Lite avundsjuk blir jag på dig, även om jag har bra maskiner själv Det var någon som pratade om symässa i Göteborg för några dagar sedan här inne. Men nu kommer vi då till nackdelen med sytråden - att försöka hitta gamla diskussioner Lycka till! Lallan, hoppas det lossnar för dig. Hojta om du behöver bättre instruktioner, jag är fortfarande hemma och vabbar. Symässan i Stockholm är jag sugen på jag också, även om det då blir mitt 4:e besök på rad Förra gången hann vi inte med att kika på maskiner så denna gången skall vi helt koncentrera oss på detta. Har fått med min bästa väninna på att blisugen på en brodermaskin Det är smittsamt Idag skall jag klippa till och påbörja ett par jeans - är så sugen
  • Sandra G

    Någon som vet hur mönstrena från Stoff o stil är? Stora, små, breda?

  • Sandra G

    Ok, vad bra. Såg en hel del fina plagg i den nya katalogen.


    hally skrev 2009-02-04 18:01:44 följande:
    De är nog rätt normala, har sytt byxor till tjejen och som vanligt tog jag vidden för 4 år och längden för 8 år till henne. Till mejsjälv sydde jag en blus och en kjol och de var normal stl 38.
  • Sandra G

    Kanske är flera som är sugna på att ta en tripp från Stockholm till Jofotex? Man kanske kan samåka? Hur lång tid tar det att åka dit?

  • Sandra G

    Hur som helst så kommer vi iaf at få köpa av det där fina tyget. Har beställt några meter . Men det kommer att bli en dyr vår eftersom nya Stoff o stil katalogen kom idag också.


    ZyzterZäta skrev 2009-02-04 19:25:06 följande:
    Ja, hon säljer väl åt Kameleont? Eller?? Men visst är det samma tyg. De har väl inte velat släppa dem eftersom kollektionen består av dem helt enkelt... Kanske beställt mer? Eller så är det vad som blev kvar?
  • Sandra G

    Den skulle vi nog fylla


    Matricia skrev 2009-02-04 19:45:45 följande:
    Att samåka är en bra idé. Vi kanske skulle chartra en buss.
  • Sandra G

    Jag såg att det fanns mönster i tidningen Allt om handarbete. Kolla på deras hemsida, där kunde man beställa gamla nummer.


    Loke2002 skrev 2009-02-08 09:08:40 följande:
    Jag behöver snabb hjälp... så därför frågar jag igen är det någon som vet var man kan hitta mönster på blöjtrosor/kalsonger?
  • Sandra G

    Jag ska sy ett par muddbyxor i stl 62 ,men det är ju lite pillrigt att sy dit fotmudden. Kan man sy fast den innan man syr ihop benet?

  • Sandra G

    Jo, jag brukar ju sy dit mudden sist men tänkte sy fast den med en Ol maskin som jag fått och jag tycker att det blir så pillrigt. Jag får väl prova mig fram. Kanske inte är så knepigt.


    yrväder skrev 2009-02-08 18:37:35 följande:
    Det går ju att sy dit mudden innan man syr ihop benet, men det GÅR att sy fast mudden efteråt oxå. Jag har sytt fast mudden efteråt i dockkläder i size 30. Förvisso på vanliga maskinen men ändå.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)