• Deoran

    Arbooga-rättegången

    faster skrev 2008-12-17 17:34:48 följande:


    Det visar tydligt att polisen desperat försöker belägga Christine med lögner i hopp om att det ska leda till en försvagning av hennes ihärdiga nekande. Bevismässigt saknar det intresse för utgången av rättegången.

    Jag ha nyligen läst i AB att de "JURIDISKA EXPERTERNA" anser att hon kommer att fällas även i hovrätten. Jag förstår inte det efter att ha gått genom vad som skrivits om henne i AB. Var finns det något som helst bevis på att hon har begått brottet ?
    Allt hon har gjort i relation till mordet kan förklaras med andra omständigheter än att hon är mördaren. Det enda "bevis" som skulle finnas på hennes brott är Emmas utsaga och den utsagan är uppenbart värdelös eftersom den tillkom på ett mycket konstruerat sätt. Precis som professor Christensen anför gentemot hennes vittnesmål. Jämför med Palme-mordet där Palmes fru som var vid medvetande vid mordet vittnade om att mördaren var identisk med Pettersson, men likväl frikändes denne i hovrätten, eftersom hovrätten ansåg att hennes minne av Pettersson var en efterkonstruktion. Hur kan man döma Christine på Emmas vittnesmål men inte Pettersson på Olof Palmes hustrus vittnesmål ? Därför tror jag Christine blir frikänd i hovrätten och om hon inte blir det anser jag det vara en juridisk skandal även i det fall att hon verkligen skulle vara skyldig, vilket jag betvivlar.

    Tycker också hennes motiv verkar konstigt. Varför döda de två barn som ändå inte tillhörde Emmas sambo utan hennes tidigare man ... ???

    För att utföra brottet måste Christine vara helgalen och det är hon ju inte. Inget stämmer ....

    Däemot skulle jag gärna vilja veta mer om Emmas f.d. man och var han höll hus när misshandeln skedde ?
  • Deoran

    Esthery skrev 2008-12-17 18:17:31 följande:


    han var på konsum.. det finns det övervakningsfilmer som visar...
    Så bra. Det finns alltså en övervakningskamera kopplad till en dvr med teknik som tids/datumstämplar bilden av honom krypterat så att det inte kan manipuleras ? I så fall kan det ju inte vara han.

    Var det så hans existens på Konsum vid ett visst kritiskt tillfälle i mordet av barnen bekräftades på ovan nämnda sätt ?

    Eller har besöket på Konsum "bara" dokumenterats av hans sambo ?

    Jag frågar för att jag inte har information härom och han synes mig vara den mest rimliga gärningsmannen vad gäller motiv för gärningen.

    Nu känner jag inte de inblandade personerna så min tanke här är enbart baserad på typiska motiv för typiska gärningsmän i denna typ av mord. En teoretisk tanke.

    Men att fråga honom om hans inställning till om han var mördaren (han blev väl initialt misstänkt och anhållen har jag för mig) är väl inte ett lämpligt sätt att få reda på sanningen oavsett hur den ser ut.
  • Deoran

    faster skrev 2008-12-17 19:05:57 följande:


    Deoran..Har varit in o läst i din profil o det jag läste där räcker för att jag ej vidare vill fortsätta prata med dej om detta..Här var så tråkig stämning tidigare så det vill jag undvika igen...Hoppas du kan ha överseende med min åsikt.
    Märkigt inlägg. Tala om OT ! Försök hålla dig till ämnet i stället.

    Och jag har inte något som helst överseende med din åsikt. Den är totalt felaktig och irrelevant. Enbart baserad på unkna fördomar.
  • Deoran

    Esthery skrev 2008-12-17 18:56:28 följande:


    Ja det finns övervakningskamera, kvitto, vittnen osv om jag inte minns felNej jag tycker inte heller det är lämpligt tycker bara att ditt utfall om att han måste vara den mest tänkbara mördaren när en kvinna som redan fällts en gång och med uppenbara motiv, vittnesmål (och kom ej dragandes med vad minnesexpertern säger för han påstod ju också att Quicks minnen var riktiga vilket nu är starkt ifrågasatt) från Emma samt att hon har mycket svårt att redogöra för vas hon gjort i sverige/arboga vid tiden för mordet är lite löjlig och tagen ur luften.Tror du verkligen inte att polisen undersökt möjligheten att han var mördaren, skulle det finnas minsta tvivel skulle inte tyskan dömts i tingsrätten.
    Ok du minns detta. Minns du VAR du läste det ? Jag är nämligen intresserad av denna rättegång då domen i tingsrätten förefaller mig vara omotiverad. VIll veta källan. Finns det en tidningsartikel om detta ? Har granskat AB och där hittar jag inget. Bara att hennes f.d hade en "stökig ungdom" (men nu säger sig ha blivit annorlunda tack vare barnen)

    Och du har fel om tingsrättens dom. Hur många gånger har inte folk dömts i tingsrätten men däremot inte i hovrätten. Pettersson är ju ett exempel och det finns många fler -Även helt oskyldiga.

    Jag säger heller inte att Emmas f.d. är skyldig. Bara att jag är intresserad av att veta VARFÖR han inte misstänks längre ...
  • Deoran

    snart mamma till 4 skrev 2008-12-17 18:57:53 följande:


    Du skriver: han synes mig vara den mest rimliga gärningsmannen vad gäller moiv för gärningen. Vad menar du att han skulle ha för motiv för att döda sina egna barn??
    Tycker att detta låter hemskt speciellt då han faktisk har blivit friad från alla misstankar och måste gå igenom det helvetet som vi som inte har förlorat våra barn säkert bara kan förstå till en liten liten del. Jag har släktingar i min närhet som förlorat sitt barn och har genom dem upplevt en del av vad det innebär och hur man som förälder påverkas och den bilden jag har fått av Nicklas här på FL är en pappa som älskar sina barn och har det väldigt jobbigt just nu så jag kan inte se att han har något som helst motiv till att utföra detta
    Jag säger heller inte att Emmas f.d. är skyldig. Bara att jag är intresserad av att veta VARFÖR han inte misstänks längre.

    Han var ju misstänkt för mordet initialt och anhölls därför.

    Vore intressant att veta varför han inte misstänks längre.

    Orsaken till mitt intresse är att det inte finns bevis mot Chrisitne Schurrer.

    Jag har läst vad Aftonbladet har skrivit i fallet och fram träder bilden av en ganska vanlig tjej med ett kanske komplicerat kärleksliv som hon har svårt att styra rätt.

    Det är ju inget brott att upprepade gånger åka till den plats där föremålet för ens känslor befinner sig.

    Ganska vanligt faktiskt !!

    Att hon därvid beter sig irrationellt är väl vad man kan vänta sig av en person som har blivit tok-kär ?

    Oerhört långt steg därifrån till ett bestialiskt barnamord !

    Jag tvivlar på att hon är gärningskvinnan .....
  • Deoran

    Kärnan skrev 2008-12-17 19:45:27 följande:


    Varför skriver du inte i trådarna på Flashback istället?
    Bra fråga. Jo, du har rätt. För denna diskussion passar Flasback bättre för en gångs skull. Annars gillar jag inte Flashback särskilt.
  • Deoran

    Sailor skrev 2008-12-17 20:01:18 följande:


    DoreanDu skriver att om CS begick mordet så är hon helgalen och det är hon ju inte menar du.Varför skulle hon inte kunna vara det?
    Eftersom hon har undergått en s.k rättspykiatrisk undersökning utan positivt resultat.

    Även om hon inte "deltog" i undersökningen så drar psykiaterna sina slutsatser om hennes tillstånd. Vore hon direkt sjuk så skulle de inte ha kunnat missa det, anser jag.

    Vidare anser jag att hennes tämligen systematiska beteende inkl att hon tränar osv indikerar en viss mental klarhet dvs icke sinnesförvirring.

    F.ö lägg märke till det oerhört grova våldet i samband med morden. Typiskt en tjej ? Tror inte det ...

    Däremot typiskt en kille ... behöver ju inte vara Nicklas. Har jag heller aldrig påstått !

    Däremot intresserar mig fallet och därmed blir ju han och hans förehavanden i samband med mordet intressanta i sammanhanget ... Jag tror nämligen inte att Christine har gjort mordet i fråga och jag tror att hovrätten kommer att frikänna henne !
  • Deoran

    malinagirl skrev 2008-12-17 21:06:10 följande:


    Deoran skrev 2008-12-17 20:59:06 följande:
    Har du inte följt utredningen? alla tänkbara kända gärningsmän är utredda och har alibi. Tyskan är den enda med tänkbart motiv sjuklig svartsjuka vilket är bevisat.Givetvis är hon sjuk. De kan inte döma någon som sjuk utan utredning hon ville inte. Thats it!Hur hovrätten dömer får vi se, men än så länge är hon en dömd mördare.
    Hon är inte en dömd mördare i meningen att hon har överklagat tingsrättens dom. Huruvida hon är mördare eller ej är fortfarande underkastat juridisk prövning av rättsliga myndigheter och därmed inte slutgiltigt fastställt ännu. Dessutom i hovrätten vars utlåtande har en annan betydligt större tyngd än tingsrätten då hovrätten innehar mer juridisk kompetens. Jag tror hon blir frikänd i brist på bevis. Det finns nämligen inga bevis vad jag kan se.

    Att jag inte efterlyser bevis i hennes fall beror på att inget stämmer i bilden av henne som mördare. Däremot stämmer bilden av en tok-kär tjej som rantar omkring föremålet för sina känslor.
    Något som hon tydligen försöker förneka, men det är ju inte ens ett indicium på hennes skuld. Såvitt jag förstår är det starkaste indiciet på hennes skuld att hon ska ha befunnit sig i Arboga vid tiden för mordet ? Varför skulle detta inte bara vara en tillfällighet ?
    Såna grunder kan man inte döma folk till livstids fängelse för. I alla fall inte i hovrätten som har större beviskrav än tingsrätten.

    Jag ska inte utesluta att hon är skyldig till mordet eftersom tingsrätten dömde henne, men jag tror inte det bl.a för att det inte finns bevis. men även för att "mönstret" för mördaren verkar osannolikt. Osannolikt motiv. Osannolikt kön på mördaren. M.m underligheter.

    Vidare kan de visst döma en person som sjuk även i det fall att personen inte vill delta i den rättspsykiatriska utredningen.

    Vad gäller andra personers alibin så är jag intresserad av hur de ser ut. Det är ju därför jag skriver dessa inlägg.
  • Deoran

    faster skrev 2008-12-17 21:39:15 följande:


    Dorean...Hoppas du hörde vad de sa på efterlyst!!Att detta är ett av flera brott som begåtts i år som inte följer statistiken bla.......
    Nej, jag hörde inte det, Vad menade de med att brottet inte "följer statistiken" ?
  • Deoran

    faster skrev 2008-12-17 21:46:08 följande:


    ja att tex hon är inte den som vore mest trolig till att begå brottet ändå döms hon för mord av tingsrätten....sen tog de upp ett flertal liknande fall som skett under året som gått o som inte heller följer statistiken.
    Ja, det är ju det jag menar när jag säger att hon inte följer mönstret som gärningsman för ett mord av denna typ. Det betyder ju dock inte att hon kan uteslutas som gärningskvinna, men jag tycker sannolkheten är väsentligt mindre än 50% varför jag vill veta mer om alibin hos övriga i fallet inblandade män. Jag tror nämligen att morden har begåtts av en man pga av tillvägagångssättet. Dessutom vill jag i brist på bevis ha ett tydligare motiv !
Svar på tråden Arbooga-rättegången