• OliviaP

    Mina tänder går sönder... Hjälp!

    Om det är så att du hela tiden upplever att tänderna "faller sönder" kan det va så att du gnisslar eller pressar tänder (så kallad bruxism)...Självklart blir problemen alltid mer omfattande ju längre tid man väntar med att gå till tandläkaren, den goda nyheten är dock att det aldrig är så illa att det inte går att göra ngt åt situationen :)
    Fom. juli -08 trädde den nya tandvårdsreformen i kraft vilket betyder att du får ett bidrag med 150 kr/år samt att all behandling som utförs samlas i en "pott", när denna överskrider 3000 kr går F-kassan in med 50%, med andra ord har det blivit mkt billigare för personer med stort tandvårdsbehov att gå till tandläkaren. Du får gärna skriva till mig om du undrar över något, jag jobbar som tandhygienist :)
    Lycka till och hoppas att jag har varit till ngn hjälp :/

  • OliviaP
    Svar på #20
    Hej igen!
    Vad äter du för mediciner? jag vet att man i vissa fall kan få så kallat frikort om man blir EXTREMT muntorr pga medicinering... då måste du först prata med din läkare, det är i alla fall värt ett försök! Du låter som en typisk gnisslare :) en bettskena skulle nog göra underverk för dig! ditt tidigare matmissbruk påverkar i allra högsta grad dina tänder.Kräks man ofta fräts emaljen bort och tänderna blir sköra, äter man mycket och ofta får man karies.Använde eltandborste, tandtråd eller mellanrumsborstar samt kompletera med Flux Fluorsköljning som stärker tänderna mycket mer än vad Listerine gör :)
Svar på tråden Mina tänder går sönder... Hjälp!