• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Minnie7

    Vill bara tipsa om uppdrag granskning imorgon. Kommer handla om förlossningsakador med fokus på sfinkterrupturer. Får se om jag vågar mig på att se det, känns jobbigt att bara tänka tanken...

  • pseudonym1

    Isa: Tack för tipset! Ska jag kolla på!
    Har även pratat med gynekologen på strandkliniken men hon kunde inte säga så mkt...
    Jag förklarade "tampongkänslan" för henne och hon sa då att de allra flesta som opererar sig där beskriver känslan på samma sätt...
    Men vad som behövs göras eller kan göras ville hon inte svara på då hon måste göra en undersökning...
    Så jag avvaktar tills mars/april för jag vill avsluta amning + att det ska ha gått ett år.

    Någon som kan förklara hur man vet att man har enterocele? För det är väl det att tarmen buktar in i slidväggen om jag inte fattat det det?
    Om jag stoppar in ett finger i slidan och trycker fingret mot "analhållet" så kan jag ganska tydligt känna om jag har någon avföring där eller ej...
    Kan inte säga om det är så att det buktar in från själva tarmen men man känner tydligt avföringen genom väggen...
    Är det normalt eller tyder det på tunn vägg därmellan? Jag kände aldrig så på mig själv varken innan barn eller efter första så jag har ingen koll alls på hur det ska kännas...

  • Gladhannapanna

    Catinkan: jag tror att det är normalt att känna avföringen på det sätt du beskriver. Det är ju inga tjocka vävnader emellan. Vill minnas att jag hört om någon som fått kommentaren om mkt avföring i samband med en vanlig gynundersökning.

  • Minnie7

    Det är normalt att känna avföringen genom väggen. Men hur mkt vet jag inte. Enterocele är när tarmen buktar in högre upp.

    Ok, då vet jag vad Strandkliniken sa. Får se hur det går för mig. Vore ju skönt att ha ett alternativ i bakfickan om det inte funkar i landstingsvärlden. Tyckte hon också att man borde vänta ett år? Jag har slutat amma nu. Står inte ut med obehaget i underlivet och även om det inte lindras av det så kanske de kan göra någonting åt saken åtminstone.

  • mani79

    Har inga problem med byxor. Däremot att cykla... Min läkare rekommenderade programmet på onsdag. Undrar om hon är inblandad på något vis??? Jag måste se i vart fall.

  • mani79

    Hella! Herrejisses vad du har gått igenom:( Den där defekografin låter ju horribel. Tänk vad man får utstå:( bara det leder till något positivt.

  • Buspojkarna

    Usch då fick man även tid för defekografiundersökning. Däremot så kommer det värsta bli att få i sig kontrastvätskan. Finns inte en chans att jag får i mig den. Kommer att stå och kaskadspy där då. Får inte i mig äckliga saker.

  • Hibiscus

    buspojkarna: när har du fått tid gå? jag ska göra min nu den 13/12 o det är verkligen vidrigt med kontrasten- har trott o hållt på spy av den vätskan...men det har ändå gått bra, lite orolig är jag dock för denna gång då jag har som magkatarr och får ofta upp uppstötningar nu som "fräter" i halsen,,(,hmmm det ska aldrig va bra det här är ju nåt nytt som kommit nu sen efter sommaren...) idagska jag in till DS o göra min 4 eller om det tom är 5ebehandlingen (tappat räkningen) för min njursten- ewsl...inte kul de heller....men hoppas verkligen nu att den hårda rackarstenen ger med sig nu- så man har en mindre sak att tänka på- jaja nän gång ska allt bli bra!!!

  • Buspojkarna

    jag har tid den 23/12. jätte kul datum också.Skrikandes som att man inte behöver fokusera på annat då

    hoppas att det går bra idag och att du blir av med eländet.

  • Hibiscus

    Mmm.. ja vilka datum vi fått Buspojkarna! vi får smaska i oss kontrast istället för lussekatter, glögg o skinka...jaja,..jag var ju på röntgen idag för njurstenen o pratade lite med röngensköterskan om att jag ska göra defekografi om 2 veckor, hon sa då att visst, den kan vara jobbig psykiskt för patienten- men att det är en röngen som är bra för att den visar o säger så mycket om hur det ser ut o beter sig där nere- men att många sjukhus inte gör den längre utan kör mr röntgen tyckte jag hon sa,? men de säger inte lika mycket som denna,,, så vi får väl se det så att bättre att genomlida den, med kontrast osv o kanske få svar på vad som felar bättre än vad en annan röntgen som är lättare att göra, men inte med lika bra resultat o kanske då missar nåt viktigt, är det i Uppsala du ska göra den? hon sa att det bara är Ds som gör den i Stockholm.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder