Inlägg från: Gladhannapanna |Visa alla inlägg
  • Gladhannapanna

    Hella: klart att du får vara ledsen! Jag menade just att hon tig dig mer på allvar nu mot tidigare! Förstår att det känns skit med en ny operation!!!!

  • Gladhannapanna

    Tack för att du frågar Hella! Jag tar ju östrogen vaginalt så det är inte lika skört, men jag har fortfarande klåda. Ska ta kontakt med min gynekolog igen men har inte tagit tag i det...

  • Gladhannapanna

    Hella: jag har fått Vagifem på recept, tar två gånger i veckan.

    Sofian: jag födde vaginalt med ett rejält framfall av både främre i och bakre slidvägg.

  • Gladhannapanna

    Det gick jättebra! Färre komplikationer än vid första förlossningen. Träffade en förlossningsläkare inför den förlossningen, hon sa att graviditeten är större påfrestning än förlossningen.

  • Gladhannapanna
    aele skrev 2011-11-04 21:59:13 följande:

    Hej!

    Här verkar vara rätt ställe att fråga. 

    Det är så att jag födde vår son för drygt 14 mån sen. Det var en jättejobbig förlossning för mig. Blev igångsatt och spydde galla hela förloppet. Blev tillsagd att jag skulle krysta vid varje värk(mkt täta) i flera timmar. Detta för att det skulle gå fortare. Visst jag ville att det skulle ta slut, men till vilket pris. Fattar inte hur man kan låta en krysta i flera timmar. Jag trodde ju jag var duktig som tog i så. 
    Sen var jag ju helt slut också pga illamåendet så jag ville att de skulle dra ut honom. Han mådde hur bra som helst. Men barnmorskan bara gjorde som jag sa(klart man vill att det bebis ska ut NU) och tog sugklockan, trots att han låg snett och långt in.

    Nu, så här 14-15 mån senare har jag fortfarande problem. Känner tyngden ibland, jättetunn vägg mellan slida och ändtarm=problem, urinröret putar in i slidan(ser i slidmynningen)=obehag, ont/ilningar/obehag runt klitoris.

    Vad ska man göra?? Känner att mitt liv är förstört. Vill ha fler barn, men för det första vill jag inte ha sex pga allt detta. För det andra vill jag inte förvärra mer med ny graviditet o förlossning. Kejsarsnitt? Är det lösningen på det?

    Snälla hjälp någon.. Någon som känner igen sig? 


    Jag hade känt att det hade vart mer ok om det var så att det hade varit tvunget att bli så här vid förlossningen. Men sonen mådde bra och varför gjorde de så här mot mig? Det är mitt liv som kvinna de tar ifrån mig.


    DIn stackare!!!

    VArför de gjorde som de gjorde är ju svårt att veta utan att vara utbildad och läsa din journal. Men jag tycker att du ska ta kontakt med en gynekolog för en bedömning och plan för framtiden.
    DEn info jag fick var att de inte vill operera förrän man fött de barn man ska ha, men om det är svårt att leva varje dag tycker jag att du ska kolla om det finns någonting de kan göra som gör det bättre men inte hindrar en ny graviditet/förlossning.

    Orsaken till att de inte vill operera om man planerar fler barn är att återfallsrisken är 100% även om det blir snitt, det är själva graviditeten som är största påfrestningen.      
Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder