• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • mormia
    Uppsalapojkarna skrev 2012-09-14 14:04:38 följande:
    mormia
    Köp hem stolpiller. De dämpar svullnaden snabbast.

    Har hemsk bihåleinflammation så här 11dgr kvar till operation. Är skitnervös både inför operationen och att jag ska bli nekad operation på operationsdagen igen.
    Ät vitlök. en om dagen det fungera och ingefära. 
     
     Jag ringde till västerås men fick inte så bra råd där så jag ringde till Linköping och mer hjälp där med Demon. Önska jag var skriven i Linköping men det går int.
  • Minnie7

    Ja, visst är de super i Linköping. Har nog aldrig träffat en så lugn, sympatisk och trevlig läkare som Eva faktiskt.

  • mani79

    Hej alla

    Nu är det länge sen jag tittade in här. Jag ska opereras på tisdag för för framfall av bakre väggen och något som kallas lateral prolaps av framvägg. De ska häkta upp urinblåsan mot bäckenet igen. Usch, är dundernervös för såväl op som resultat. Jag har blivit kraftigt försämrad senaste månaderna. Tarmen fungerar så dåligt. Måste hjälpa till med fingrarna varje gång genom att trycka mot mellangård etc. Har dessutom tarmsprickor som gör att jag blöder efter varje toabesök. Är också nervös över tiden efter, vad vågar man göra o inte göra.

    Rapport efter op kommer...

  • mani79
    Uppsalapojkarna skrev 2012-08-22 09:29:10 följande:
    Ni som har koll eller redan opererat er öppnar de hela vägen in till ändtarmen när de opererar den bakre väggen? Eller öppnar de bara och lossar på slidans slemhinna?



    På mig öppnar de hela vägen för att trycka tarmen på plats igen...
  • Uppsalapojkarna

    mani79
    Jag var rädd för det i och med att tarmarna glidit ner en bit.
    Hur fäster de upp urinblåsan då? Hoppas att det går bra.

    Jag är så fruktansvärt nervös inför min operation eller snarare resultatet att jag gått och blivit deppig. Men det ge väl förhoppningsvis med sig efter operationen.

    Mormia
    Nja, skulle behöva operation av bihålorna också, men får ta en sak i taget. Har bihåleinflammation i olika grad varje månad. Har även gjort immunbrist utredning som visar på något sänkt just för övre luftvägsinfektioner.
    Det spelar ingen roll vad jag stoppar i mig. Ska dock testa sprutor på vaccinationsbyrån och om det fungerar får landstinget se till att hjälpa mig.

    Är det flera här som har problem med en hel drös med saker? Brukar säga till min läkare att jag hellre hade inbillat mig allt. Hon sa då att det är vanligt att man råkar ut för mer om man har varit skadad och sjuk länge.

  • Hibiscus

    UP. förstår att du är nervös,, det är ju som hela ens liv o välmående är inblandad i operationen som väntar, så har jag känt iallafall..så man är supernervös över resultatet...jag har ju tyvärr varit med om en op som ej blev bra...men denna omop är bra!!
    ja du jag har en massa skit inte bara detta..har ju op enterocele och rectolele,kapat livmodertappen, tagit bort livmodern pga hemsk smärta och stora blödningar...har njursten (har gjort 5 ewsl behandlingar för samma sten o nu vet inte läkarn inte riktigt om stenen är borta eller ej....men vill inte fortsätta spränga då risk finns för att skada njuren....har, magmunsbrock med dagliga problem...., gallsten där jag väntar på operation nu i höst...hade bla ett gallanfall i går kväll..hemskt ont..har hemorojder, ska göra en retoskopi i okt då det ibland är blod i avföringen...ja du undrar många gånger varför just jag har sååååå mycket skit, inte konstigt man varit så deppig.. men detta med u-livet o framfallet är det som garanterat varit jobbigast och som man fått kämpa för..fy fan rent ut sagt...

  • Minnie7

    Kram till er!!! Tack och lov är framfall och havererad mellangård det enda hittills. Men innan har det varit lite av varje, konisering pga cellförändringar, op knuta i bröstet mm. Och detta har varit klart värst! Mkt pga att man fått kämpa så mkt för att bli trodd tror jag. Sedan för att det involverar så mkt, allt liksom. Kissa, bajsa, fisa, sex, stå, sitta, gå, ligga, smärta, skav, obehag, tyngd, humöret som dalar, relationen som knakar... Usch ja... Hoppas man kan ta sig igenom detta som en hel familj...

  • Uppsalapojkarna

    hibiscus
    Ja, jag hoppas att vi ska bli friska snart.

    Ang min bihåleinflammation så lär de ju neka mig operation när jag har feber, ordentligt ont och säkerligen även höjd sänka då. Att ta kortisontabletter lär man väl inte få göra innan op, då de sätter ner immunförsvaret.
    Då återstår väl bara antibiotika. Bör jag sätta mig på öron/näsa/hals akuten i morgon och se till så att jag får lämplig medicin, så att jag blir av med skiten innan op?
    Jag kan nämligen gå med detta hur länge som helst utan behandling och kortisonnässprejen hjälper inte ett dugg trotts dubbel maxdos.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder