• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Cissan

    Usch vad tråkigt för dig o ledsamt att du 2 år senare måste söka dig hit o att det inte blivit bättre. Vad har du för syptom idag? Jag födde för 2 mån sedan så jag är där du bar i början, i hopp om att det ska gå över.....kram till dig o hoppas ngn här kan rekommendera dig bra vård!!!


    Ile skrev 2014-05-14 13:15:05 följande:
    Hej på er! Jag har inte varit inne och läst här på evigheter. Jag blev så deprimerad av allt kring mina besvär så jag har väl stuckit huvudet i sanden antar jag och hoppats att det ska bli bättre. Konstigt att man vänjer vid sig vid tanken att inte kunna springa, bära tyngre saker, hoppa, utföra mitt yrke med tunga lyft mm. Nu när det snart gått två år sedan förlossningen inser jag att jag måste försöka göra något. Jag var tidigare på Octavia kliniken, när det bara gått ett halvår sedan förlossningen, men fick inget förtroende för läkaren jag träffade. Hon menade att jag hade ett bakre "försvagning" men att allt såg normalt ut och att det nog skulle bli bättre. Här finns ju så många med erfarenheter av olika läkare och kliniker. Kan någon rekommendera någon vettig gynekolog som kan sådant här? Jag bor i Sörmland men har nära till Stockholm också... I vilken ände skall man börja?

  • Sjömamma

    Ile, jag kan rekommendera Eva Einarsson iStockholm. Hon finns på Nacka Forum nu. Besöket kostar 350 kr och går på högkostnadsskyddet.

  • Tuttan

    Länge sen jag skrev men känner att jag vill svara dig Ile. Jag gick till Gunnar Möllerström på Oxbackskliniken i Södertälje. Mkt trevlig gyn och förstående som genast skickade remiss t s-e sjukhus, gjorde min op ca 2 månader senare. Allt gick jättebra och jag är supernöjd, enda missnöjet är att jag är lite väl trång men antar att det kommer töja sig lite med tiden, opererade mig i november förra året och känner mig som innan jag födde barn.

    I min journal står det att jag opererade en gammal förlossningsskada samt bakre plastik i min värld hade jag ett bakre framfall. Började när jag födde barn nr 1 2002 men blev värre för varje barn trots att det bara är nr 1 som är född vaginalt, har totalt 3 barn. Sista föddes 2011 och den graviditeten töjde och tryckte verkligen på vilket gjorde allt riktigt illa. Kändes obekvämt och som om allt skulle ramla ut, kände mig även väldigt öppen (=mkt flytningar och svampinfektioner), det skavde och svårt att bajsa utan att hålla emot med handen. Nu så här i efterhand kan jag inte fatta att jag väntade så länge, snacka om att få tillbaka livet. Ingen som inte varit med detta förstår hur äcklig, osexig och handikappad man känner sig och då vet jag att många härinne har det värre än vad jag hade. Surast är att många måste kämpa för att få hjälp. Inser att jag måste haft tur som träffat rätt personer inom vården.

    Lycka till!

    Stinsen, hur har det gått för dig!

  • Cissan

    Här har jag sagt att jag inte har trängningar men nu 3 dagar i rad har jag känt mig sjukt kissnödig hela tiden, kan inte gå många metrar innsn jag måste på toa igen, kollade uvi igår men icke så de trodde det hade samband med framfallet :(( Det är så psykiskt påfrestande att må såhär, tycker så synd om min fina familj som måste dras med mitt bölande, försöker vata stark men klarar inte det här. Jag är såå ledsen heeela tiden. Känns som om Jag måste få spy ut lite här, i te roligt för er heller att läsa men ni är de enda som förstår mig 😥

  • Gladhannapanna
    Cissan skrev 2014-05-16 11:46:56 följande:
    Här har jag sagt att jag inte har trängningar men nu 3 dagar i rad har jag känt mig sjukt kissnödig hela tiden, kan inte gå många metrar innsn jag måste på toa igen, kollade uvi igår men icke så de trodde det hade samband med framfallet :(( Det är så psykiskt påfrestande att må såhär, tycker så synd om min fina familj som måste dras med mitt bölande, försöker vata stark men klarar inte det här. Jag är såå ledsen heeela tiden. Känns som om Jag måste få spy ut lite här, i te roligt för er heller att läsa men ni är de enda som förstår mig
    Skriv så mkt du behöver! kram!
  • Cissan

    💙 Tack !!


    Gladhannapanna skrev 2014-05-16 13:12:49 följande:
    Skriv så mkt du behöver! kram!

  • Minnie7
    Cissan skrev 2014-05-16 11:46:56 följande:

    Här har jag sagt att jag inte har trängningar men nu 3 dagar i rad har jag känt mig sjukt kissnödig hela tiden, kan inte gå många metrar innsn jag måste på toa igen, kollade uvi igår men icke så de trodde det hade samband med framfallet :(( Det är så psykiskt påfrestande att må såhär, tycker så synd om min fina familj som måste dras med mitt bölande, försöker vata stark men klarar inte det här. Jag är såå ledsen heeela tiden. Känns som om Jag måste få spy ut lite här, i te roligt för er heller att läsa men ni är de enda som förstår mig ????


    Förstår precis. Vi lyssnar!! Jobbigt med dina trängningar . Hade ju också det, och faktiskt efter op också tills jag gjorde min inkontinensop. Nu är det bättre med det fast nu får jag lätt UVI istället. Men det tar jag mkt hellre, finns ju något att höra åt den saken iaf.
  • piska

    Hej! Jag opererades nyligen och för rectolele (stavning? ) ursäkta detaljerna, så hade jag som ett u-format underliv, själva hålet då alltså. Ungefär som en sur mun när jag låg på rygg haha

    idag bara några dagar efter operationen märker jag att på ena sidan är det liksom som runt och på andra sidan av stygnen känns det lika dant, som att den sura mungipan fortfarande är kvar! Kan det ha gått upp på ena sidan? :( hur känns era underliv om jag får fråga? Jag har gått runt med mitt trasiga i 9 år och fått höra att det ser helt normalt ut så jag vet inte riktigt hur det borde kännas... Tacksam för svar!

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder