Inlägg från: SkiptonMaria |Visa alla inlägg
  • SkiptonMaria

    Hur vet man när hemlängtan blir för stor? Hur ska jag veta?

    Hej, har en dotter på 3 och lite till, och har också mycket hemlängtan av och til, som mest/värst de första veckorna efter vi har varit där! Och så klart precis som alla andra säger, runt jul och andra högtider...Jobbigast just nu är att även om Emma förstår allt jag säger så väljer hon jämnt att prata engelska, och det är supertrist, känns konstigt och jobbigt att inte kunna prata och få svar av mitt eget barn på svenska!!! Det har dock hjälpt mycket att prata med andra svenska mammor i samma situation via svenskamammor.com, vi käkar lunch och pratar strunt om hur konstigt och korkat det kan vara här ibland! och det hjälper faktiskt en hel del...a problem shared and all that.

    vad det gäller skolor och sånt så finns det väl fördelar och nackdelar med båda landen...har dock hört från två bekanta som båda är lärare och har jobbat i båda landen att de tyckte att det var jobbigare i sverige...men som sagt, en del grejer är bra och andra inte!

  • SkiptonMaria

    en blev två skrev 2009-01-11 21:36:43 följande:


    Med vilket bolag kan man göra det? Jag har tvillingar på 16 månader och en pojk på 4 år. Jag skulle så gjärna vilja kunna flyga från Scotland till Sverige själv, så nu blir jag jätte nyfiken?
    med ryanair kan du flyga fran glasgow prestwick, de har inga restrektioner, min kompis flyger ofta med sina 3 sen de var pyttesma!
Svar på tråden Hur vet man när hemlängtan blir för stor? Hur ska jag veta?