• miol

    Hur vet man när hemlängtan blir för stor? Hur ska jag veta?

    Ja verkligen en intresant trad.

    Jag har nu bott har i Australien med min sambo jag traffade har i 7 ar. Har en dotter pa 3,5ar o en till pa vag. Innan jag flick barn sa hade jag inte nan som helst tanke pa att  nagonsin flytta hem men nu borjar tanken att locka. Vi har ingen familj har (min sambos foraldrar bor 7 timmar bort)o inga slaktingar heller o det gor att jag saknar min familj annu mer.

    Vi har nu bestamt oss for att flytta till sverige troligtvis nasta ar vilket jag e jatte glad over men kan inte sluta tanka pa om vi har tagit fel beslut? Jag e jatte tacksam att min sambo har gatt med pa att lamna allt har o borja om i mitt land. Men kanske det e jag som e sjalvisk o vill flytta hem bara for att fa va nara min familj o vanner?

    Har har min sambo ett valdigt bra jobb, vi bor i vart rymliga hus vi byggde 2,5 ar sen, jag har ett deltids jobb som jag trivs med o timmarna passar oss valdigt bra o det tar bara 15 min med bilen. Min dotters skola som hon skulle borja pa ligger pa samma gata vi bor pa o dagiset ligger bara nagra minuter fran skolan. Mitt huvud sagar att vi borde stanna har men mitt hjarta vill hem..    pengar o matrealiska grejer ar ju inte allt, eller?

    Om vi vantar 10 ar till sa kanske barnen inte vill flytta o da skulle ju allt bli mycket svarare..   jag brukar skypa med min familj o vanner men det e ju inte riktigt samma sak. Om jag hade kunnat aka hem varje ar kanske det inte skulle vart samma sak men det skulle betyda att alla pengar maste bli sparade pa min hem resa varje ar o nar barnen blir storre o gar i skolan blir det ju svarare o aka till sverige over en lang tid..

    Har sa manga tankar o funderingar mitt huvud kommer explodera snart!   

    Roligt o hora andras tankar o ideer

  • miol

    ja jag har last om ganska manga som inte alls har trivts i sverige efter boende i annat land ett tag.. fast om man inte provar kommer man ju aldrig veta...o det finns ju en liten chans att vi kommer trivas i sverige aven om det kommer kanske ta nagra ar innan man kommer pa fotterna..

  • miol
    evaoregon skrev 2012-04-16 15:43:35 följande:
    Om ni bestämmer er för att flytta, kan din man ta tjänstledigt ifrån jobbet och ni kan hyra ut ert hus?  Jag tror absolut att det kan vara bra att ha något att gå tillbaka till om det inte skulle funka.  Jag skulle heller inte flytta om ni inte kan fixa hyfsat jobb och trevlig bostad innan ni kommer till Sverige. 

    Angående kostnaden för att resa till Sverige så blir det väl tvärtom när ni flyttar dit att ni måste åka och hälsa på sambons föräldrar istället? 

    Min man är amerikan och vi bodde i Sverige tillsammans innan vi flyttade till USA.  Min man trivdes inte alls med mentaliteten där trots att han i motsats till många invandrare hade bra jobb och kunde bra svenska innan han flyttade dit.  Jag känner inte särskilt många ifrån engelsktalande länder som trivs i Sverige utan de flesta brukar vilja flytta hem efter ett tag. 

    Han kollade upp det dar med tjanstledigt idag o tydligen beror det pa vad chefen pa hans avdelning sager..men han vill inte kolla med chefen far tidigt eftersom dom inte vet om vara planer an. Men om det skulle funka vore det ju bast. Han har borjat soka jobb i gruvorna i sverige nu, men vi far val vanta o se hur det gar..

    Angaende resa tillbaka till Australien sa skulle vi inte behova aka tillbaka lika ofta som jag vill halsa pa i Sverige. Min sambo ar namligen inte sa nara med hans familj o vi ser dom inte na ofta nu anda. 

    Dripdrop angrar du dig att ni flyttade till sverige? nu nar du tanker tillbaks skulle du hellre ha stannat i nz eller e du glad att ni iallafall forsokte?   
  • miol

    Jag foreslog till min sambo att vi kanske kunde flytta till england istallet, o kanske han skulle fa jobb lattare o jag skulle ha narmare hem men han vill hellre flytta till sverige.
    har iaf bestamt oss for att hyra ut huset till en borjan sa vi har nat att komma tillbaka skulle allt ga at pipan i sverige!  

  • miol

    Ja jag har ju inte varldens lust o bo i England precis men tankte att det kunnde duga eftersom jag kan se min familj oftare. Innan jag flyttade till Australien bodde jag i Skottland i 2 ar o jag tyckte det va sa skont o kunna aka hem nagra ggr per ar o kanna efter 2 veckor att jag hade fatt nog av sverige. Nu nar jag aker o halsar pa fran Australien kanner jag att jag maste va i sverige sa lange eftersom jag inte kommer hem sa ofta. Vilket blir svarare me fast jobb o nar barnen blir storre o dom maste ta ledigt fran skolan.
    Min sambo har nu borjat soka lite jobb i sverige, inte for att vi har jatte hoga forvantningar pa att han kommer fa nat men det e ju battre o forsoka.

  • miol

    Tanken, Jag kanner oxa radslan for att flytta hem igen. Min partner vill verkligen oxa flytta (vilket jag oxa vill innerst inne) men jag e verkligen lite radd om vad som kommer handa nar vi kommer dit. Hade vart lattare om jag verkligen hade vantrivts har o bott i ett ruckel o inte hade haft ett bra jobb o nagra vanner. Men eftersom vi har det bra har sa e ju fragan om det kommer bli na battre o flytta till sverige. Jag vet att dom forsta aren kommer bli svara speciellt tills sambon kan prata svenska ok. Sen om jag och barnen trivs jatte bra nar vi val e i sverige o sambon vantrivs efter nagra ar maste vi da flytta tillbaks till oz?? det skulle nog va varre an att inte flytta fran borjan..

Svar på tråden Hur vet man när hemlängtan blir för stor? Hur ska jag veta?