Inlägg från: Pumanprinsen |Visa alla inlägg
  • Pumanprinsen

    Veckomatsedel à la budget

    Vilken bra tråd!
    Passar mig jätte bra

    Kommit så här långt med menyn för nästa vecka

    Grönsakssoppa
    Pasta med tigerräkor
    Kycklinglassagne

    Behöver tips på vad jag kan göra med spenaten jag har i frysen.
    Sen även vad jag kan ha till pastan med tiger räkor, typ matlagnings grädde eller annat.

  • Pumanprinsen
    Sootie skrev 2009-04-03 11:08:12 följande:
    Spenatsoppa, stuvad spenat med potatis.. Muuums så gott!!Sen finns spenatpaj och pasta med spenat men jag tycker inte dem är riktigt lika kul med fryst spenat..
    Har du recept på soppan?
  • Pumanprinsen
    Sootie skrev 2009-04-03 11:23:49 följande:
    Oj njäe inte recept direkt men vi tar den frysta spenaten och häller i lite vatten och en buljongtärning.. När allt är "smält" så ser man om den är så soppig som man vill ha, annars späder man bara med vatten/grädde/mjölk efter behag..Peppra efter smak..
    Ok, men det är rätt mycket "vatten" när den är fryst.. men man lägger till ändå alltså. Potatisen då? tärnad och i soppa eller hur?
  • Pumanprinsen
    Siriva skrev 2009-04-03 15:03:46 följande:
    Har ett mumsigt recept på paj med spenat och räkor.
    Give mee!!
  • Pumanprinsen
    Siriva skrev 2009-04-03 15:14:01 följande:
    Här är receptet:200g skalade räkor (500g med skal) funkar även med 200g rökt lax1 dl hackad dill (funkar med torkad också)200g färsk eller fryst spenat1 liten rödlök2 dl riven lagrad ost250 g keso3 äggsaltTina spenat. (Grovhacka färsk spenat)skala och hacka lökenbred ut fyllningen i det förgräddade pajskalet(ost, spenat dill, lök och räkor/lax)blanda keso, ägg och salt och häll påGrädda pajen i mitten av ugnen i 40 minuter på 225°Jag tycker att äggsmeten med keso är suverän.Många ingredienser kan man laborera med lök/purjo, räkor/lax/rökt kött/salamiDill kan ju bytas mot annan krydda men blir jättegott med räkor.Har du recept på pajskal?Receptet är taget ur kokboken "Mat för barn och deras föräldrar"Den har många bra recept på enkel mat.Mycket bra tips på hur man kombinerar olika råvaror och vilka kryddor och såser som passar till vad.Har en del hälsotänk och tar hänsyn till allergier.Den ffår bli veckans boktips!
    Tack snälla!
    Tar gärna pajskal också
  • Pumanprinsen
    Siriva skrev 2009-04-03 16:49:57 följande:
    I boken finns det två recept på pajskal:Traditionell:3 dl vetemjöl1 krm salt125 g margarin2 msk kallt vattenmät upp mjöl och salt i en skållägg i kylskåpskallt margarin (skuret i kuber)finfördela i mjölet med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedaretill en smulig massatillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en degvälj en pajform som är ca 25cm vid.tryck ut ungefär hälften av degen i pajformenforma resten av degen till en rulle och tryck fast den runt kanten.tryck ihop fogen mellan botten och kant.Nagga botten med en gaffelLåt formen stå i kylen minst 30 minuter (i frys ca 10 minuter)Värm under tiden ugnen till 225° förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuterGör iordning fyllningen ...Man kan med fördel byta ut lite av vetemjölet till annat mjöl eller havregryn.Jag tycker att satsen är i snålaste laget så gör gärna 1.5 sats.Ett annat recept är:Pajdeg av potatis (har dock inte provat ännu)8 potatisar av fast sort (tex bintje)1/2 tsk salt1/2 tsk timjan2 msk rapsoljavärm ugnen till 225°skala och grovriv potatisenblanda dem med övriga ingrediensersmörj pajformen och tryck ut degenförgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minutervälj en fyllning och lägg igrädda i mitten av ugnen i ca 40 minuterSmaklig måltid!!
    Tack
  • Pumanprinsen

    Snabb hjälp!!!

    Ska ha pasta med räkor med crabbfisch... Men vad ska ja ha till?
    Ska jag använda matlagningsgrädde eller vad?

  • Pumanprinsen

    Tack pyret11 för receptet.

    Blev dock nåt helt annat.

    Stek i panna 1 lök ,Purjulök, Squash
    Lägg sedan i tigerräkor, crabbfish

    Blanda matlagningsgrädde med halv buljong, gör en liten redning för att få den tjockare, spä ut med mjölk eller vatten. Ta färsk dill eller fryst som man kan köpa och blanda i. Häll sedan röran ovan. Färdigt!

    Det var super gott!! kommer verkligen att göra detta igen.

  • Pumanprinsen
    Stargirl skrev 2009-04-09 13:04:36 följande:
    Jag gör en bas sås med fett, mjöl och mjölk + ost. Då är mjölksåsen basen och man kan ha i vilken möngd ost man vill.50 g smör2 matskedar mjölMjölk så såsen är så tjock som man vill.+ ost i valfri mängd.
    Tack
  • Pumanprinsen

    Undra vad som blir billigaste?

    ost sås

    3 dl gräddfil
    valfri riven ost och mängd beror på hur tjockt du vil ha
    salt och peppar

    koka ihop allt

    eller

    50 g smör
    2 matskedar mjöl
    Mjölk så såsen är så tjock som man vill.
    + ost i valfri mängd.

  • Pumanprinsen
    Stargirl skrev 2009-04-09 13:28:40 följande:
    Du får mer sås med mjölk varianten för mindre mängd pengar. Då ett paket gräddfil kostar runt en tia (?) för 2,5 dl och en liter mjölk 8 kr (?) kan inte priserna då jag alltid köper laktosfritt.
    Sant, lakotsfri kostar runt 14kr
  • Pumanprinsen
    pyret11 skrev 2009-04-09 13:35:58 följande:
    okej då hänger jag medvi fryser in ostbitar och tar  upp och river själv samt så har vi nästan alltid gräddfil (stora 5dl)hemma.jag är osäker på priserna med för jag kör laktosfritt mest
    Jag använder också laktosfritt mest.
    Tänkte vad som vad billigaste, redning själv eller gräddfil.

    Tror det blir billigaste att göra utan gräddfil.
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget